Labioplastika

Napsat příspěvek
Velikost písma:
65
18.1.16 21:00

@pussi MOc pěkně napsané! Závidím všem, co už mají zákrok za sebou a co už jsou úplně fit. Já půjdu teprve v únoru nebo v březnu. Na jednu stranu se hrozně těším na výsledek, ale na druhou stranu mám právě strach z té fáze po zákroku. Mám 2 malé děti a budu muset hned fungovat bez jakékoli možnosti si poležet či si jakkoli odpočinout. Snad to půjde zvládnout i tak! Holky, jste úžasné, že jste to podstoupily a vydržely všechnu tu bolest!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.16 12:10

Ahoj holky nebyla jste některá na labioplastice v Českých Budějovicích a popřípadě zkušenost? Děkuji moc

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.16 15:39

Moje zkušenost od A po Z

Labioplastika
Ahoj! Tak jsem se rozhodla, že se tady taky podělím o svou zkušenost s labioplastikou. Je to hodně osobní věc a normálně se žádných diskuzí nezúčastňuji… ale když jsem se rozhodovala, zda labioplastiku podstoupit a hledala nějaké informace, našla jsem jich překvapivě málo! (Alespoň vzhledem k tomu, jak a všech klinikách uvádí, že se jedná o dnes už naprosto běžnou operaci…). A přitom si myslím, že tady jsou informace dost zásadní – rozhodujeme se přece, jestli dobrovolně podstoupit operaci, která není zdravotně nutná (a ještě kolikrát stojí nemalé peníze), tak bychom měly znát možná rizika a detaily a vědět, co čekat!
Mě rozhodování ulehčily anglické diskuze (kdo je zvědavý na obrázky doporučuji XX, a tady XX je perfektně popsaný průběh po operaci). Samotné mi to hodně pomohlo, protože jsem alespoň více věděla, do čeho jdu, co čekat po operaci, a byla pak trpělivější při hojení. (Paradoxně jsem ale čtením diskuzí i pochopila, kolika klukům/mužům se velká labia vlastně líbí, že každá jsem úplně jiná a že tento můj komplex je možná úplně zbytečný! Opravdu by to asi chtělo nějakou osvětu… pokud umíte anglicky, přečtěte si pár příspěvků v diskuzích, kde někteří doslova ujíždějí na větších labiích. A většině chlapů je to úplně upřímně jedno. Naše intimní partie je tak fascinují, že takové hlouposti jako velikost labií řešíme jenom my ženské. Třeba operaci nakonec odložíte )
Já se to tedy nakonec na operaci šla… Na tomto místě bych jenom ráda zdůraznila, že sama ale nejsem žádná lékařka, takže na prvním místě by zdrojem informací měl být vždy Váš lékař!!! Můj příspěvek berte jen pro „ilustraci“ a možný podnět k diskuzi s ním.
Mě osobně lékaři vždy na všechny otázky odpověděli, ale trochu mi chyběly instrukce typu „a co bude potom“ nebo detailnější popis, jak se to bude „tam dole“ hojit, a jak se na to připravit. Jelikož jsem labioplastiku podstupovala v nemocnici – a ne na soukromé plastické klinice, tak jsem s daným chirurgem mluvila doslova až pár minut před zákrokem! Proto můj příspěvek.
Můj gynekolog je naprosto věcný profesionál, takže když jsem se před nějakým časem zmínila, jestli slyšel o labioplastice – a co si o tom myslí – odpověděl, že je to podle něj operace „s velmi dobrým efektem“ a že by to šlo zařídit u nás v městské nemocnici. A hned mě poslal domluvit se s žádankou do nemocnice. (Jo, mám štěstí - zákrok mi díky němu proplatila pojišťovna. Ze zdravotních důvodů – a to je pravda – mi labia občas překážela při sportu nebo při nošení úzkých legín…).
Takže dva dny na to sedím v nemocnici na gynekologicko-porodnickém a paní doktorka na příjmové ambulanci mi při pohledu na žádanku okamžitě hledá termín operace. Jedná se v podstatě o zákrok – tedy přijdete a odejdete domů ještě tentýž den. V této nemocnici provádějí labioplastiku laserem, což je podle mého gynekologa lepší pro hojení ran. Na operaci musíte jít samozřejmě po menstruaci, aby pak byl čas rány v klidu zahojit. Paní doktorka mě ještě poučila: především si uvědomte, že se jedná o operaci! Bez ohledu na to, jak rutinní nebo malou, pořád je to operace! Takže vždycky tady existuje riziko, že se nám ránu nepodaří zavřít a že nám tam můžete na stole vykrvácet… (Nechci nikoho děsit, ale je podle mě důležité přiznat si, že taková rizika tam vždycky jsou.) Další moje otázky (a její odpovědi): Vliv na citlivost by operace mít neměla. Při porodu prý mohou sešitá labia prasknout? Prý se setkala pouze jednou s rodičkou, která byla po labioplastice, ale v zásadě by to prý neměl být problém a pokud už jsou při porodu komplikace, tak se to prý zase sešije. (Malá útěcha, že?) Chirurg mě potom ujistil, že kvůli charakteru kůže stehy nepůjdou skoro vidět. Jak častá je operace? Těžko říct, jak na plastických chirurgiích, ale v nemocnici ji prý provádějí asi jen jednou měsíčně! Hojení… na to vám skoro nikdo přesně neodpoví, je to individuální. Ale prý počítejte 3-6 týdnů. (Měsíc po operaci jedeme na hory, takže mě čtyři budou muset stačit).
Operace se provádí v celkové narkóze, shodli se na tom jak lékaři v mém okolí, tak odborníci na Internetu. Po operaci a probuzení z narkózy jsem se cítila překvapivě dobře. Asi tři hodiny po operaci už jsem byla s doprovodem propuštěna domů. (Zařiďte si odvoz! Chodit jsem mohla, ale asi jako kačer, a žádné velké vzdálenosti. Sezení je sice ještě horší, ale můžete hodně podsadit pánev a chvíli to člověk vydrží.) Hlavní rada sestřičky: Větrat, větrat, větrat! (Rozevřít nohy a nechat ránu se hojit!) To jsem se snažila maximálně dodržovat, abych se vyhnula pooperačním komplikacím. Celý týden jsem nosila sukni – bez kalhotek! Doporučení doktora: oplachy betadinou, rosalgin či dubová kůra. První tři dny jsem asi 2× denně přikládala jsem obklady namočené ve vývaru z dubové kůry. Od třetího dne jsem si dávala 1-2 sedací koupele v dubové kůře (vývaru). Pak jsem našla skvělý tip: roztok rosalginu nalijte do malého rozprašovače a několikrát denně aplikujte jako prevenci zánětů atd. Lze používat i na cestách mimo domov – takže toto budu určitě používat i dalších pár týdnů.
Jestli mohu doporučit, zařiďte si na týden po operaci volno. Já jsem se cítila výborně, mohla jsem doma kmitat, vařit, žehlit… ale chodila jsem pořád opravdu jako kačer (každý by se smál a daleko bych taky nedošla) a sedět se pořádně taky nedalo. Jedinou možností je snad podsedák ve tvaru nočníku, což určitě hodně pomůže, protože na wc lze sedět bez problému…ale budete více v klidu a můžete nechat ránu zahojit, pokud nebudete mít hned povinnosti mimo domov. Já jsem celý první týden polehávala (na zádech či břiše) či pracovala v polosedu a na židli jsem vydržela maximálně čtvrt hodiny. Kromě toho bylo pro mě otravou neustálé umývání: Je potřeba se po každém použití toalety osprchovat! Používala jsem mýdlo jen na partie okolo, a pak na jemné usušení vždy jenom čistý kapesník. Stehy byly hodně citlivé. První asi tři dny jsem cítila v ránách mírnou bolest nebo pálení, ale opravdu nic hrozného, co by se nedalo vydržet. Nebylo potřeba ani analgetikum, jak doporučoval doktor. Po pár dnech se také objevil výtok, což je ale normální reakce a může se objevit i častěji. Několik dní také rány velmi slabě krvácely, ale i to je normální. Stehy můžou také svědit. A hlavně byla obě labia téměř celý týden po operaci opuchlá! (Naprosto očekávaná reakce.) Každé se hojilo trochu jinak - to je taky normální, chce to čas a hlavně trpělivost! Pokud nemáte problémy s infekcí, zánětem, popraskáním stehů či větším krvácením (to vše a další komplikace samozřejmě hned řešit s lékařem!), největší rada zní – buďte trpělivé. Definitivní výsledky labioplastiky lze prý porovnávat až po roce! A hojení trvá až kolem 6ti týdnů, takže zpočátku si opravdu dopřejte klid, pravidelnou hygienu a oplachy/obklady a větrat!
A na závěr ještě jedna praktická věc: osobně bych se určitě vyhnula operaci v létě. Nedokážu si představit horka a pocení v kombinaci s tím, že se snažíte udržovat intimní hygienu…Podle mého je zima ideální: nakupte si teplé nadkolenky, oblečte sukni naostro a uvidíte, jak se všechno rychle zahojí.
Přeju hodně štěstí!
PS. V některých zahraničních diskuzích jsem narazila i na vážné problémy po labioplastice. Každý rozumný doktor vám řekne, že odstraňovat celá labia je nesmysl! Takže opravdu zvažte, zda operaci chcete, a nemějte přehnané nároky ani očekávání. Já jsem zatím po týdnu spokojená, bez bolestí, a už téměř normálně funguji. Rány se stále hojí, ale už nic „nepřečujuje“, což byl můj cíl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.16 15:49

Jenom ještě přidám: stehy jsem měla/mám vstřebatelné (tedy žádná bolest při vytahování) a pro anglické diskuze či fotky googlete: labioplasty, např. na https://www.realself.com/…asty/reviews

• Citovat
  • Upravit
5
9.2.16 11:20

@Perenis Ahoj, tak ja byla dnes rano. Sla jsem na lokalku, celkovou bych nesla, protoze je to zbytecna zatez na telo. Nejde o zivot, ze. No, pocity mam asi takove…na vyberu lekare a kliniky zalezi velice a to ne ze ne! Penize by nemeli hrat roli, i kdyz jich je malo a tezko se setri. Umrtveni nejak ani nebolelo a to jsem cita hodne velka. Spis strach hraje roli a divny pocit, obavy a ja nevim co. Me to trvalo cista prace asi 20 minut a ten zbytek do te hodky je dezinfekce a chystani, nez doktor vubec dosel…dostala jsem antibiotika na polykani a brufen od bolesti coz zrat asi ani nebudu. Jsem emetofobik a tudiz prasky nechci jist aby mi nebylo blbe. Jsem asi 6 h po operaci a nijak zvlast to neboli. Spis chvilku jak to prichazelo k sobe a ted uz zase nic velice. Prirovnala bych me prvi pocity k tomu, jako by jste si potrely pipinku tee tree olejickem a to hodne zredenym a pak jako u silnejsi menstruace, kdy citite pysky- me to tak dela aspon. Zadna hruza zatim neni. Ted jsem si lehla. Jinak jsem litala po obchode…sice s nohama od sebe ale v klidu. Je to lehce natekle ale spis okoli a sem tam jeste nejaka kapicka krve. Jdete do toho. Nebojte se. Zubar je horsi. Jinak doktora jsem ja teda mela docela razneho, sprosteho a buzeroval sestru a i na me vyjizdel nesmyslne. To je jedine minus, ktere jde ovlivnit vyberem lekare.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
9.2.16 20:26

@swi.zden Díky za informace! Už se moc těším na zákrok, bohužel mám termín až v dubnu. Trochu se té lokální anestezie bojím, ale říkám si, že když jsem zvládla 2 porody, horší to snad být nemůže. kliniku jsme si vybrala snad dobrou, lékř na mě udělal velký dojem, snad se zákrok povede! Přeju všem co nejlepší hojení a at´ jste spokojené s výsledkem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
20.2.16 18:38

Já se taky bála toho vpichu, že bude bolet. Je to rychlovka, tenoučká jehlička jakoby-aspoň můj pocit a do hloubky to jakoby nejde. Porod bude masakr proti tomu určitě. Pak už necítíš nic. Dodržuj co ti řekne doktor a prostě lež a nohy do praku. Já už to mám hezké ale stále častěji než obvykle odpočívám a polehávám…nějak se mi to zalíbilo a stejně je venku hnusně. Držím palečky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
23.2.16 21:39

Dobrý den jdu k vám na informace, potřebovala bych labioplastiku ze zdravotních důvodu. Je to opravdu hrozné zase to mám dole nateklý a dokonce natržený takže každé čúraní je děs a chození v kalhotách taky. Chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti z Pardubickou nemocnicí. Penízky navíc na to opravdu nemám a doufám že mě to napíše doktorka ze zdravotních důvodu tak se chci informovat jak to chodí. Moc děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.16 21:50
@_saloome_ píše:
Dobrý den jdu k vám na informace, potřebovala bych labioplastiku ze zdravotních důvodu. Je to opravdu hrozné zase to mám dole nateklý a dokonce natržený takže každé čúraní je děs a chození v kalhotách taky. Chtěla bych se zeptat jestli máte někdo zkušenosti z Pardubickou nemocnicí. Penízky navíc na to opravdu nemám a doufám že mě to napíše doktorka ze zdravotních důvodu tak se chci informovat jak to chodí. Moc děkuji za odpovědi.

Byla tam kamarádka, udělali jí to při gyn. operaci. Jako účel to splnilo, ale vzhled pak nic moc. Já byla v Chrudimi, v lokálu, vyšlo to na necelých 10 tis. a super, on plastik má přece jen několikanásobnou praxi, že. Ani tu necelou desítku bys nedala dohromady? Zas to budeš mít napořád, nezapomeň…

• Citovat
  • Upravit
270
23.2.16 22:36

No já to hlavně potřebuji menší aby mě to nevyčuhovalo :-) a nedřelo se o spodáry samozřejmě vzhled je taky důležitý ale já opravdu potřebuji jen zmenšit. No nedám dohromady ani polovinu možná až začnu chodit do práce ale to je za 2 roky a tohle potřebuji začít řešit hned. Ale moc děkuji za info. Ještě se chci zeptat jestli když mě to napíše doktorka jako ze zdravotních důvodu si třeba nemůžu třeba vybrat jinou nemocnici kde to dělají jestli musím jen do Pardubic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.16 07:10
@_saloome_ píše:
No já to hlavně potřebuji menší aby mě to nevyčuhovalo :-) a nedřelo se o spodáry samozřejmě vzhled je taky důležitý ale já opravdu potřebuji jen zmenšit. No nedám dohromady ani polovinu možná až začnu chodit do práce ale to je za 2 roky a tohle potřebuji začít řešit hned. Ale moc děkuji za info. Ještě se chci zeptat jestli když mě to napíše doktorka jako ze zdravotních důvodu si třeba nemůžu třeba vybrat jinou nemocnici kde to dělají jestli musím jen do Pardubic.

To nevím, ale moje kámoška to měla taky jen zmenšení. Prostě jí to zkrátili a nijak se s tím nemazali. Ostatně obvykle je to jen zmenšení.

• Citovat
  • Upravit
13
2.3.16 11:13

Ahoj holky, chci se zeptat co sex po labio?? Budu teď v březnu 2měsíce po zákroku, sex máme cca necelý měsíc a musím říct, že zatím vnikáme velice opatrně dalo by se říct, že já spíše držííím a samozřejmě si zatím koriguji jakékoliv pohyby :lol: :lol: zatím si sex moc neužívám, nevadí mi, chlapovi povolím, ale spíše si vše hlídám, pipku už mám pěkně zahojenou, akorát místa kde byly stehy a je ta nová jizva je to na dotek citlivé, ale nééé nějak bolestivé, jen při vniknutí a tření se to napíná a mám pocit jako by se mi chtěly ty místa roztrhnout 8o :lol: :lol: vím je to čerstvé i když už zahojené a že nějaký ten pátek do úplného zhojení to bude ještě trvat, zatím u nás má oblíbená poloha zezadu je nemožnááá :dance: snad brzy :lol: co vy?? jakou máte zkušenost :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
20.3.16 12:08

Holky, co už máte zákrok pár týdnů za sebou, můžete napsat, jak dlouho trvaly největší bolesti a kdy jste už byly úplně v pořádku? Musely jste po zákroku brát něco proti bolesti nebo to šlo zvládnout? Brzo mě to taky čeká, tak budu ráda za vaše zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
20.3.16 13:21

@Perenis Ja mam sest tydnu po zakroku, kdyz si na to zatlacim, tak to citim ale neboli to. Vasnivemu a divokemu sexu se jeste urcite vyhnu po nejakou dobu. Bolestivost je asi individualni. Me to vylozene lehce pobolivalo asi jen tri ctyri dny. Ale bolesti bych to ani nenazvala…spis citlivosti v tom miste a sem tam jako by mi v tom skublo a lehce zabolelo. Chce to odpocivat, lezet a casto sprchovat- to neboli. Asi dostanes antibiotika, ktere si budes hradit ty. Me vysly na 200kc a prvni den jsem k nim spolkla brufen na doporuceni. Jinak jsem nemela potrebu. Hodne stesti a at se ti libi…budes se citit perfektne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
21.3.16 11:31

@swi.zden Díky! Už se těším! myslím, že všechno bude lepší než současný stav :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie