Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, je tu někdo, kdo po třech týdnech byl na kontrole a vnitřní strana klínové metody nesrostla??? Jak to u vás doktor řešil??? Já mám jednu stranu dobrou a na druhé to nesrostlo a vypadá to dost blbě ![]()
Ahooj holky, prosím pomoc, jak utišit bolest? jsem třetí den po labio na UEM a mám velké bolesti i otok.
a jen nevěřícně procházím vaše téměř bezproblémové zkušenosti. Odcházela jsem z kliniky už v den zákroku, dvě tabletky proti bolesti v sobě a i tak se mi hrnuly slzy do očí jak jsem trpěla. V noc po zákroku jsem myslela, že odpadnu, šílená pronikavá bolest hlavně v oblasti klitorisu, nepomohl ani aulin.
Dnes je bolest mirnejsi, ale pořád taková, že nemůžu chodit ani pohodlně ležet. Ibuprofen to vždy lehce zmírní, ale nechci zatěžovat játra čtyřmi ibu za den.. plánuji jen jemný oplach z řepiku, nebo je moc brzy?
Je brzy, vydrž
Kamarádka byla taky, šílené bolesti asi 8 dní. Prý celou dobu ležela na posteli nahá na zádech a nohy roztažené, aby jí tam šel vzduch. Když mi to pak celé popisovala, nevěděla jsem, jestli se smát nebo jí litovat
Pak se tomu smála i ona, ale když mi volala asi 4. den ubrečená, jak to bolelo, bylo mi jí fakt líto ![]()
Nakonec vše zvládla a je daleko spokojenější. Brala prášky na bolest tak rychle za sebou, jak jen mohla, aby přežila. Oplach řepíkem (ne heřmánek, ten víc vysušuje) a být v klidu no. Držím palce ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky přidám se i já..asi.bude nejlepší poslat i fotku. i když některé si řeknou že je to dost blbě ale takhle všechny nejlépe jak to vypadá po operaci. a je to anonymní…jsem třetí den po labioplastice..měla jsem SP dost velké..vadily mi ve všem..cítila jsem se intimně dost hrozne..hodně me to trelo..třetí den už je lepší ikdyz stále zevnitř prosakují taková voda redena s krví ale málo..já dostala intimní hygienu, lactobacylove čípky, betadine roztok..A rectalni mast..trpím i hodně na záněty moč cest. Takze se vycuram pak se umyju, osusim a 3* někdy 4* denně osetrim betadinou..nic nemažu..to až posléze jak se zahojí otok koupím mastičku na jizvy..zasílám foto a ráda bych znala vaše názory zda jste to třetí den měly taky takové nebo ne. j jestli to vypadá po labioplastice. dobre nebo ne..ps..mám tam i modraky ale ty ubyvajia na jedné fotce je to ošetřené betadinou proto taková barvaedit admin - smazané fotky kvůli nevhodnosti a soukromí
cauky, poslala bys mi pls ty fotky do zpravy?
Taky se chystám…bodlo by, kdyby jste napsaly kde jste byly- já se chystám v Praze a na kolik vás to vyšlo ![]()
Ahoj všem. Ráda bych oživila diskuzi a dozvěděla se názory ostatních na tohle téma.
Jsem s manželem necelé čtyři roky, z toho půl roku manželé, oběma je nám pod třicet. Před necelými deseti lety jsem podstoupila labioplastiku (opravdu byla potřeba, výsledek je ucházející). Každopádně manžel o tom neví, nikdy jsem se mu s tím nesvěřila. Nedávno jsme při jednom rozhovoru zabrousili na podobné téma a mě napadlo, jestli bych mu to neměla říct.
Nemáme před sebou žádné tajnost, ale přeci jen si říkám, jestli by nebylo lepší nechat si zrovna tohle pro sebe, navíc když on sám nikdy nepoznal, že by v této partii kdy proběhl nějaký zákrok. Na druhou stranu mi přijde hloupé tvářit se, že jsem o něčem podobném ani neslyšela, když mám takovou operaci taky za sebou.
Jaký je váš názor?
Prosím o anonym, tohle není něco, co bych chtěla řešit pod svým nickem. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všem. Ráda bych oživila diskuzi a dozvěděla se názory ostatních na tohle téma.
Jsem s manželem necelé čtyři roky, z toho půl roku manželé, oběma je nám pod třicet. Před necelými deseti lety jsem podstoupila labioplastiku (opravdu byla potřeba, výsledek je ucházející). Každopádně manžel o tom neví, nikdy jsem se mu s tím nesvěřila. Nedávno jsme při jednom rozhovoru zabrousili na podobné téma a mě napadlo, jestli bych mu to neměla říct.
Nemáme před sebou žádné tajnost, ale přeci jen si říkám, jestli by nebylo lepší nechat si zrovna tohle pro sebe, navíc když on sám nikdy nepoznal, že by v této partii kdy proběhl nějaký zákrok. Na druhou stranu mi přijde hloupé tvářit se, že jsem o něčem podobném ani neslyšela, když mám takovou operaci taky za sebou.
Jaký je váš názor?
Prosím o anonym, tohle není něco, co bych chtěla řešit pod svým nickem.
Asi bych se zařídila podle toho, jaký na to má názor. Pokud sám uzná, že je to pro psychiku i zdraví ženy přínosné, pak bych mu to řekla. Pokud ale zastává názor, že každá je krásná tak, jak byla stvořena, nechala bych si to pro sebe ![]()
@Ketris Já vlastní zkušenost nemám, ale podle mě by to mohlo jít uhrát na psychické problémy, ne? Ovšem musel by gynekolog (nebo kdo to zařizuje) chtít
Podle mě to bude podobné jako s vaginálním porodem a císařem - psychický blok.
@Taka To bych jedina musela mit doktorku andela
ta moje je s prominutim hrozna krava, me to opravdu boli pri ruznych aktivitach a co vic, bolelo to i u porodu, jak me sili
pristi mesic se chystam zmenit doktora..
Tak to bych opravdu se změnou doktora ani s operací neváhala. Možná bych se i někde poptala, který z gynekologů v okolí je těmto věcem otevřený. Protože trpět nemá cenu ![]()
Ahoooj holky. Podstoupila jste některá operaci u někoho v Jihočeském kraji? Musím tam být přes noc, nebo hned po operaci pomažu domů? ![]()
Nejhorší je, že já se stydím i na tu kliniku. Já bych potřebovala někam, kde je je pan doktor a sestřička. Během hodinky operaci a šup domů a už je nikdy nevidět
![]()
Holky, čím změkčit jizvy???