Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Po dlouhem vahani jsem taky podstoupila zakrok v analgosedaci. Byla jsem u primare Zaruby v Emauzy. Po zakroku jsem citila trochu rezavou bolest, ale nic hrozneho, prasek to spravil. Jeste vecer jsem odchazela domu. Druhy den rano jsem uz prestala krvacet z ran. Zacala jsem pomalu ledovat, protoze mam velke modre otoky. Jinak ale bolest necitim vubec zadnou, jenom chodim jako kacer
dnes treti den po operaci, oplachuji rosalginem a dubovou kurou. Uz se tesim na konecny vysledek. Urcite nelituji. Co se tyce operace tak doporucuji ustav esteticke mediciny. Sestřičky top a pan primar moc sikovny☺ cena 14 tis. ![]()
Ahoj, chtěla bych poradit, jestli do labioplastiky jít, nebo ne. Od puberty mi to začalo vadit, překáželo mi to. Doteď mi to vadí, někdy míň, někdy víc. Občas si „to“ musím zapravovat, jakoby schovávat aby to netrčelo a aby se mi to netřelo o kalhotky, kalhoty atd.. Při chůzi mi to jinak nevadí, v sexu taky ne, akorát nemám ráda když si s tím chlap hraje, nemám v tom ani cit. V létě dost jezdím na kole na cykloturistiku, a to mi vadí hodně, překáží mi to a pak to bolí. Momentálně jsem single (25 let) a uvažuji, že labioplastiku podstoupím. Váhám, jestli do toho jít, jakou máte zkušenost? Litovali jste některá, anebo jste rády? Z praktického hlediska to zmenšit chci, ale bojím se, že se mi to esteticky pak nebude líbit ještě víc, že mi to zmenší třeba hodně a už to ani zdaleka nebude připomínat tu „moji“. Taky jsem četla, že některým chlapům se to vysloveně líbí, ale třeba bývalý mi řekl, že on to má raději uzavřené, když není nic navíc. Jinak tvar a všechno se mi líbí, jenom ty pysky bych chtěla o něco zkrátit, trčí tak cca o 1,5 cm..
@kalyn25 anononym, nebo smazat. Určitě na zákrok jdi. Život se ti zlepší o 100%. Budeš se cítit lépe, můžeš nosit krajkové prádlo, nikdo na tebe blbě nečumí třeba ve sprše v bazénu, nemusíš si nikde nic poupravovat a zastrkovat
je to prostě super! Já lituju, že jsem to neudělala mnohem dřív
nevím proč jsem s tím tak váhala
@kalyn25 Kamarádka na tom byla před rokem a půl a nemuže si tu změnu vynachválit, zvětšilo se jí i sebevědomí, je to veselá holka. Takže určitě do toho jdi ![]()
@Anonymní píše:
@kalyn25 anononym, nebo smazat. Určitě na zákrok jdi. Život se ti zlepší o 100%. Budeš se cítit lépe, můžeš nosit krajkové prádlo, nikdo na tebe blbě nečumí třeba ve sprše v bazénu, nemusíš si nikde nic poupravovat a zastrkovatje to prostě super! Já lituju, že jsem to neudělala mnohem dřív
nevím proč jsem s tím tak váhala
Děkuju, a můžu se zeptat jak jste fungovala hned po zákroku? Já jsem po konzultaci dostala termín už za pár dnů, protože jedna paní vypadla
tím pádem jsem neměla čas vše zařídit, jako např. dovolenou, na druhý den po zákroku plánuji jít do práce na 4 hodiny, naštěstí mám sedavou práci, tak se nějak pohodlně uvelebím v křesle, snad to půjde?
Ahoj, tak já informuju o průběhu zákroku a o svých pocitech. Jsem 3 dny po zákroku, na kterém jsem byla v Praze. Vybrala jsem si plastickou chirurgii a ženu, jednak že na Prahu byl zákrok celkem levný, měla rychlou čekací dobu a říkala, že ženy to mají líp v oku, jak by to mělo vypadat. Šla jsem na konzultaci a líbilo se mi, jakým způsobem to dělá. Ujistila jsem se, že mi tam „něco zůstane“. Uvolnil se jí jeden termín, tak jsem šla už za týden! Aspon jsem neměla čas si to rozmyslet
Moje důvody proč podstoupit operaci byly jednak estetické - trčely mi dva pysky cca o 2 cm, ale zbytek jsem měla hezký, tedy nepodstupovala jsem rozšířenou labioplastiku. Další, a ty hlavní důvody byly, že jsem si to musela zandávat, občas jsem se styděla i intimně, hlavně před novým klukem, a při sexu se to pak ještě zvětšilo mám pocit. Když si s tím chtěl expřítel hrát, tak to jsem nesnášela. Jinak jsem na ni byla zvyklá, ale zlom nastal v létě na kole, kdy mi to enormně překáželo a bolelo, cykloturistiku mám hodně ráda. Navíc, když jsem si říkala že by se to časem mohlo ještě zvětšit nebo vytahat, brala jsem to jako investici do budoucna a pro své pohodlí.
Samotný zákrok - sestřička mi dala míčky do rukou, doktorka mi tam nakreslila jak mi to provede, pak začala píchat injekci (celkově asi 4 vpichy), to bylo fakt nepříjemné, ale dalo se to přežít, narkózu bych nechtěla. Pak jsem necítila nic a po půl hodině bylo po všem. Dali mě odležet na 2 hodiny na pokoj, vzala jsem si prášek proti bolesti, a jela taxíkem domů. Pak jsem celý den polehávala, ten den mě to docela bolelo, i krvácelo, byla jsem z toho nesvá. V noci to přestalo. Pak jsem se už moc nešetřila - na druhý den jsem si dala šaty a šla na 4 hodiny do práce, pak do školy. Už to moc nekrvácelo, jenom mírně pobolívalo. Stejně třetí (dnešní den), ale dávám si samozřejmě pozor při chůzi, při sedání a vstávání, všem říkám že jsem byla cvičit a děsně mě bolí nohy
Výsledek/vzhled moc nemůžu komentovat, jelikož to tam je ještě docela ošklivé, nechtěla jsem moc vzhled holčičky, což mít asi budu, protože ty velké pysky mi to všechno uzavírají. Doktorka se mě sice neptala jak to chci, ale beru to tak, že ví co dělá. Dál to můžu hodnotit tak za týden/dva. Stehy mám sice samovstřebatelné, ale ty co jsou venku mi bude doktorka za 10 dnů vybírat, prý aby taky neudělaly jizvy. Poté bych chtěla začít pomalu normálně fungovat, začít s lehkým cvičením a tak.
Tak kamarádka podstoupila perineoplastiku, protože po porodu po 3. dítěti začala pociťovat nějaké problémy - rodila cís. řezem, a špatně se jí srostla hráz. Bylo by hodně neetické napsát o následcích:)) takže téměř hned poté co se to zahojilo začala to řešit.
edit admin - odstraněn odkaz
@duckwithfk píše:
Tak kamarádka podstoupila perineoplastiku , protože po porodu po 3. dítěti začala pociťovat nějaké problémy - rodila cís. řezem, a špatně se jí srostla hráz. Bylo by hodně neetické napsát o následcích:)) takže téměř hned poté co se to zahojilo začala to řešit.
Jo, to je fakt neeticky k smíchu.
@renduli hlavně je to blbost. autorka prispevku asi nevi, jak probiha cisarsky rez.
Ahoj, nečetla jsem celou diskuzi, nebyla jste některá na labioplastice v Podolí v Praze? Jedná se o rekonstrukci jizvy po odstranění bartholinyho žlázy a potom přišití venkovního stydkého pysku, který mi v jiné nemocnici při odstranění žlázy rozřízli a teď tam visí..fuj, je to děs…Díky Lucka
Ahoj holky,
rozhodla jsem se, že napíšu konečné dojmy a pocity po labioplastice. Jsem 3 měsíce po zákroku, který proběhl v lokální anestezii a můžu říct, že jsem neskutečně šťastná, že jsem ho podstoupila
.
Kdo váháte a bojíte se lokálního umrtvení, tak není čeho se bát. Vůbec to nebolí a necítíte téměř vůbec nic. Bylo to úplně v pohodě.
Co je nepříjemné a bolestivé, je večer PO a dalších pár dní, kdy nastoupí otok a rána je čerstvá. Můžu říct, že mě osobně to bolelo dost. Měla jsem velký otok a bolelo mě, když se začaly rozpouštět stehy a občas mě nějaký konec píchal do rány.
Mazala jsem Betadinou a přikládala sterilní gázové čtverce. Potom už hojivou mast na jizvy.
Tohle všechno ale ke každému zákroku patří a za chvíli to přejde. za 2 týdny jsem byla OK, rána byla jen trochu citlivá.
Dnes je vše krásně zahojené a vše je jako dřív- jen o moc krásnější! ![]()
Hlavní rozdíl vnímám v nošení krajkového prádla a při cvičení. To se nedá srovnat!
Kdybyste měly jakékoliv dotazy, klidně pište ![]()
Hodně štěstí všem, kteří se na zákrok chystají. Stojí za to!
@Thea21-Ahojky,super, že to takhle dobře dopadlo a že jsi víc než spokojená, byla jsi v běžné nemocnici nebo někde soukromé klinice? byla jsi tam přes noc? No mě budou dělat i jiné věci, tak se musím optat, zda lokálně či pod narkózou, narkóz se nebojím, už sem jich měla hromadu.. tak přeju, aby jsi byla spokojená i nadále
@lucypaja
Byla sem na Berkové v Brně u MUDr. Kučerové. Tedy v soukromé klinice. V tomto se spíš spolíhám na plastiky.. jinak paní doktorka má zlaté ruce. Větší zákroky dělá v SURGALu, půjdu k ní letos i na prsa:) Opravdu jí věřím.
Já zase nikdy nebyla pod celkovou narkózou. Ale jestli Ti budou dělat i jiné věci, asi to určí doktor.
Jen jsem chtěla holky uklidnit, že lokální anestezie se nemusí vůbec bát.
To, co bolí, je až přijde rána k sobě. A to přijde po té i oné narkóze.
Ale kdyby operační rána chvíli nebolela, bylo by něco špatně:)
@Thea21-aha,tak já jsem z Prahy, s prsama bych také něco potřebovala, ale na to nemám finance, se takhle krášlit
, super, že jsi spokojená, mě kdysi dělali lokálně rovnání bérce po autonehodě což nebolelo, samozřejmě až potom a stejně sem se pak nevyhnula celkové narkoze, poněvadž se jim to nepovedlo a museli tam dát šrouby, a ten opich tam dole také asi musí bolet, ne? Přijde mi to zrovna v těch intimních místech takové hoodně citlivé.. tak přeji, aby i se zákrokem s prsama jsi byla spokojená..je to super, když člověk narazí na lidi, kteří mu umí pomoci hned je pak rekonvalescence lepší a rychlejší, i o psychiku tu hodně jde..