Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak jsem objednaná do Podolí, ale vzhledem k tomu, že tam jsou ty cysty, tak k jinému lékaři než bylo naplánované, tak sem zvědavá, kdo to na konec bude dělat, když jsou to dvě věci, jdu tam 21.3. jen doufám, že s tím nebudu celé léto marodit a že to nebude tak dlouho oteklé a bolet..no uvidíme..
Ahoj holky. Tahle diskuze mi hodně pomohla před zákrokem a i po něm a tak sem ráda přispěji svojí zkušeností
Jsem po zákroku přesně 9. den. Byla jsem v Chrudimi v lokální anestezii u dr. Remeše. Bolestivá byla pouze injekce a pak už cítíte pouze „tahání“, nic nepříjemného. Asi už za 10 minut po zákroku to teda přišlo k sobě a první dva dny jsem víceméně proležela…ledovat jsem nemohla, jakmile jsem k tomu přiložila led i přes kalhotky, tak začala šílená bolest až jsem brečela
po těch dvou dnech už jsem viděla zlepšení - otoky začaly pomalu ustupovat, lépe se mi sedělo i chodilo a už jsem mohla i ledovat. Koupila jsem si betadine (tu jsem mazala od 4.dne a stále jednou denně mažu) a Aescin na otoky. Dnes už oblékám i rifle, sedím a chodím bez problému i bez bolesti, nejradši bych šla i do posilovny ale ještě tomu týden dám.. Stehy už mi pomalu začínají odpadávat a otoky jsou minimální.
Za ty dva dny bolesti to stálo a nelituji!! Mám za sebou i plastickou operaci prsou a ta mě teda bolela míň
Ale je ze mě „nový“ člověk.. takže kdo váháte, neváhejte a jděte do toho po hlavě ze dne na den jako já
![]()
Ahoj holky, tak i ja prispeju svou zkušenosti. Byla jsem na operaci v lokalni anestezii a nakonec to nebylo pouze zkraceni, ale celkova modelace, lezela jsem na stole asi 2 hodiny, nepříjemné. V lokalce uz fakt nikdy vice. Asi 4 hodiny od operace ukrutne bolesti, jak to prichazelo k sobě. Nezabiral Novalgin ani Brufen. Naštěstí jsem mela po ruce silnější analgetikum-Zaldiar, po tom uz to bylo lepsi a bolest ustoupila. Otok veliky, prvni 3 dny jsem mazala framykoinem, od 5.dne Cicalfate od Avene. Prvni tyden jsem jen polehavala, max. domaci prace jen zlehounka. Dalsi tyden kratke prochazky a to jen naostro v dlouhe sukni, kalhoty jsou neco sileneho do ted nesnesu. Ted jsem 17.den od operace a jakoby se mi v oblasti kolem posevniho vchodu chtely stehy rozpadat. V jednim miste se chce jizva rozjela, je to nepříjemné pali to jak cert. Takze zase jen ležím, vetram at se to hoji a nerozjede vic. Znovu framykoin, betadine mast. V nekterych mistech mam takove stvrdle krusty, asi stroupek. Celkove me zatim vysledek moc neohromil
, nechci byt netrpěliva, ale mam na obou stranach takove uzliky, vypada to nevzhledne, no nevim, snad je to jeste otok. Kdyz to shrnu, tak si vycitam, ze jsem do toho vubec kdy sla a ten cas radeji nevenovala sve dvoulete dcerce. Pro me zatim vyhozene penize, ztraceny cas a deprese z nehojeni. Fakt si to poradne rozmyslete, nez do toho pujdete. Poporodni poraneni po 4.5kg diteti probihalo snaze nez toto. Snad se to vse zahoji a budu spokojena, doufam.. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak i ja prispeju svou zkušenosti. Byla jsem na operaci v lokalni anestezii a nakonec to nebylo pouze zkraceni, ale celkova modelace, lezela jsem na stole asi 2 hodiny, nepříjemné. V lokalce uz fakt nikdy vice. Asi 4 hodiny od operace ukrutne bolesti, jak to prichazelo k sobě. Nezabiral Novalgin ani Brufen. Naštěstí jsem mela po ruce silnější analgetikum-Zaldiar, po tom uz to bylo lepsi a bolest ustoupila. Otok veliky, prvni 3 dny jsem mazala framykoinem, od 5.dne Cicalfate od Avene. Prvni tyden jsem jen polehavala, max. domaci prace jen zlehounka. Dalsi tyden kratke prochazky a to jen naostro v dlouhe sukni, kalhoty jsou neco sileneho do ted nesnesu. Ted jsem 17.den od operace a jakoby se mi v oblasti kolem posevniho vchodu chtely stehy rozpadat. V jednim miste se chce jizva rozjela, je to nepříjemné pali to jak cert. Takze zase jen ležím, vetram at se to hoji a nerozjede vic. Znovu framykoin, betadine mast. V nekterych mistech mam takove stvrdle krusty, asi stroupek. Celkove me zatim vysledek moc neohromil, nechci byt netrpěliva, ale mam na obou stranach takove uzliky, vypada to nevzhledne, no nevim, snad je to jeste otok. Kdyz to shrnu, tak si vycitam, ze jsem do toho vubec kdy sla a ten cas radeji nevenovala sve dvoulete dcerce. Pro me zatim vyhozene penize, ztraceny cas a deprese z nehojeni. Fakt si to poradne rozmyslete, nez do toho pujdete. Poporodni poraneni po 4.5kg diteti probihalo snaze nez toto. Snad se to vse zahoji a budu spokojena, doufam..
No to koukám tedy. Já byla v lokálu, s doktorem jsem byla domluvená, že jak trošku něco ucítím, hned mám říct, takže mi 2 x přidával a bylo to v pohodě. Nebolelo mě to fakt vůbec. Samozřejmě když to přišlo k sobě, tak to bolelo a taky to bylo oteklé, ale hojení a to vše v pohodě. Chladíš to? Já jsem tedy moc ráda, že jsem to absolvovala, jsem spokojená. Hlavně mi nic nepřekáží a kupodivu, je to hezké ![]()
Mary
Samotny zakrok taky krome lolalni anestezie nebolel, ale bylo to moc dlouhe, nepohodlné, neprijemne. Chladim, beru aescin, sprchuju po toaletě. Vsechno podle pokynu. No snad se to vyhoji a budu taky spokojena.. Dam tomu jeste cas.
@Anonymní-no teda nic moc, já na to půjdu do Podolí UPMD platit bych nic neměla poněvadž to mám po jiném zákroku rozříznuté a visí to tam, teď se hojím po vyndání cysty a pak půjdu na toto, ale chci celkovou narkózu, snáším je dobře a budu míň nervozní, jen doufám, že se z toho nebudu léčit moc dlouho, po sekci sem byla ve větší pohodě než když se mi hojí gynekologické rány které jsou šité uvnitř..nevíte kdy se střebají stehy? Jsem 18 den po zákroku a stehy stále mám..také mi z toho pořád něco teče, asi z té šité rány či co..takže nemohu ani úplně „větrat“..
@Anonymní píše:
Ahoj holky, tak i ja prispeju svou zkušenosti. Byla jsem na operaci v lokalni anestezii a nakonec to nebylo pouze zkraceni, ale celkova modelace, lezela jsem na stole asi 2 hodiny, nepříjemné. V lokalce uz fakt nikdy vice. Asi 4 hodiny od operace ukrutne bolesti, jak to prichazelo k sobě. Nezabiral Novalgin ani Brufen. Naštěstí jsem mela po ruce silnější analgetikum-Zaldiar, po tom uz to bylo lepsi a bolest ustoupila. Otok veliky, prvni 3 dny jsem mazala framykoinem, od 5.dne Cicalfate od Avene. Prvni tyden jsem jen polehavala, max. domaci prace jen zlehounka. Dalsi tyden kratke prochazky a to jen naostro v dlouhe sukni, kalhoty jsou neco sileneho do ted nesnesu. Ted jsem 17.den od operace a jakoby se mi v oblasti kolem posevniho vchodu chtely stehy rozpadat. V jednim miste se chce jizva rozjela, je to nepříjemné pali to jak cert. Takze zase jen ležím, vetram at se to hoji a nerozjede vic. Znovu framykoin, betadine mast. V nekterych mistech mam takove stvrdle krusty, asi stroupek. Celkove me zatim vysledek moc neohromil, nechci byt netrpěliva, ale mam na obou stranach takove uzliky, vypada to nevzhledne, no nevim, snad je to jeste otok. Kdyz to shrnu, tak si vycitam, ze jsem do toho vubec kdy sla a ten cas radeji nevenovala sve dvoulete dcerce. Pro me zatim vyhozene penize, ztraceny cas a deprese z nehojeni. Fakt si to poradne rozmyslete, nez do toho pujdete. Poporodni poraneni po 4.5kg diteti probihalo snaze nez toto. Snad se to vse zahoji a budu spokojena, doufam..
Ty jo, když to tak čtu tak se mi vrátily myšlenky na moje hojení. Psala jsem tu 9. den po operaci, kdy jsem ještě měla skoro všechny stehy. Ty mi začaly vypadávat až opravdu ten 3 týden a jak mi postupně vypadávaly, tak asi na 3 místech se mi jizvy trochu rozjely a z rány jsem i lehce krvacela a dokonce v jedné rance se mi objevila i “bakulka” s hnisem, kterou jsem vymáčkla a naštěstí se už nevytvořila. Koupila jsem si mast z dubové kůry a mazala už jenom 2-3× denně tu aby to spíše vetralo.. betadine jsem už potom po konzultaci s doktorem vyřadila..v místech kde se mi stehy po vypadnuti rozjely to pak samo srostlo a je to v pohodě.. strašně moc děla psychika..porad jsem to zkoumala a byla jsem v nervu jestli se to zahojí a nebude to při žádné aktivitě bolet… Naštěstí se všechno zahojilo a dneska jsem asi 3 měsíce po operaci a všechno je Ok, bez bolesti a omezení. Nicméně když to shrnu, tak do lokální anestezie bych už nešla a vlastně asi celkově na tuto operaci bych už nesla, to hojení je opravdu delší a nepříjemné… Držím palečky ať se to brzy zahojí a jestli mužu poradit, tak mazat spíše min a nechat tomu volný průběh… ![]()
@Kriss.21 píše:
Ty jo, když to tak čtu tak se mi vrátily myšlenky na moje hojení. Psala jsem tu 9. den po operaci, kdy jsem ještě měla skoro všechny stehy. Ty mi začaly vypadávat až opravdu ten 3 týden a jak mi postupně vypadávaly, tak asi na 3 místech se mi jizvy trochu rozjely a z rány jsem i lehce krvacela a dokonce v jedné rance se mi objevila i “bakulka” s hnisem, kterou jsem vymáčkla a naštěstí se už nevytvořila. Koupila jsem si mast z dubové kůry a mazala už jenom 2-3× denně tu aby to spíše vetralo.. betadine jsem už potom po konzultaci s doktorem vyřadila..v místech kde se mi stehy po vypadnuti rozjely to pak samo srostlo a je to v pohodě.. strašně moc děla psychika..porad jsem to zkoumala a byla jsem v nervu jestli se to zahojí a nebude to při žádné aktivitě bolet… Naštěstí se všechno zahojilo a dneska jsem asi 3 měsíce po operaci a všechno je Ok, bez bolesti a omezení. Nicméně když to shrnu, tak do lokální anestezie bych už nešla a vlastně asi celkově na tuto operaci bych už nesla, to hojení je opravdu delší a nepříjemné… Držím palečky ať se to brzy zahojí a jestli mužu poradit, tak mazat spíše min a nechat tomu volný průběh…
Tak jsem nakonec byla na kontrole hned v pondeli, nastesti pani doktorka byla moc ochotna. Paseku mi nadelaly prave ty stehy. Nechtelo se jim vypadnout a proto to na nekterych mistech iritovalo a zpusobovalo rozpad operacni rany. Nastesti jsem to chytla hned na zacatku, stehy mi byly odstraneny - coz bylo hoodne neprijemne, ale okamzite se dostavila obrovska uleva. Otok o mnoho ustoupil a ty dve mista uz jsou skoro zahojena. Konecne oddych, i kdyz stale je to hodne hodne citlive. Jen jsem chtela rict, ze labioplastika opravdu neni- jak se to mnohdy prezentuje jen smik a hura do prace-o nic nejde. Je to sakra delikatni záležitost, bolestivá a plna obav o vysledek. Jsem rada ze to mam za sebou a taky uprimne pisu, ze podruhé uz bych do toho nešla. Mesic straveny ve sprse, obhlizenim v zrcadle, patlani dezinfekci a vselijakych masti, bolestiveho sezeni, nemožného chozeni, bylo to opravdu dlouhe hojeni. Manzel jen nechapave kroutil hlavou do ceho jsem se to dobrovolne pustila.
@lucypaja píše: @Anonymní-no teda nic moc, já na to půjdu do Podolí UPMD platit bych nic neměla poněvadž to mám po jiném zákroku rozříznuté a visí to tam, teď se hojím po vyndání cysty a pak půjdu na toto, ale chci celkovou narkózu, snáším je dobře a budu míň nervozní, jen doufám, že se z toho nebudu léčit moc dlouho, po sekci sem byla ve větší pohodě než když se mi hojí gynekologické rány které jsou šité uvnitř..nevíte kdy se střebají stehy? Jsem 18 den po zákroku a stehy stále mám..také mi z toho pořád něco teče, asi z té šité rány či co..takže nemohu ani úplně „větrat“..
No ja mela samorozpadaci stehy, ale 18 den jsem je byla vytahovat. Delaly paseku a zpusobovaly zaniceni uz zhojene rany a rozpad rany. Ne nadarmo se rika stehy vyndat 10-14den. U me to platilo prikladove.
@Anonymní-no mě řekli, že mám vstřebatelné, ale zatím tam jsou.. tak je fajn, že se dostavila úleva a věřím, že den ode dne bude lépe..
@lucypaja píše: @Anonymní-no mě řekli, že mám vstřebatelné, ale zatím tam jsou.. tak je fajn, že se dostavila úleva a věřím, že den ode dne bude lépe..
No ja mela taky vstrebatelne stehy, ale drzely potvůrky moc dlouho a proto ty potíže. 18.dni uz je dlouha doba.
@Anonymní,no já byla na zákroku 26.4. budu muset asi k lékaři aby to zkouknul..
Mohu všemi deseti doporučit pana MUDr. Davida Tomáška z klinika Precizia v Praze! Je velmi lidský, milý a především odvedl perfektní práci, podstoupila jsem labioplastiku tzv. klínovou metodou při lokálním umrtvení, kterou jsem hledala od začátku, jelikož má samé výhody oproti normálnímu „podélnému odříznutí“ a celkové narkóze. Před operací jsem měla oba pysky delší a jeden vysloveně visel dolů. Po operaci mám oba perfektně symetrické a vysloveně jako z katalogu, vlastně jako holčička!
O labioplastice jsem uvažovala snad od 17 let, ale jednak jsem měla obavu, druhak jsem si namlouvala, že to možná není tak špatné a že počkám třeba po porodech. Stav se ale zhoršoval a v 29 jsem si řekla, že nechci čekat, až odrodím, a trápit se tak dalších x let s výběrem kalhot, bolestí při jízdě na kole a neustálého „narovnávání“ toho dole, nemluvě o studu před partnerem nebo v dámských sprchách.
Samotná operace trvala možná 30min, pan doktor mi zmenšil oba pysky najednou, pak mě manžel mohl odvézt domů. Na operaci byly nejhorší injekce do pysků, zatím jedna z nejhorších bolestí, protože se jedná o citlivé místo. Od té doby už to ale bylo v pohodě a s panem doktorem jsem si povídala ☺.
Co se týče hojení, tak doba rekonvalescence je skutečně taková, jak se všude popisuje a nehazardovala bych, pokud chcete, aby se to hezky zahojilo – týden musíte počítat s tím být doma – asi po 2 dnech jsem začala pracovat na notebooku doma, po týdnu už jsem šla do práce po svých, ale musela jsem u počítače sedět dost opatrně, abych si neseděla na rozkroku. Nejhorší byl stav pár hodin po operaci, kdy jsem se poprvé zvedla z postele a s brekem z bolesti dopajdala na záchod. Pak jsem polehávala a po pár dnech jsem např. seděla na nafukovacím kruhu na židli ☺. Péče pouze mast Betadine (asi?) a asi 3-5× denně (už si nepamatuji, pan doktor poradí) koupel z hypermanganu a jinak větrat a nechat dýchat ☺.
Po jizvách nejsou ani památky (byly viditelné tak měsíc po zákroku, ale už asi 2 měsíce po ani památky). Většina stehů se vstřebala, pouze něco málo mi pan doktor vytahoval, to celkem řezalo, ale je to rychle za vámi. Na sex jsme si troufli až po „šestinedělí“ a všechno bylo v pohodě ☺.
Dnes lituji už jen toho, že jsem do toho nešla dříve a zbytečně jsem se tolik let trápila.
@Anonymní píše:
Mohu všemi deseti doporučit pana MUDr. Davida Tomáška z klinika Precizia v Praze! Je velmi lidský, milý a především odvedl perfektní práci, podstoupila jsem labioplastiku tzv. klínovou metodou při lokálním umrtvení, kterou jsem hledala od začátku, jelikož má samé výhody oproti normálnímu „podélnému odříznutí“ a celkové narkóze. Před operací jsem měla oba pysky delší a jeden vysloveně visel dolů. Po operaci mám oba perfektně symetrické a vysloveně jako z katalogu, vlastně jako holčička!O labioplastice jsem uvažovala snad od 17 let, ale jednak jsem měla obavu, druhak jsem si namlouvala, že to možná není tak špatné a že počkám třeba po porodech. Stav se ale zhoršoval a v 29 jsem si řekla, že nechci čekat, až odrodím, a trápit se tak dalších x let s výběrem kalhot, bolestí při jízdě na kole a neustálého „narovnávání“ toho dole, nemluvě o studu před partnerem nebo v dámských sprchách.
Samotná operace trvala možná 30min, pan doktor mi zmenšil oba pysky najednou, pak mě manžel mohl odvézt domů. Na operaci byly nejhorší injekce do pysků, zatím jedna z nejhorších bolestí, protože se jedná o citlivé místo. Od té doby už to ale bylo v pohodě a s panem doktorem jsem si povídala ☺.
Co se týče hojení, tak doba rekonvalescence je skutečně taková, jak se všude popisuje a nehazardovala bych, pokud chcete, aby se to hezky zahojilo – týden musíte počítat s tím být doma – asi po 2 dnech jsem začala pracovat na notebooku doma, po týdnu už jsem šla do práce po svých, ale musela jsem u počítače sedět dost opatrně, abych si neseděla na rozkroku. Nejhorší byl stav pár hodin po operaci, kdy jsem se poprvé zvedla z postele a s brekem z bolesti dopajdala na záchod. Pak jsem polehávala a po pár dnech jsem např. seděla na nafukovacím kruhu na židli ☺. Péče pouze mast Betadine (asi?) a asi 3-5× denně (už si nepamatuji, pan doktor poradí) koupel z hypermanganu a jinak větrat a nechat dýchat ☺.
Po jizvách nejsou ani památky (byly viditelné tak měsíc po zákroku, ale už asi 2 měsíce po ani památky). Většina stehů se vstřebala, pouze něco málo mi pan doktor vytahoval, to celkem řezalo, ale je to rychle za vámi. Na sex jsme si troufli až po „šestinedělí“ a všechno bylo v pohodě ☺.
Dnes lituji už jen toho, že jsem do toho nešla dříve a zbytečně jsem se tolik let trápila.
Muzu se zeptat, na kolik te to vyslo a cim si po operaci mazala spodek? ![]()
@Anonymní-super,že jsi spokojená,mě to snad bude čekat na podzim,pokud se budem stěhovat,tak o trochu později,no té rekonvalescence se bojím,že je to delší,ale nedá se nic dělat..