Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Lactulosa je na prd. Zkus něco jiného. Ta mi taky v těhu nepomohla.
Nápoj z kombuchy je spolehlivý. Nezpůsobí průjem, ale prostě jen „normu“.
Bohužel neporadím přípravek, ale je ti chci říci, že jsem taky bojovala se zácpou téměř celé těhu. Zkus něco jiného, magistra ti poradí.
Neklepší jsou glycerinové čípky, ty jsou na hned. Jinak cokoliv s hodně vlákninou, psillium a len. Někdy pomáhá na chvilku vysadit mléko a mléčné výrobky. Vydrž.
Lnene seminko, susene ovoce (hlavne merunky), svestkova stava…a taky celozrnne pecivo misto bileho
Glycerinový čípek mi nezabral vubec, co se týká vlákniny tak dvakrát týdně mám ovesnou kaši s mlékem a s vlákninou navíc a to si dávám ještě k snídani do jogurtu takže si myslím, že vlákniny mám dost. taky mám hemeroidy, naštěstí ted zatím v klidu.
V prvním těhotenství jsem problém se zácpou neměla a to z prostého důvodu! hodně mi tvrdlo břicho a tak jsem brala magnésium a bylo to tak, že mě to ráno doslova budilo a musela jsem na záchod utíkat ![]()
zato druhý těhotenství - katastrofa! zácpa jako blázen a jelikož břichi netvrdlo, nebyl důvod brát magnézko. ale nepomáhalo téměř nic! lactulosa mi spíš způsobovala ještě větší problémy a tuhou stolici
vyzkoušela jsem všechno možný a nemožný a co jakž takž zabíralo bylo denně k snídani i k večeři hnusná aktivie, do který jsem si dávala psylium a lněný semínko, k tomu jsem do sebe cpala švestkovej kompot a když už ´jsem třeba tejden nebyla, tak jsem si dala takový kostičky rostlinnýho projímadla fructolax a 2 glycerinový čípky a s velkým úsilím cosi na záchodě vyplodila! bohužel se mě teda zácpa držela ještě do nedávna…až asi poslední 3 týdny je to lepší a navíc mi po porodu asi 2 měsíce po prasknul hemeroid - jako fakt bezva! ![]()
takže vim o čem mluvíš a je mi Tě líto! zkus to co jsem psala - snad to i Tobě trochu zabere! jinak jsou dobrý ještě tablety Unilakt, ale já je zapomínala brát a to pak nemá smysl! ![]()
Taky jsem v druhým těhu brala tu nejvyšší dávku a nic moc
Odvar ze lněných semínek a i semínka do jogurtu jsou super. Nebo hodně meruněk, třešní… ![]()
No vyzkouším jetšě ty lněná semínka, ale v jedné diskuz jsem četla, že mohou přivolat porod
a magnézko beru ale nějak to nepomáhá, beru ještě letrox na štítnici tak ta se na tom také podílí. kdybych ale spon nebyla těhotná tak člověk klidně zatlačí víc ![]()
Jaký magnézko bereš? já měla od doktora rozpustný magnosolv a pila ho ráno a avečer a to fakt zabíralo!
toho lněnýho semínka bych se nebála - lžička do jogurtu určitě neuškodí! a když k tomu to psylium přidáš, tak to určitě trochu pomůže!! ![]()
Me tedy v prvnim tehu a po porodech pomahala lactaluza, nic lepsiho jsem nenasla ![]()
Mne lactulosu doporucila magistra v lekarne a zabrala. Po jedne lzicce jsem skoro nestihla dobehnout na zachod
![]()
Bylo to taky v tehotenstvi ![]()
Ahoj už týden piju lactulosu dvakrát i třikrát denně a jedniný výsledek jsou dva mini bobky s velikánským úsilím. Přitom mám pocit fakt plných střev a čekám kdy to přijde a ono furt nic. jsem 33tt a bojím se hodně tlačit kvuli miminu. Denně vypiju dva a pul litru sním dva jogurty piju jogurtové nápoje a kafe s mlékem které mě vždy prohnalo a nic.