Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já jsem se toho zbavila. Trápilo mne to 6 týdnů, vyzkoušela jsem všechno, jediné, co to pomohlo trochu zastavit, byla analgetika (aspyrin, Ibalgin, Coldrex, paralen) = protizánětlivé léky. Stačila 1 tableta denně a výrazně se to zlepšilo. Toto ale není trvalé řešení. Jako poslední možnost jsem zvolila jedlou sodu (cca 1/2 sáčku = 30g) do umyvadla s teplou vodou a sedla jsem si do toho aspoň tak na 20 min. Po první lázni už bylo vidět nesrovnatelné zlepšení. Lázeň jsem opakovala 3× v průběhu 10-ti dnů a cítím se skvěle. Kdyby se to zhoršilo, dám opět lázeň, nevím, musí se to dělat tak dlouho, než se PH pochvy trvale srovná. Žádné diety nejsou potřeba, jím všechno a jsem ráda, že jsem se s tím vypořádala.
Ahoj holky, obnovuji diskuzi. Momentálně jsem ve 28tt, minulý týden jsem byla na kontrole u doktorky, dělala mi vnitřní ultrazvuk a asi po dvou dnech jsem začala cítit pálení v okolí poševního vchodu a při močení. Přes víkend jsem zkusila zavést Fermilac Vagi C a mám pocit, že to udělalo opačný efekt. K Mudře chci zavolat zítra, ale jen jsem se chtěla zeptat, jestli by mi mohlo pomoct výpláchnout/ opláchnout Rosalginem nebo sodou? Výtok mám furt stejný, ale teda echt kyselý, bez zabarvení, hrudek, zápachu, tak mě napadla spíš než kvasinka lactobacilóza, kterou jsem asi podpořila tím Fermilacem.
Ahoj, laktobacilózu by ti měla prokázat gynekoložka ze stěrů, zbytečně nezkoušej další věci, pokud by to nebylo ono, zbytečně si porušíš přirozené prostředí.. měla by jsi mít na základě stěrů zvýšený výskyt laktobacilů, mi vždy říkala, že stěry jsou v pořádku (tzn. žádné kvasinky ani nic jiného), jen zvýšené laktobacily..
@Leenulik Děkuju za informaci, nicméně, doktorka mě objednala až na zítra, což už nemám šanci vydržet, takže jsem vyzkoušela tu sodu, opatrně přes irigátor a musím říct, že to je mnohem lepší ( musím zaklepat). Uvnitř jsem našla i pár hrudek/ kousků a všechno je to jak kyselina, takže když se to dostalo na povrch, neuvěřitelně to pálilo.
Zdravím, když jsem začala mít problémy s laktobacilózou, tak jsem nejdřív musela vyměnit doktora. Ten původní vůbec nevěděl, co po něm chci. Laktobacily jsou přece dobrý, tak co chci? Našla jsem si jiného doktora a ten mi poradil výplachy sodou nebo Rosalginem. To mělo jen menší účinky, ale aspoň nějaké zlepšení. Hledala jsem i na internetu a narazila na vaši diskuzi. Hodlala jsem vyzkoušet všechno a kdyby to vyšlo, tak jsem si slíbila, že vám to napíšu. Takže mě zachránilo po 2 letech svědění toto: předávkovala jsem se správnými laktobacily. Užívala jsem 3× denně Laktobacily forte od Walmarku, což je 15 mld denně. Po 10 dnech potíže ustaly a už se nevrátily. Dnes je to 9 měsíců bez potíží. Zkuste to, mně to pomohlo.
Po dlouhodobé léčbě streptokoka(půl roku ) se zjistilo, že mám vlastně laktobacilózu
Dle MOP Laktobacil na +++, sestřička poradila výplach jedlou sodou, možná pomohlo na chvíli, ale už je to zpátky
, ale je ještě něco dalšího??
Ke gynekoložce se teď nedostanu a navíc mě čeká operace, chtěla bych ykusit vyléčit před tím
;+
Pokud nepomaha jedla soda, tak jedine antibiotika, takze nic jineho nez doktor ti nepomuze.
@histep Taky jsem si to četla, že antibiotika
Mě je teď ale doktorka nepředepíše ![]()
Naposled jsem byla ráda, že udělala aspoň MOP, kultivace předtím prý byly moc drahé.
, léčila jsem se dlouho.
Mám i nějaké léky doma, ale nevím, které na to pomáhají. Na penicilin jsem alergická.
@sarusa4 Ahoj, já na laktobacilozu trpěla taky dlouho (a pořad občas trpím) taky mě pořad MUDr léčil na něco jiného
no výplachy sodou pomůžou ale musíš dělat pravidelně, ze začátku jsem dělala snad prvních sedm dni ob den ne-li každý den. Taky jde o poměr té sody a vody, vodu musíš prevarit a do půl litru vroucí vody rozpustit tři velké lžíce sody a použit jakmile to vychladne. To mi pomohlo od potíží, ale je fakt třeba dělat to i potom pravidelně třeba jednou dvakrát tydne… Jinak já teda brala i antibiotika, ale na něco jiného a jaké bylo překvapení když mi to zabralo i na tu lactobacilozu
Prve jsem brala na močáK Amoksiklav, a zabralo tak namesic ale vrátilo se..a podruhé Ospen, a zatím je to tak dva měsíce a žádný vyplach jsem nedělala a je mi fajn ovšem mám pocit ze se výtok zas vrací, každopádně nic nesvědí, nebolí..jen ten výtok no ale to se po výplachy vždy spraví, takže neřeším
klidně kdyžtak nápis, taky jsem se s nim hodně natrápila, lékaři jsou v tomto směru mimo..nejvíc bych vrazdila za větu : vždyť lactobacily jsou super pravé, to nic není, to buďte raaaada ![]()
@Kristy90 Děkuju za odpověď, mě teda nahlásila sestříčka výsledek: „Všechno máte v pořádku, akorát Laktobacily na +++
, udělejte si výplach jedlou sodou. Během cyklu mi dělá někdy problém "jen“ výtok, některé dny ale právě i pálení a nepříjemné pocity.
Ahoj holky, mám bohužel stejný problém, střídavě cca 3 roky a teď od prosince velice intenzivně, mám šílené pálení, nic víc, trochu nateklé intimní partie (bolí mě sedět, ležet). Nemám ani výtok, nelepší se to během menstruace. Zkoušela jsem i tu jedlou sodu, ale nic
mám dokonce pocit, že to snad bylo ještě horší
má pro mě někdo nějakou radu? ATB mě asi neminou.
Mi se osvědčil nálev s Tea tree oilem.
Teplá voda do flašky a pár kapek TTO - raději méně než více. Před použitím dobře protřepat. Používat 1-2 x denně.
Někdo prodává i ampule, kde to má přímo namíchané, ale je to hodně předražené. Nevím jak se jmenují, ale mohla bych to dohledat.
a to používáš místo sody na výplach nebo jak? Není spíš teatrea na kvasinky a tak?
Pokud ti nepomáhá ta soda, tak bych právě doporučila TTO.
On právě působí jako desinfekce na viry, bakterie i kvasinky, takže zabíjí i lakobacily.
Buď ti to pomůže nebo ne.