Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Andys díky za opověď, moc jsi mě potěšila. U mě bude asi dost těžké na to nemyslet, protože já mám anovulační cykly a tak musím na IUI stimulovat léky. To mimoděložní bylo také z IUI. Doktoři mě dost straší, že se to mimoděložní často opakuje, tak mám docela strach. Měj se hezky.
Tiffany, neboj, určitě to vyjde, pokud jsi už jednou otěhotněla, i když mimoděložně, tak to je dobré, jsi schopná otěhotnět a to je důležité. Tak mi to taky říkali doktoři. Já jsem přesvědčená o tom, že u nás to bylo tak rychle opravdu kvůli tomu, že jsme to vůbec neřešili, užívali si super sexu a ani jednoho nás nenapadlo, že by to hned vyšlo. Psychika je asi fakt hodně důležitá, co se otěhotnění týče…
Tak se drž! Když tak mi napiš SZ.
Andys
Ahoj.
Já osobně s tím zkušenosti nemám. Ale znám jednu holku, která byla na laparce a řekli ji, že jediná možnost otěhotnění je IVF - umělé oplodnění.
A ona ještě ten měsíc operace přišla do jiného stavu.
Tak držím pěsti.
Ahoj a zdravim…ja jdu na laparoskopii za 14 dni, duvodem je velka snaha o mimi a zatim bez vysledku, stejne tak jsou duvodem srusty po prodelane strevni operaci v detstvi. MS je bez problemu, partner taktez.
po skonceni hospotalizace vam sverim detaily a zkusenosti ![]()
Ahoj !
Já jsem na laparo byla před týdnem. Zřejmě taky endometrioza (jen menší ložiska) a teď čekám na výsledky histologie.
Jedno zlatíčko už mám doma (*2001), o jedno mimi jsme před rokem a půl přišli
a od tý doby se nám nedaří
Podstoupili jsme různý vyšetření, vše v pořádku, teď tu laparo a ještě jsme vyslaný na imunolugii a jestli budou i výsledky histologie dobrý, tak příští měsíc jdeme na IUI
Tak snad se už konečně toho našeho vymodlenýho zlatíčka dočkáme !!! ![]()
Ahojky, já jsem na laparoskopii byla v únoru. Našli mi rozsáhlou endometriozu, měla jsem díky ní hodně srůstů a vzali mi jeden vejcovod. Bohužel doktoři asi nebyli moc šikovní, protože se mi při vpichu trefili do arterie, ale krvácelo to mezi břišní stěny, takže při operaci nic nezjistili. Já jsem pak několikrát omdlela dostala jsem horečka a ztěžovala jsem si na velké bolesti v břiše. Až třetí den se mi objevila úžasná modřina od rozkroku až po záda
. Ale nebojte, to se prý stává velmi zřídka, že se takhle blbě trefí
. V nemocnici jsem si poležela 10 dní. Jizvy ještě vidět mám, ale ta nejmenší už je jen jako tmavší tečka. Teď jezdím do Gennetu, kde mi píchají injekce zoladexu na potlačení zbytků ložisek endometriozy. Vypadá to, že zkoušet otěhotnět se budeme moct začít až v listopadu. Doufám, že to půjde přirozenou cestou
Ahojky. S partnerem se snažíme o mimi cca 2 roky a stále nic. Hormony mám ok, děloha je ok, na vaječnících četné folikuly, jen nepravidelný cyklus. Měla jsem podezření na polycystická ovaria, ale to se vyloučilo. Před 5 týdny jsem byla na laparoskopii, vejcovody mám průchozí, jen mi našli neaktivní endometriozu u pravého vaječníku. Druhý den po operaci jsem šla domů, měla jsem jen bolesti pod žebry a pod klíční kostí, kvůli tlaku toho plynu co mi napumpovali do břicha. Jizvičky mám jednu v pupíku a druhou nad levou slabinou. Vše se pěkně zhojilo. S přítelem jsme se tulili hned pár dní po operaci, kdy jsem počítala s ovulací. Týden před MS jsem měla zvláštní bolesti a bylo mi špatně, motala se mi hlava, už jsem se viděla s bříškem, ale 35DC jsem musela na gynek.ambulanci, probudila jsem se vnoci v kaluži krve. Měla jsem strach co se děje. Bohužel pan primář, který mě operoval a následně i přijímal na pohotovosti mi nic neřekl, jen že prý mohlo jít bud o hormonální změnu po operaci a nebo potrat, měřili mi hladinu HcG, ale nic nezdělili. prý kdybych byla starší/je mi 28/ a měla děti, tak mi udělá výškrab, ale takto že se mnou neudělá nic. silně jsem krvácela 6 dní a pak ještě 4 dny špinila. měla jsem veliké bolesti podbřišku a moje doktorka mi zdělila že mám zánět na vaječníku. takže ted jen ležím doma a beru antibiotika, tuleníčko opět vyloučeno, měsíc je pryč a já jen doufám že to nijak nezhorší moji naději. V červenci je partner na služebce, další pokus tedy bude až 4.8. Držte mi palečky aby to už konečně vyšlo!
Ahoj holky,
za jak dlouhou dobu po neúspěšném snažení Vás lékař poslal na
laparku?
My se snažíme víc, jak půl roku,ale OVU u mě za tu
dobu proběhla pouze jednou (po Clostilbegytu a Duphastonu).
Tak by mě zajímalo jaká je praxe.
Děkuji
Ahoj holky, psaly jste tu, že je po laparoskopii větší šance na otěhotnění. Nevíte proč tomu tak je?
…já se snažím s manželem o mimi už přes rok, po stimulaci clost. a poté puregonem jsem vždy ovulovala, mám za sebou 2IUI, ale stále nic. tak mě doktor posílá na laparoskopii…
Díky moc za odpověď.
R.
robinsonko,posila te na laparo asi aby zjistil pruchodnost vejcovodu?
lepsi sance na tehu je proto,ze i pokud ti nic nenadjou a nedelaji,tak se tim vykonem ty organy hezky prokrvi a vzpamatuji,takhle bych to rekla laicky,ale treba ti to nekdo vysvetli lip ![]()
Ahojte holky, já byla na laparoskopii v únoru. Předtím už jsem absolvovala 2×IVF a jeden KET(ze zamřažených embrií). po KETu jsem byla chvíli těhu, ale buhužel nám to nevyšlo. Na laparoskopii mi nic nezjistili. Dalo se to zvládnout, jen mě trápily tlaky toho plynu v klíčních kostech, ale za tři dny jsem byla O.K.
Po laparoskopii je větší šance na otěhotnění asi 3 měsíce, nejspíš je to proto, že břicho nafouknou plynem (hezky roztáhnou) a vejcovody profouknou. V mém okolí přišly do jiného stavu dvě holky hned 1.měsíc po laparce.
Tak vám všem, co se teprve na laparku chystáte držím palce, aby vám nic nenašli! Určitě vám to doporučuju, aspoň budete klidnější nebo budete vědět co dál!
Kati
nevim, jestli to jeste nekdo bude cist, ale kdyby nahodou…
me se podarilo otehotnet ve 3.cyklu po laparce pro PCO a nasli mi i nevelkou endometriosu