Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahojky peju krásný den,
tak sem včera byla u dr..a řek mi že mám zvýšenej testorteron..a poslal mě na laparku,že až budu chtít mám zavolat.chtěla sem se zeptat jak to bude celé probíhat…taky tři dny mám takové uplně malinkaté krvácení a to sem ms měla před 12 dny…je to jen ružové takto uprostřed cyklu???to tělo už nechápu..tak děkuju za odpovědi a brzké //
Byla jsem na laparce před rokem.
Nevim jak u vas,zda staci nastup v ten den nebo den předem.
Budes mit tri male jizvicky,jednu v pupiku a dve jakoby nad tříslama.
Pokud se neoperuje a je laparka jen diagnosticka,je možný, že tě pustí druhý den, někde možná i ten den.
Bolet mě to moc nebolelo. stehy po cca 10ti dnech vytahovala moje gyn dr
To slabounké krvácení může být ovulace - někdy se projevuje právě tímto, pak to přejde. Mám to taky.
Sue001,
koukala jsem na tvůj metřík a chci ti říct, že nám laparo na průchodnost pomohlo a za 14 dní se zadařilo
(jen pro povzbuzení)
![]()
sue001 píše:
Zelvoon, moc děkuji za povzbuzení. Já tady četla už příspěvky ohledně toho a zní to nadějně. Jenže je u mě problém v té genetice. Ta mi to vše bude brzdit a kazit.. Při umělém oplození. Mi vzali 8 vajíček a po oplození se vyvíjelo jen 1. Takže jestli to tak ve mě funguje, tak jsou holt má vajíčka asi na nic.. Ale musím aspoň trošku doufat, někde v koutku
To je mi opravdu líto, mám pár kamarádek, co mají podobné problémy jako ty, a tak mi přijde nespravedlivé, že někdo si miminko tak strašně moc přeje a jiní s nimi dělají nechutnosti, o kterých raději nepsat. Držím pěstičky, taky jsem dlouho čekala na druhého prcka, ale právě to profouknutí vaječníků a možná i psychika, že je „tobogán“ v pořádku
, mi pomohlo a za 9 měsíců už jsem opět chovala v náručí miminko.
![]()
Za nedlouho mě čeká taky laparoskopie, hysteroskopie a průchodnost vejcovodů. Chce se zepat, pokud vám neprůchodnost zjistili, rovnou poškozený vejcovod odstranili, nebo jste šly až dodatečně na další operaci? Nebo vám ho odstranili jen pokud se jednalo o sactosalpinx?
Ahojky já taky byla a laparoskopii,v pondělí nástup,v úterý ráno zákrok a ve čtrtek mě pustily domů,nic to není akorát cítíš stehy a já na vytahování nešla-vypadly mi samy.Jinak testosteron mám taky vysokej a jedno dítko už mám,ale u mě je problé že nemám ovulaci.
No u mě ty problémy začaly už v pubertě,nedostala jsem ms sama od sebe a to zůstalo až doteď,takže jsem docházela na vyvolávačky a pak obyč antiko abych měla ms,po čase jsem chtěla miminko tak zašla za dr a ten mě poslal na vyšetření a zjistily mi vysoký testosteron přes 6 jsem ho měla,pak mi nasadil clostilbegyt a hned první měsíc se povedlo
já vím že to není pravidlo,vidím to sama na sobě a navíc po porodu se mi testosteron stáhla a byl kolem 3.No a chtěli jsme další a to už mi clostík nezabíral tak jsem k tomu dostala pregnyla bez výsledku a samozřejmě testosteron přes 4 takže se mi zase zvedl,v únoru jsem podstoupila laparku a tam mi oznámily že mám anovulační cykly,Napsal mi znovu clostík ten jsem začala brát teď ke koncem března a celej duben se snažíme a myslím,že zatím bezvýsledně,i když dneska jsem 40dc a ms nikde,v úterý budu testovat a když nic tak odpolko jedu na vyvolávačku.
Tímto ti chci samozřejmě říct,že šance tu je,ale každá jsme taky jiná ![]()
no to jsem se rozepsala,ale doufám že to nikomu nevadí ![]()