Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky,
s přítelem se už přes půl roku snažíme o miminko, a stále nám to nejde, ted mám 7 dní zpoždení menstruace, test jsem si dělala ale nic .. je negativní, ale zase na druhou stránku jsem začala opravdu hodně jíst, jím to co jsem nikdy nejedla, a strasne mi to chutna, casto chodim na zachod, a mam obcas silene krece v podbrisku..
tak bych se chtela poptat na Vaše názory ..
Děkuji …
už se snažím třičtvrtě roku … předtím jsem rok brala antikoncepci .. už rok jí ale neberu …
Sovičko, já otěhotněla až po 11měsíčním snažení
Prý je to do roka normální, po roce už dr nejspíš provede nějaké vyšetření (např. spermiogram tvého partnera). Má kamarádka se s manželem snažili 5 let (z toho byla 2× na umělém oplodnění, ale nepodařilo se to ani jednou) a taky nakonec přirozeně otěhotněla ![]()
Každopádně, netrácej hlavu, určitě to půjde, dříve či později.
Mimochodem, byla jsem těhotná skoro měsíc a test mi ukázal „negativní“. Byl to test za cca 30 Kč. Pak jsem si koupila Mamatest (cca 100 Kč) a ten už mi ukázal „pozitivní“. Možná bych zkusila změnit test ![]()
Sovicka18 píše:
už se snažím třičtvrtě roku … předtím jsem rok brala antikoncepci .. už rok jí ale neberu …
my jsme ve třičtvrtě roku už byli u doktora, a bohužel nám neřekl nic pěkného ![]()
Anomiska
já mám hlavně za sebou už pár zánětů a od té doby se bojim že třeba děti nikdy mít nebudu ..
Dnes jsem si koupila také test za 30kc, je to taková růžová krabička a jsou v tom dva testy …
Mám strach ..
A týkalo se to „nepěkné“ tebe či přítele? Určitě to nebude tak horké ![]()
mě ..
u doktora jsem mu říkala že už se půl roku snažíme, a on mi řekl at si 3 měsíve pečlivě vedu MK a pokud do 3 měsíců neotěhotnim tak začneš nejdřív u mě zjištovat proč to nejde ..
Ale v břiše mám pořád takovej divnej pocit, divnej tlak..
Mylíš že mám tedy zkusit lepší test ?
Sovičko, neboj se. Já znám opravdu jen málo holek, které zánět neměly nikdy a ty co ho měly, tak děti mají
Je ale pravda, že málokteré kočce, co znám, se podařilo otěhotnět do půl roku. Takže opravdu neztrácej naději a věř tomu, že to půjde.
A víš, jaký je největší nepřítel otěhotnění? Stres ![]()
nebo je třeba možné zkuit lepší test až třeba za 2 týdny ?
Měla bych první mimčo takže s tím nemám zkušenosti ..
A taky se tak trošku divím, proč chce dr začínat u tebe. Když jsem nemohla cca 3/4 roku otěhotnět, tak moje dr napsala mému manželovi doporučení ke spermiogramu. Ale je fakt, že každý dr si asi určí svůj postup ![]()
Jo, a taky mi řekla něco hodně zajímavého - že prý ze 60 % případů, kdy žena nemůže otěhotnět, je chyba u chlapa ![]()
Také jsem brala cca 13 let antikoncepci, když jsem se dr ptala zda až budu chtít dítě nebude problém otěhotnět mi řekla, že ne že můžu hned a nyní po téměř dvou letech snažení mi řekla že co bych chtěla když jsem brala tolik let antikoncepci ![]()
Půl roku je krátká doba, někde jsem viděla tabulku jaká je šance otěhotnění i když je sex v ovu a do půl roka otěhotní velmi malé procento, za rok už docela velké procento. Neboj ![]()
Jj, ten „lepší“ test bych určitě zkusila. Mám pocit, že mamatest je tak citlivý, že už následující den ukáže, zda jsi těhotná či ne. Ale nechci kecat, raději se poraď v lékárně, tam by ti měli poradit lépe než já ![]()
mě řekl doktor že bude začínat u mě,kvůli těm zánětům, nejřív prý bude zjištovat zda mi dorustají vajíčka atd .. a pak když budu v pořádku tak začně u přítele ..
Už jsme z toho oba dvá strašně nešťastní .. miminko bych moc chtěli . ![]()
Sovicko, pokud máš cyklus pravidelný, tak zpoždění 7 dní už je celkem dost… Zkusila bych další test zítra ráno… Držím palce!!!
/jinak k těm příznakům- já měla těhotenské příznaky téměř každý měsíc snažení- kromě toho, kdy jsem skutečně těhotná byla…
/