Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
AHOJ JSEM TADY NOVA,CHTELA BYCH SE ZEPTAT S MANZELEM SE SNAZIME2ROKY O MIMI.TED MNE V PATEK CEKA RENGEN,CHTELA BYCH SE ZEPTAT JESTLI S TIM MA NEKDO ZKUSENOSTI?DIKY,PEKNY VECER,TESIM SE NA ODPOVEDI. ![]()
Ahoj,
tak si nech dát vestu. Dává se těhotným při rtg. Já byla asi ve 3m na rtg zubů a bylo to ok. Záleží na jaký rtg jdeš. ![]()
Záleží, co ti budou rentgenovat. A taky záleží, kdys měla naposledy MS a jaká je šance, že jsi opravdu těhotná (např pokud jsi čerstvě po MS, tak nejspíš ještě těhu nebudeš).
Kvůli zubům bych na rentgen v těhu nešla ani náhodou, to bych se bála, nicméně v minulosti, když se nevědělo o škodlivosti RTG záření se běžně těhotné posílaly na rentgen.
No, takže u rtg zubů jde záření pouze na hlavu a vůbec ne na tělo a s tou vestou jsem neměla strach vůbec, ale anonymní je zřejmě zkušený zdravotník, který dokaže soudit nutnost rtg z jediného příspěvku, ale budiž..
Napíšu ti odkaz na stránky, kde tohle nedávno maminy řešily, je to diskuze rtg v těhotenství.
NO ASI JSEM TO SPATNE NAPSALA,TEHOTNA NEJSEM,JDU ABY MI ZJISTILY JESTLI JSEM V POHODE,JESTLI TAM NECO NEMAM,
DOKTOR MI RIKAL JAK SE TOMU RIKA ALE JA TEM JEJICH NAZVUM NEROZUMIM,I MI TO VYSVETLIL,JEN JSEM SE CHTELA ZEPTAT LIDI,KTERE TO PODSTOUPILY,
hele prej když se letí letadlem, tak je to jako když máš hned několik rentgenů (kosmické záření) - ale to nikdo neřeší a zrůdy se maminkám cestovatelek nerodí. klíííííd.
Asi myslíš HSG
je to rentgen průchodnosti vejcovodů.
Nic to není, já jsem na tom taky byla - je to sice celkem nepříjemné, ale za 5 min. máš po vyšetření a výsledek víš hned ![]()
dekujin za odpoved.jeste bych se chtela zeptat jestli pred nastupem do nemocnice,nesmim jist,a takove ty klasicke veci,jsem z toho nervozninaposledy jsem byla v nemocnici jako pacient pred15lety.dekuji,pekny den ![]()
Od půlnoci nesmíš nic pít, nic jíst, nekouřit … je to jako před klasickou operací ![]()
Ráno nastoupíš do nemocnice, udělají ti vyšetření, dostaneš injekci na uvolnění svalů, uvělají ti výplach a pak jdeš na RTG, tam ti zavedou kontrastní látku a pod RTG sledují kama protéká a jestli jsou všechny „cestičky“ průchodné!
Nic příjemného to není (je to takový hodně velký tlak), ale je to lepší než laparka, asi za 10 min. si zpátky na pokoji a musíš tam zůstat do odpoledne.
Po tom RTG můžeš začít krvácet nebo špinit, je to naprosto normální!
Držím palečky aby jsi to měla brzo za sebou a měla dobré výsledky ![]()
DEKUJI MOC.UZ SE TESIM AZ TO BUDU MIT ZA SEBOU .MEJ TE SE .BRZO SE ZASE OZVU, ![]()
TAK ZITRA MNE TO CEKA.UZ SE TESIM AZ TO BUDU MIT ZA SEBOU.MAM SILENE SMISENE POCITY.MEJTE SE,
![]()
AHOJ TAK UZ JSEM DOMA,JSEM UPLNE V PORADKU,JSEM STRASNE RADA,ZATU BOLEST TO STALO,PEKNY DEN
![]()
Moc gratuluji k dobrým výsledků! ![]()
Někde jsem četla, že když ti ty vejcovody „profouknou“ tak je potom daleko vyšší šance na otěhotnění ![]()
Takže držím palečky na snaženíčko a těhotnění ![]()