Snažíme se o miminko a byla jsem na rentgenu

9
5.5.10 00:16

RENGEN

AHOJ JSEM TADY NOVA,CHTELA BYCH SE ZEPTAT S MANZELEM SE SNAZIME2ROKY O MIMI.TED MNE V PATEK CEKA RENGEN,CHTELA BYCH SE ZEPTAT JESTLI S TIM MA NEKDO ZKUSENOSTI?DIKY,PEKNY VECER,TESIM SE NA ODPOVEDI. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
194
5.5.10 00:31

Ahoj,
tak si nech dát vestu. Dává se těhotným při rtg. Já byla asi ve 3m na rtg zubů a bylo to ok. Záleží na jaký rtg jdeš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.10 00:47

Záleží, co ti budou rentgenovat. A taky záleží, kdys měla naposledy MS a jaká je šance, že jsi opravdu těhotná (např pokud jsi čerstvě po MS, tak nejspíš ještě těhu nebudeš).
Kvůli zubům bych na rentgen v těhu nešla ani náhodou, to bych se bála, nicméně v minulosti, když se nevědělo o škodlivosti RTG záření se běžně těhotné posílaly na rentgen.

• Citovat
  • Upravit
194
5.5.10 00:53

No, takže u rtg zubů jde záření pouze na hlavu a vůbec ne na tělo a s tou vestou jsem neměla strach vůbec, ale anonymní je zřejmě zkušený zdravotník, který dokaže soudit nutnost rtg z jediného příspěvku, ale budiž..

Napíšu ti odkaz na stránky, kde tohle nedávno maminy řešily, je to diskuze rtg v těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
5.5.10 00:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
5.5.10 01:21

NO ASI JSEM TO SPATNE NAPSALA,TEHOTNA NEJSEM,JDU ABY MI ZJISTILY JESTLI JSEM V POHODE,JESTLI TAM NECO NEMAM,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
5.5.10 01:24

RENGEN

DOKTOR MI RIKAL JAK SE TOMU RIKA ALE JA TEM JEJICH NAZVUM NEROZUMIM,I MI TO VYSVETLIL,JEN JSEM SE CHTELA ZEPTAT LIDI,KTERE TO PODSTOUPILY,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43029
5.5.10 06:24

hele prej když se letí letadlem, tak je to jako když máš hned několik rentgenů (kosmické záření) - ale to nikdo neřeší a zrůdy se maminkám cestovatelek nerodí. klíííííd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
5.5.10 07:46

Asi myslíš HSG :wink: je to rentgen průchodnosti vejcovodů.
Nic to není, já jsem na tom taky byla - je to sice celkem nepříjemné, ale za 5 min. máš po vyšetření a výsledek víš hned :palec:

• Citovat
  • Upravit
9
5.5.10 15:10

dekujin za odpoved.jeste bych se chtela zeptat jestli pred nastupem do nemocnice,nesmim jist,a takove ty klasicke veci,jsem z toho nervozninaposledy jsem byla v nemocnici jako pacient pred15lety.dekuji,pekny den :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
5.5.10 16:28

Od půlnoci nesmíš nic pít, nic jíst, nekouřit … je to jako před klasickou operací :roll:

Ráno nastoupíš do nemocnice, udělají ti vyšetření, dostaneš injekci na uvolnění svalů, uvělají ti výplach a pak jdeš na RTG, tam ti zavedou kontrastní látku a pod RTG sledují kama protéká a jestli jsou všechny „cestičky“ průchodné!
Nic příjemného to není (je to takový hodně velký tlak), ale je to lepší než laparka, asi za 10 min. si zpátky na pokoji a musíš tam zůstat do odpoledne.

Po tom RTG můžeš začít krvácet nebo špinit, je to naprosto normální!

Držím palečky aby jsi to měla brzo za sebou a měla dobré výsledky :hug:

• Citovat
  • Upravit
9
5.5.10 17:23

DEKUJI MOC.UZ SE TESIM AZ TO BUDU MIT ZA SEBOU .MEJ TE SE .BRZO SE ZASE OZVU, :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
6.5.10 22:49

TAK ZITRA MNE TO CEKA.UZ SE TESIM AZ TO BUDU MIT ZA SEBOU.MAM SILENE SMISENE POCITY.MEJTE SE, :roll: :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
7.5.10 11:11

AHOJ TAK UZ JSEM DOMA,JSEM UPLNE V PORADKU,JSEM STRASNE RADA,ZATU BOLEST TO STALO,PEKNY DEN
:lol: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
VERONIKA
7.5.10 11:25

Moc gratuluji k dobrým výsledků! :potlesk:

Někde jsem četla, že když ti ty vejcovody „profouknou“ tak je potom daleko vyšší šance na otěhotnění :palec:

Takže držím palečky na snaženíčko a těhotnění :hug:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí