Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj všichni.Myslím si,že je to téma,které se už asi několikrát probíralo a probírat bude.Ale máte nějaké zkušenosti jak ovlivnit pohlaví dítětě?Já mám holku,která není přítele,on je ze 4 kluků a jeho bratrům se rodí samé holky,myslíte,že by se nám zadařilo prolomit ledy
na kluka?
Díky za rady všem
Znám tuto teorii: jak jistě každý ví, pohlaví dítěte určují spermie. Údajně spermie s chromozomem X (čili holčička) jsou pomalejší a vydrží žít déle, tudíž když dojde ke styku před ovulací (kdy spermie přežívají několik dní a čekají na vajíčko), je pravděpodobnější, že se narodí holčička. Naopak, je-li vajíčko už ve vejcovodu, bude to kluk ![]()
Já slyšela od kámošky variantu:aby chlap abstinoval a spermie byly čerstvý a pak mít sex 2× a podruhý to udělat do partnerky a vyšel ji kluk nevím co je na tom pravdy, ale my to tak zkusíme
Taky bych řekla že to je 50/50, my chtěli jednu holku a máme dva kluky
Pak máme známé co taky chtěli holku a mají dva kluky, a další kteří naopak chtěli kluka a mají dvě holky
A další co tak znám tu z města má jedna rodina 3 kluky a druhá rodina asi 5 kluků (poslední bylo nečekaný, paní na něj přišla v 5 měsíci).
Jinak to co píše rozumbrada nám taky říkal gynekolog na ultrazvuku.
Marry nic ve zlým ale to se mi zdá jako blbost
nevím no, když by chlap abstinoval, tak proč by tu první várku, šoupl někam do ručníku?
tak poreferuj jak to budete dělat vy a jak se zadaří my chceme moc chlapečka. Prý to slyšela i v tv. Nevím co je na tom pravdy. My o první se snažili každý den a máme holčičku
To s těma spermiema jsem taky slyšela a možná že na tom něco bude…teď to jen vychytat ![]()
Ale řekla bych, že většinou vyjde to co „nechceš“ ![]()
Taky myslím, že je to 50:50, prohledala jsem celý net a zkoumala všemožné rady, ale stejně mi z toho všecho vyplynulo, že to je prostě 50:50 a ovlivnit se to nedá absolutně ničím.
Pokud by platilo, že kluk se počne v den ovulace když je už vajíčko ve vejcovodu tak by se z inseminace rodili jen a jen kluci a žádné holky, protože se dělá v den ovulace. A tak to rozhodně není.
Ikulko, inseminace ale nějak překoná ten první odpor sliznice, ne? Co jsem našla na netu tak - … tzv. umělé inseminace, kde jak nám vysvětlila, bude upravené sperma v době mojí ovulace vstříknuto do dutiny děložní. - tzn všechny ty potvůrky mají stejnou naději… Jen musí hledat. Nebo si to špatně vykládám? ![]()
Já myslím, že tohle prostě nikdy není 100% jistota. Když jsme začali pracovat na prvním dítku, vůbec jsme o tom nepřemýšleli a prostě jsme se měli rádi a máme Adélku..U Klárky to bylo tak nějak plánované a trochu i cílené co nejblíže k ovu a i když jsme měli za to, že jsme se trefili do „klučičího období“,k mé velké radosti máme zase krásnou holku.. ![]()
Hanule jo, vstříknou to až do dělohy, ale pak už musejí plavat samy, a pokud jsou ty holčičí pomalejší a vajíčko už je ve vejcovodu tak by k nim logicky nejdříve doplula klučičí spermie. Ale jsou i nějaké nové teorie, že si dokonce vajíčko vybírá, kterou potvůrku k sobě pustí takže to nemusí být zrovna ta první nerychlejší ![]()
I když já mám dva kluky a oba jsou počati v den ovulace tak i přesto si myslím, že to je prostě vždycky 50:50 a ovlivnit se to nedá.
ikulko asi si špatně hledala, dala jsem sem dokaz na diskuzi kde jsme to řešily, ta teorie zní asi takhle:
kluky jsou rychlejší ale dříve umírají, a holky jsou sice pomalejší ale zase vydržé déle
my jsme se tím řídili, chtěly jsme holku a taky jí máme
na podzim se vrhneme na druhýho prcka a chceme samozřejmě kluka, tak uvidíme jestli to funguje nebo jestli to byla náhoda