Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, měla jsem jednu operaci v 18 letech, druhou předloni. U obou jsem se uzdravovala zhruba měsíc, pohlavní styk už nevím, ale určitě ještě dýl - dost dlouho mě pak bolelo břicho; větší fyzickou námahu mi doktorka nedoporučila - v těch 18 letech jsem byla na operaci v březnu a to pololetí jsem byla z TV neklasifikovaná. Jinak samotná operace pokaždé pohoda.
Ahoj, taky plus minus měsíc jsem se uzdravovala. Snažila jsem se po cca tydnu už dělat skoro vše a sex určitě 6.tydnů (klasické 6.nedeli)
Sex klasické 6ti neděli. Do práce jsem šla po týdnu, cca měsíc jsem se trochu hlídala v pohybu a pak už normálně
Ahoj holky
za chvili me ceka laparo kvuli endometr. cysty, a chtela bych se zeptat tech z Vas, ktere maji tyto zkusenosti, co vse si vzit sebou do nemocnice? Co mi doporucite? Budu potrebovat vlozky? A co me ceka potom, nejaka hormonalni lecba? Doma mame dvouletou holcicku a dalsi neplanujeme. Predem dekuji pokud napisete a poradite ![]()
@kacenka87 s sebou jsem si nebrala nic, vše jsem dostala erar ale já byla v soukr. klinice. A já měla po laparo hormonální léčbu. Nic jiného vlastně ani není
Ahojky, sebou jsem si brala spoustu věcí, počítala jsem, že tam strávím minimálně 4 dny. Nafasovala jsem knihy, časopisy a popravdě jsem je vůbec nevyužila. Byla jsem na laparo v Pražském Podolí. Vložky určitě sebou, nikdy nevíš. Já teda ani nespinila, ale s vložkou se probudila. Dělali mi laparo 8cm endometriomu.. Druhý den mě pustili? No nevěřila jsem a při cestě domů jsem doslova slzela u každého vymolu na silnici
žádná další léčba nebyla potřeba, jelikož jsme se začali o další mimčo snažit. Ale kdybychom nechtěli, měli v plánu nasadit vhodnou antikoncepci, aby se cysta už neobjevila. Jinak na neschopence 3 týdny. Hodně štěstí přeji ![]()
Pro mě byla velká volba spíš hyalobarrier gel, který nehradí pojišťovna a byl mi doporučován od nejlepších doktorů. Zavádí se při laparo na místa proti srustum. Stojí 3500. No nakonec jsem si ho koupila, protože co víc udělat pro zdraví..
@lachtanice86 @Kristen123 Dekuji holky za odpoved
Ja teda budu normalne ve fakultce. Jinak cystucyst mam take neco pres 8cm, prvni zkusenost. Takze budu jak Alenka v risi divu. Taky bych byla rada kdyby me pustili co nejdrive, doktor rikal at pocitam tak 5 ni
nedokazu sI predstavit 5 dni bez male.. Nastesti nemusim resit nemocenskou, jsem na rodicovske.
@kacenka87 jo jo já byla v nemocnici 6dnu. Ten 6ty mě pouštěli. Cysta 10×9cm, po zákroku jsem nekrvacela vůbec protože jsem měla z břicha vedený dren a tam šla všechna krev. @Kristen123 no já se dala na endo dietu a zatím to asi funguje
Ahoj holky, tak uz jsem po laparoskopii,
nastup v utery, v patek rano jsem jela domu. Akorat teda se mnou nikdo neresil dalsi postup, tedy nejakou hormonalni lecbu jak jste psaly, ze se po endometriomu nasazuje.. Tak ze by az na kontrole v lednu? ![]()