Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@PetraKU80 píše:
Dobrý den všem, měla bych zde takový dotaz souvisí s klinikou Horní Počernice, ale né s laserovou operací, mám totiž před operací nitrooční čočky… Nevím jak ostatní, ale já z toho mám docela strach… Laserové operace bych se tolik nebála, ale když si představím, že mi bodou dávat něco do okna nějakou čočky, tak to mi příjde mazec… Proto bych vás chtěla poprosit o nějaké zkušenosti… Už jsem nějaké diskuze přečetla, ale přece jen bych raději čerstvé a konkrétní recenze… Moc děkuju
Ahoj @PetraKU80, u mě byla operace úplně v poho… ale když se budeš bát, tak si to jen zhoršíš… Tak hlavu vzhůru a pohodu…
Jsem po zákroku necelý měsíc a holky, je to fakt moc fajn.
Děkuju, že jste mě podpořily:) Hlavně je paráda, že už zase vidím
Jsem ráda, že jsem na to šla ![]()
Holky, už jsem úplně nešťastná z toho jak jsem slepá, jako v uvozovkách slepá, ale dneska jsem byla u doktora a zase mám o půl diotrie na každé straně, tak jsem tak naštvaná, že chci na operaci, mám počernice asi 30minut jízdy od domu, tak se tam asi objednám, jen nevíte, jak je to s tím předoperačním vyšetřením a rovnou i operací v jeden den? To by se mi šiklo ![]()
@titi25 píše:
Holky, už jsem úplně nešťastná z toho jak jsem slepá, jako v uvozovkách slepá, ale dneska jsem byla u doktora a zase mám o půl diotrie na každé straně, tak jsem tak naštvaná, že chci na operaci, mám počernice asi 30minut jízdy od domu, tak se tam asi objednám, jen nevíte, jak je to s tím předoperačním vyšetřením a rovnou i operací v jeden den? To by se mi šiklo
Jdi k nim, měla jsem to 3 hodiny jízdy autem a teda tý cesty nelituju, fakt v pohodě, dala jsem na rady a zkušenosti známé a spokojenost..
@titi25 teda nevím, jestli zas věda nějak nepokročila, ale ještě před pár lety dělali laser teprve až když byla vada ustálená aspoň dva nebo tři roky, jestli se ti oči pořád zhoršují, tak se může stát, že vyklopíš třicet tisíc za laser (nebo kolik teď stojí) a za rok budeš mít zase brejle, i když slabé
já měla ustálenou vadu a stejně jsem pak šla ještě na dokorekci, protože se to trochu zhoršilo
@bambie5 Dobrý den, můžu se zeptat, na jaké jste byla metodě, a kdo vám to přesně dělal? jsem objednaná na příští týden, konzultace a operace 2v 1, kolik si mám tak vyšetřit času (děti mi bude hlídat manžel), ale aby věděl za jak dlouho má pro mě asi tak přijet…
@sinapis.alba píše:
@titi25 teda nevím, jestli zas věda nějak nepokročila, ale ještě před pár lety dělali laser teprve až když byla vada ustálená aspoň dva nebo tři roky, jestli se ti oči pořád zhoršují, tak se může stát, že vyklopíš třicet tisíc za laser (nebo kolik teď stojí) a za rok budeš mít zase brejle, i když slabéjá měla ustálenou vadu a stejně jsem pak šla ještě na dokorekci, protože se to trochu zhoršilo
13900 t. za jedno oko. ÚVN. Spokojenost.
@Janousova píše:
@bambie5 Dobrý den, můžu se zeptat, na jaké jste byla metodě, a kdo vám to přesně dělal? jsem objednaná na příští týden, konzultace a operace 2v 1, kolik si mám tak vyšetřit času (děti mi bude hlídat manžel), ale aby věděl za jak dlouho má pro mě asi tak přijet…
Dobrý den, já jsem byla na té metodě relexsmile. Zákrok mě trval všeho všudy asi 15minut i s dojitím na sál, no měla jsem tam být na 10 a v 1 už bylo po všem. Ale mě se to ještě zdrželo tím, že mi museli nastavovat strašně dlouho ty přístroje na měření očí, takže to se mi dost protáhlo, normálně lidi odcházeli za 5minut a já tam skejsla asi půl hodiny…Jinak mě operoval pan doktor Richard Havránek, ale mezi tím sem se setkala i s jinýma doktorama????Držím palce ať to dobře dopadne????
@bambie5 dekuji za info, a kollik jste mela dioptrii? ja mam tri a ctvrt, jak se to blizi, tak zacinam pochybovat jestli delam dobre,… a jak jsou potom kontroly?
@Janousova, Není zač, já jsem měla ještě míň 2 a 2,25, a myslím, že děláte dobře. Mě se to vážně vyplatilo a vůbec nelituju, pro mě je to fakt super, zase vidět… Měla jsem kontrolu druhý den /hnedka ráno/, pak za týden, za 14 dní, pak za měsíc a pak za čtvrt roku a pak za půl. A už jsem vychytala i čas, kdy je tam nejmíň lidí, tak ty kontroly jsou už rychlovka..:D
@bambie5 a kdy je nejmene lidi?;-) tak snad se tedy odhodlam..kapou se pak antibiotika?
@Janousova, jezdim na brzo rano, ta 8 je ideální, nebo já se tak vždycky trefila:) Jinak upřímně vůbec nevím co jsem si do očí měla kapat, ale měla jsem 2 kapičky. A pak jsem si u jedněch těch kapiček dávala o určitý počet míň po týdnu, resp. jak mi doktor řekl.
Ale jestli to byly antibiotika, to nevím… Proč Tě to zajímá? Máš špatnou snášenlivost na antibiotika???
@bambie5 Já mám špatnou snášenlivost asi všeho:)) skoro vždycky se mi do všeho dostane zánět, ať jdu na jakýkoliv zákrok.., tak jsem za antibiotika i preventivní, ráda…
Jo tak 8 to je pro mě taky ideální, díky za radu:))
Ahojík holky, potřebovala nutně pár rad ohledně téhle kliniky. Sháním totiž kliniku, kde by dědoj udělali operaci šedého zákalu. Tak bych se takhle veřejně zeptat na nějaké zkušenosti s touto klinikou
Včera nám děda oznámil, že by mu jeho očař doporučoval nechat si operaci udělat a nečekat na nic, tak jsem hnedka začala pročítat internet a co budu říkat, jsem z toho celá tumpachová, tak bych raději nějaké osobní reference. Je to přece jen o něco lepší se takhle zeptat než jen něco číst. O této klinice jsem sice něco už taky načetla a o očních operacích, ale za zeptání nic nedám. Děda je sice takovej na to cestovaní -nekompatibilní -, ale raději ho zavezu někam kde mu pořádně oči odooperují než pak řešit další nepříjemnosti. Budu ráda za každou radu. Ahoj ![]()
@DaničkaVach píše:
Ahojík holky, potřebovala nutně pár rad ohledně téhle kliniky. Sháním totiž kliniku, kde by dědoj udělali operaci šedého zákalu. Tak bych se takhle veřejně zeptat na nějaké zkušenosti s touto klinikouVčera nám děda oznámil, že by mu jeho očař doporučoval nechat si operaci udělat a nečekat na nic, tak jsem hnedka začala pročítat internet a co budu říkat, jsem z toho celá tumpachová, tak bych raději nějaké osobní reference. Je to přece jen o něco lepší se takhle zeptat než jen něco číst. O této klinice jsem sice něco už taky načetla a o očních operacích, ale za zeptání nic nedám. Děda je sice takovej na to cestovaní -nekompatibilní -, ale raději ho zavezu někam kde mu pořádně oči odooperují než pak řešit další nepříjemnosti. Budu ráda za každou radu. Ahoj
Takhle s šedým zákalem asi poradit neumím, já byla na operaci na klinice Horní Počernice s krátkozrakostí, je to necelý rok. Měla jsem fakt problém s tím si zvyknout na brýle, opravdu mi nedělali dobře, měla jsem po nich i migrény a když jsem pak zkoušela třeba i čočky, tak to byl ještě větší mazec, prostě mi to vůbec nesedlo. A dokud jsem neměla děti, tak se to dalo docela snést, ale časem to fakt bylo horší a horší, mám 4 děti a opravdu mi přišlo že každý porod byla třeba čtvrt dioptrie dolů, takže když jsem se dostala na -2,5, tak jsem se objednala na kliniku Horní Počernice a tam jsme se dohodli na zákroku a bylo po starostech. Jediný co Ti můžu říct, tak že tam mají fakt milý personál a na předoperační schůzce mi dost dopodrobna vysvětlili co mě čeká, což si myslím, že je hodně fajn, mě to úplně zbavilo obav…