Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím,
Plánuji laserovou operaci očí. Pokoušela jsem se na google dohledat nějaké srovnání klinik, ale asi neumím hledat ![]()
Mám ve svých 26ti letech dost silné dioptrie (-8.00) a nemohu se rozhodnout, kterou kliniku zvolit. Jsem ze severu čech a i přesto, že by pro mě bližší kliniky byly příjemnější, je mi ve finále jedno kam budu muset dojet.
Pokud jste někdo tuto operaci podstoupil, budu ráda za vaše poznatky, doporučení - kde jste byli a jak jste spokojeni s výsledkem ale i s přístupem samotné kliniky. Mockrát vám děkuji ![]()
Já jela do Gemini přímo do Zlína a naprostá spokojenost. Na kontroly jsem pak chodila do Gemini v Brně a musím říct, že celkově ty pracoviště sto a jedna, v Brně dobré tak leda na tu kontrolu.
Známá též Zlín, jak příspěvek hore, a nadšená.
Mě teď čekám porod a po něm bych do toho též ráda šla (-4,50). A též do Zlína. Ale už je mi 40 a do blizka vidím skvěle, tak pořád zvažuji.
Měla jsem -5 obě oči + nějaká vada ještě
Já chodila na kontroly do Geminy v Ostravě a na samotný zákrok mě poslali přímo do Zlína.
Naprostá spokojenost. Mám po operaci 4 roky a bez problému. Mohu jedině doporučit. Skvělý přístup.
Byla jsem ještě v Z. O. C. SE (Oční klinika Zlín) a tam mi nechtěli laserovou operaci udělat..
Refrakční centrum Praha, já a několik přátel jsme tam byli a všichni jsme spokojení, přístup, péče. Naprostá profesionalita.
Měla jsem -7 a -9D s nějakým drobným astigmatismem, po operaci jsem 12 let a vidím stále skvěle.
Já -5,5 a -6, po operaci jsem 5,5 roku a vše stále Ok. Lexum Praha. Operoval me primář Filipovsky. Bezbolestne, ještě ten den jsem viděla bez problému. Stáhli to na nulu
Vojenská nemocnice ve Střešovicích v Praze, odoperovali mi krátkozrakost, nevím teď přesně typ operace (možná epiLasik??), ale odřízli mi vršek oka, odooperovali a oko přiklopili zpátky. Tamtéž pak operovali bratrovi astigmatismus. Táta šel na operaci taky, ale do soukromé kliniky ve Střešovicích, i on má zkušenost velice dobrou.
Já sama měla kolem 7 dioptrií na jednom oku… Za jedno oko se tehdy platilo kolem 25 000,–, hradili mi to rodiče, já bych to neufinancovala. Počítám, že teď už budou ceny vyšší, ale pokud na to máš, je to opravdu investice k nezaplacení. Nejprve jsem absolvovala vyšetření, kde mi rozkapali oči, je vhodné mít s sebou doprovod, který Tě pak dopraví domů a rozhodně neřídit auto. Samotný zákrok byl rychlovka, na kontrolu jsem jela hned další den a pak tuším po týdnu a v prodlužujících se intervalech. Před lety jsem byla u své očařky, která říkala, že kdyby o tom nevěděla, tak nepozná, že jsem na zákroku vůbec byla. Nějakou dobu po operaci bylo nutné kapat si umělé slzy, ale oči jsem fakt měla na nule a viděla jak ostříž, to bylo nepopsatelné. Časem se mi to trochu zhoršilo, aktuálně mám na jednom oku asi půl dioptrie a na druhém cca jednu (možná ani to ne), ale nemusím nosit brýle ani do kina, vidím dobře. Brýle jsem akorát pořídila na řízení auta, protože jsem zjistila, že když je šero, tak hůř vidím (což ale nesouvisí s operací jako takovou). Přímo na místě mne informovali, že odstranění dioptrií nevydrží navždy, okolo se přizpůsobuje a vady se často vrací s narůstajícím věkem, ale za mne zatím absolutní spokojenost a je to víc jak 10 let.
Kdyby Tě ještě něco zajímalo, napiš
.
Byla jsem v březnu v Gemini v Praze vKrči. Maximální spokojenost
Zdravím všechny, také jsem podstoupil v nedávné době operaci očí LASIK 6D diamant. Přesně to je 18 dní od operace, zhruba po 14 dnech se to začalo lepšit mlhavé vidění bylo pryč, ostrost přicházela k sobě zpět. Ale teď poslední 3 dny opět mlhavé vidění a malá ostrost taková že bych si ani za volant nesedl jen kdyby bylo nutno. Je tohle normální, dodržuju kapání kapek pravidelně, oči nenechávám suché. Předem děkuju za všechny rady.
Byla jsem na klinice v Horních Počernicích -4 a -4,5 a po operaci jsem na nule u obou očí už 2 roky. Spokojenost s předoperační a pooperační kontrolou, jsem ráda, že jsem tehdy do operace šla, bylo to dobré rozhodnutí.