Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já souhlasím s tím, ze bys neměl tlačit na pilu. Vztah není auto, tam nefunguje mechanika typu.. neděláš mi snídani do postele, ty ji začneš dělat a všechno bude zas zality sluncem. On i ten zájem musí být dávkovaný s citem a musí z něj být cítit opravdový zájem, ne jen tak prvoplanově.
Jestli někoho má, ti neřeknu. Ona taky může mít něco jako počínající krizi středního věku, nějakou osobní krizi a bůhví co ještě. A vztahy taky nejsou pořád jen úžasný, ty mají taky nějakou sinusoidu, kdy je to chvíli lepsi a chvíli horší a každý z partnerů tyhle horší a lepsi chvilky může mít jindy.
Navrhla bych ti samotnému pár sezení někde v manželský poradne nebo u párovyho terapeuta, které už má s takovými páry jistě víc zkušenosti a poradí, jak by ses měl chovat nebo jak se ženy správně doptat., kde je zakopanej pes. Možná bude časem ochotná jít tam s tebou, nicméně já bych jí to na tvém místě nenutila.
Jsem na tom obdobně a nevím jak dál. 9 let spolu, přes 3 roky v manželství. Máme dvě děti, 4,5 roku a 10 měsíců. Cca před měsícem to u nás začlo být dosti divné. Manželka řekla, že chce čas, že neví co s ní je. Řekl jsem si OK. Dříve jsem jí moc nenaslouchal a taky jsme se moc o nasich problemech nebavili. Chtel jsem to najednou zmenit. Chyba. Vsechno spatne. Zacala mi rikat, at se chovam jako driv. Zacal jsem mit podezreni, ze nekoho ma, ale rikal jsem si, ze zenska na matersky by to mela s milencem dost komplikovany. Ale zacala chodit vic s kamaradkama ven, jezdit s nimi po nakupech a tak. Nepripadalo mi to nejak zvlast divny, ale zacinal jsem mit takove divne tuseni. Zacala taky vice chodit ven sama s kocarem a ja zustaval doma s druhym ditetem. Minuly tyden jsem si vyzadal vypis telefonu a nestacil se divit. Skoro kazdy den telefonaty s dannym cislem. Treba i 1 a pul hodiny. Tak sem se ji na to zeptal. Samzrejme ze zezacatku zapirala, ale pak mi rekla, ze to je jeji kamarad a proste si jen povidaji. Kdyz druhy den rano sla jakoby k segre na navstevu, pustil sem se za ni a nacapal ji, jsk nadtupuje k nekomu do auta. Zaklepal na okynko a otevrel dvere. Nevedeli co maji delat. Rekl jsem cau a odesel. Nez sem dosel domu, uz tam byla. Rekl sem ji, ze takhle mi v zivote jeste nikdo neublizil a ona na to, ze si s nim chtela jen promluvit o tom jak jsem se dozvedel o tech hovorech. Pak odesla za segrou. Prej. Rika ze si vsechno musi rozmyslet. Dnes mela jit s kamaradkou na kafe a kdyz se vracela domu, prijelo jeho auto o dum dal a posleze ona vysla spozarohu. Nebylo to poprve co jsem si toho vsiml z balkonu, kdyz jsem zrovna kouril. Takze ted nevim co dal. Rekl jsem ji vcera ze ma tyden na to mi rict kolik chce casu. Staram se ted hlavne sam o sebe a o deti. Nechci ale delat pouze hlidani aby si ona mohla uzivat. Mam zatlacit na pilu, nebo tomu nechat volny prubeh? Sem uz smirenej adi ze vsemi variantami, ale to žití v nejistotě je šílený. Snažím se doma pretvarovat, ale moc mi to nejde. Užírá me to. Co dal? Diky za rady i nerady ![]()
@tomdvorak69 píše:
Jsem na tom obdobně a nevím jak dál. 9 let spolu, přes 3 roky v manželství. Máme dvě děti, 4,5 roku a 10 měsíců. Cca před měsícem to u nás začlo být dosti divné. Manželka řekla, že chce čas, že neví co s ní je. Řekl jsem si OK. Dříve jsem jí moc nenaslouchal a taky jsme se moc o nasich problemech nebavili. Chtel jsem to najednou zmenit. Chyba. Vsechno spatne. Zacala mi rikat, at se chovam jako driv. Zacal jsem mit podezreni, ze nekoho ma, ale rikal jsem si, ze zenska na matersky by to mela s milencem dost komplikovany. Ale zacala chodit vic s kamaradkama ven, jezdit s nimi po nakupech a tak. Nepripadalo mi to nejak zvlast divny, ale zacinal jsem mit takove divne tuseni. Zacala taky vice chodit ven sama s kocarem a ja zustaval doma s druhym ditetem. Minuly tyden jsem si vyzadal vypis telefonu a nestacil se divit. Skoro kazdy den telefonaty s dannym cislem. Treba i 1 a pul hodiny. Tak sem se ji na to zeptal. Samzrejme ze zezacatku zapirala, ale pak mi rekla, ze to je jeji kamarad a proste si jen povidaji. Kdyz druhy den rano sla jakoby k segre na navstevu, pustil sem se za ni a nacapal ji, jsk nadtupuje k nekomu do auta. Zaklepal na okynko a otevrel dvere. Nevedeli co maji delat. Rekl jsem cau a odesel. Nez sem dosel domu, uz tam byla. Rekl sem ji, ze takhle mi v zivote jeste nikdo neublizil a ona na to, ze si s nim chtela jen promluvit o tom jak jsem se dozvedel o tech hovorech. Pak odesla za segrou. Prej. Rika ze si vsechno musi rozmyslet. Dnes mela jit s kamaradkou na kafe a kdyz se vracela domu, prijelo jeho auto o dum dal a posleze ona vysla spozarohu. Nebylo to poprve co jsem si toho vsiml z balkonu, kdyz jsem zrovna kouril. Takze ted nevim co dal. Rekl jsem ji vcera ze ma tyden na to mi rict kolik chce casu. Staram se ted hlavne sam o sebe a o deti. Nechci ale delat pouze hlidani aby si ona mohla uzivat. Mam zatlacit na pilu, nebo tomu nechat volny prubeh? Sem uz smirenej adi ze vsemi variantami, ale to žití v nejistotě je šílený. Snažím se doma pretvarovat, ale moc mi to nejde. Užírá me to. Co dal? Diky za rady i nerady
Neumím si vůbec představit jak může mit energii s miminkem a dalším dítětem na milence. Mám teď doma jedno miminko a nemam cas si pomalu ani umýt vlasy (a to jsem az do porodu byla docela „fiflena“). Predpokladam, ze ty chodis do prace a pak volny cas travis s dětmi sam a ona je porad pryc? Nebo si sebou bere kočár?
@majuska852 píše:
Neumím si vůbec představit jak může mit energii s miminkem a dalším dítětem na milence. Mám teď doma jedno miminko a nemam cas si pomalu ani umýt vlasy (a to jsem az do porodu byla docela „fiflena“). Predpokladam, ze ty chodis do prace a pak volny cas travis s dětmi sam a ona je porad pryc? Nebo si sebou bere kočár?
Bud jede s kocarem, nebo jde na nakup a jeste nevim kam. Je to az posledni mesic. Driv to takhle nebylo. Prijde mi, ze se mi i takhle vyhyba a nechce travit cas se mnou.
@tomdvorak69 píše:
Jsem na tom obdobně a nevím jak dál. 9 let spolu, přes 3 roky v manželství. Máme dvě děti, 4,5 roku a 10 měsíců. Cca před měsícem to u nás začlo být dosti divné. Manželka řekla, že chce čas, že neví co s ní je. Řekl jsem si OK. Dříve jsem jí moc nenaslouchal a taky jsme se moc o nasich problemech nebavili. Chtel jsem to najednou zmenit. Chyba. Vsechno spatne. Zacala mi rikat, at se chovam jako driv. Zacal jsem mit podezreni, ze nekoho ma, ale rikal jsem si, ze zenska na matersky by to mela s milencem dost komplikovany. Ale zacala chodit vic s kamaradkama ven, jezdit s nimi po nakupech a tak. Nepripadalo mi to nejak zvlast divny, ale zacinal jsem mit takove divne tuseni. Zacala taky vice chodit ven sama s kocarem a ja zustaval doma s druhym ditetem. Minuly tyden jsem si vyzadal vypis telefonu a nestacil se divit. Skoro kazdy den telefonaty s dannym cislem. Treba i 1 a pul hodiny. Tak sem se ji na to zeptal. Samzrejme ze zezacatku zapirala, ale pak mi rekla, ze to je jeji kamarad a proste si jen povidaji. Kdyz druhy den rano sla jakoby k segre na navstevu, pustil sem se za ni a nacapal ji, jsk nadtupuje k nekomu do auta. Zaklepal na okynko a otevrel dvere. Nevedeli co maji delat. Rekl jsem cau a odesel. Nez sem dosel domu, uz tam byla. Rekl sem ji, ze takhle mi v zivote jeste nikdo neublizil a ona na to, ze si s nim chtela jen promluvit o tom jak jsem se dozvedel o tech hovorech. Pak odesla za segrou. Prej. Rika ze si vsechno musi rozmyslet. Dnes mela jit s kamaradkou na kafe a kdyz se vracela domu, prijelo jeho auto o dum dal a posleze ona vysla spozarohu. Nebylo to poprve co jsem si toho vsiml z balkonu, kdyz jsem zrovna kouril. Takze ted nevim co dal. Rekl jsem ji vcera ze ma tyden na to mi rict kolik chce casu. Staram se ted hlavne sam o sebe a o deti. Nechci ale delat pouze hlidani aby si ona mohla uzivat. Mam zatlacit na pilu, nebo tomu nechat volny prubeh? Sem uz smirenej adi ze vsemi variantami, ale to žití v nejistotě je šílený. Snažím se doma pretvarovat, ale moc mi to nejde. Užírá me to. Co dal? Diky za rady i nerady
Nejak nechapu jak si zajistil vypis hovoru..to muze dat souhlas pouze soudce na zaklade podnetu statniho zastupce v pripae trestneho cinu.
@tomdvorak69 píše:Žít vědomě v manželském trojúhelníku na té špatné (podváděné) straně je extrémně náročné po energetické a psychické stránce, nejde takhle bez následků fungovat dlouhodobě. Týden dostala manželka na co? Rozhodnout se, jestli chce být s tebou nebo milencem? Je čerstvě zamilovaná, pravděpodobně pod vlivem hormonů, jedná emotivně, neuvědomuje si, co může ztratit a idealizuje si milence. To poslední, o co stojí momentálně stojí, je přerušit kontakt se svým objevem.
Takze ted nevim co dal. Rekl jsem ji vcera ze ma tyden na to mi rict kolik chce casu. Staram se ted hlavne sam o sebe a o deti. Nechci ale delat pouze hlidani aby si ona mohla uzivat. Mam zatlacit na pilu, nebo tomu nechat volny prubeh? Sem uz smirenej adi ze vsemi variantami, ale to žití v nejistotě je šílený. Snažím se doma pretvarovat, ale moc mi to nejde. Užírá me to. Co dal?😉
Důležitější je vyznat se sám v sobě, zvládnout vlastní emoce a připravit se na další vývoj. Nesmíš být ve vleku událostí a pasivně čekat na reakce druhé strany. Ty určuj běh událostí, jeho dynamiku. Jsi schopný nevěru zpracovat a pokračovat dál ve vztahu? Ve skutečnosti už nic nebude jako dřív, ta krize potrvá dlouho, důvěra se obnovuje pomalu a především momentálně nemáš žádný důvod partnerce věřit.. ![]()
@Sandman1 píše: Žít vědomě v manželském trojúhelníku na té špatné (podváděné) straně je extrémně náročné po energetické a psychické stránce, nejde takhle bez následků fungovat dlouhodobě. Týden dostala manželka na co? Rozhodnout se, jestli chce být s tebou nebo milencem? Je čerstvě zamilovaná, pravděpodobně pod vlivem hormonů, jedná emotivně, neuvědomuje si, co může ztratit a idealizuje si milence. To poslední, o co stojí momentálně stojí, je přerušit kontakt se svým objevem.Důležitější je vyznat se sám v sobě, zvládnout vlastní emoce a připravit se na další vývoj. Nesmíš být ve vleku událostí a pasivně čekat na reakce druhé strany. Ty určuj běh událostí, jeho dynamiku. Jsi schopný nevěru zpracovat a pokračovat dál ve vztahu? Ve skutečnosti už nic nebude jako dřív, ta krize potrvá dlouho, důvěra se obnovuje pomalu a především momentálně nemáš žádný důvod partnerce věřit..
Jak sem psal, sem pripraven na vsechny varianty. Jsem i v rozhovorech klidnej a uprimnej. Nic s horkou hlavou. Tyden ma na to aby mi rekla, kolik chce toho casu na rozmyslenou. Nejvic me stve ta nejistota. Asi bych byl i schopen postupem casu odpustit a vse urovnat. Ale na to je zapotrebi dvou. Vim ze by to bylo tezke, ale urcite bych tomu dal sanci
@lilith1 píše:
Nejak nechapu jak si zajistil vypis hovoru..to muze dat souhlas pouze soudce na zaklade podnetu statniho zastupce v pripae trestneho cinu.
O výpis žádá na koho je psané telefonní číslo. Na mě jednu dobu byly všechny simkarty v rodině nebo to může byt firemní a jeho žena to má jako benefit navíc.
@T.R.7 píše:
O výpis žádá na koho je psané telefonní číslo. Na mě jednu dobu byly všechny simkarty v rodině nebo to může byt firemní a jeho žena to má jako benefit navíc.
Asi tak. Je to Jako firemni číslo
@tomdvorak69 píše:
Asi tak. Je to Jako firemni číslo
No tak takovy benefit bych si fakt dala ujit i v rodine kde je vse ok, aby mne chlap spizoval fon..to je jak v Teorii tygra, jak Tatanka mela sledovani polohy v mobili chlapa ![]()
@tomdvorak69 píše:
Jak sem psal, sem pripraven na vsechny varianty. Jsem i v rozhovorech klidnej a uprimnej. Nic s horkou hlavou. Tyden ma na to aby mi rekla, kolik chce toho casu na rozmyslenou. Nejvic me stve ta nejistota. Asi bych byl i schopen postupem casu odpustit a vse urovnat. Ale na to je zapotrebi dvou. Vim ze by to bylo tezke, ale urcite bych tomu dal sanci
Obávám se, že ti těch variant moc nezůstává ![]()
Vztah jako takový skončil.
a) Možná se vám podaří vztah obnovit na trochu jiných základech, ale to se musí snažit oba a jí bude nejspíš jakákoliv snah ještě hodně dlouho chybět.
b) Můžete vztah ukončit rychle, domluvit se a oba začít znovu s čistým stolem.
c) Můžete zachovat v nějaká formě formální vztah, ale v tom napětí to nevydržíš věčně, časem to vnitřně vzdáš, zařídíš se po svém. Najdeš si za chybějící věci ve vztahu náhradu a v nejlepším případě to bude jiná žena (občas se tu objeví jeden, co se obrátil k učení Toltéků). Tato varianta dává smysl jen kvůli dětem.
Co se asi bude dít dál.
S největší pravděpodobností ti řekne, že to s ním ukončila. Reálně se milenec nejspíš poleká, že by ji měl takto rychle na krku. řekne, že chce vztah obnovit, ale „makat“ na to máš jen ty, ano „za nic nemůže“. Bude v hlavě "básnit o milenci a kontakt s ním nepřeruší.
Tebe to za nějakou dobu přestane bavit a buď se rozvedeš, nebo už budeš mít milenku a nebudeš mít potřebu to řešit.
Za nějakou dobu ji zamilovanost přejde, ale to už budete každý někde jinde a asi ani jeden nebude mít vůli vztah napravovat. ![]()
Jako někdo kdo hodně pamatuje ti napíšu - sežeň si co nejdřív právníka a rozpusťte to.
Jediné co by vztah mohlo zachránit, je že by jí po nějakém šokovém zážitku s milencem spadly růžové brýle a uvědomila si, že o vztah přichází.
Ale i tak už to bude jiný vztah (viz LukeR1)
@lilith1 píše:
No tak takovy benefit bych si fakt dala ujit i v rodine kde je vse ok, aby mne chlap spizoval fon..to je jak v Teorii tygra, jak Tatanka mela sledovani polohy v mobili chlapa
Evidentně máš co skrývat ![]()
Ono je to většinou tak, jako v tomto případě.
Podezřelá změna chování, a potom člověk začne pátrat.
Technika jak na to přijde už může být různá.
@Honza700 zkuste manzelskou poradnu. Zeptej se, jestli s tebou chce vubec byt a jestli je ochotna to resit, ale nejen z tve strany, ale pracovat na tom spolecne. Pak navrhni poradnu. Terapeut z vas muze vytahat informace a pomoct je pochopit. Mozna ani ona se v sobe nevyzna a tak jak se v tom mas zorientovat ty. Po 10 letech je ponorka bezna vec.
https://www.emimino.cz/…stna-492404/
Ženy neumí být dlouhodobě ok…málokterá zvládne x let s jedním partnerem. Bohužel