Láska manželky

1
14.8.23 09:53

Láska manželky

Ahoj, chtěl bych poprosit o názor, případně o radu. Jsem mladý muž (35), který má mladou ženu a sní dvě krásné děti. Letos jsme,,oslavili" 10ti leté výročí naší svatby, celkem jsme spolu 13 let. Děti půjdou nyní do první třídy. Nadevše svoji rodinu miluji a nadevše miluji svou ženu, ne jen jako matku svých dětí, ale jako ženu a partnerku. Toto léto je pro nás ale velkou krizí. Přestalo to být takové jako dřív. Po pár neshodách jsme si promluvili, proč se nyní necítí dobře a co pro ní můžu udělat. Od té doby je to špatné. Prý už mě nemiluje jako dřív, ráda mě má, ale není si jistá, zda chce takto dál pokračovat. Prý to trvá již déle. Předkládá mi samé špatné věci, jako by ty dobré za ty roky ani nebyly. Když jsem řekl, proč něco neřekla dřív, tak prý jsem na to měl přijít sám. Já se snažím znovu si získat její přízeň. Připomínky jsem si vzal k srdci a snažím se na nich zapracovat. Přinesu ji kytku, udělám snídani. Vše je špatně a snažím se prý moc. Ve spoustě věcech měla pravdu. Mrzí mě, že ji u nás dnes není dobře. Když o tom s ní chci mluvit, přepne se obranného až útočného módu a nikam to nevede. Některými slovy vážně ranila. Máme spolu dvě malé děti, dlouhou minulost a stále věřím že i budoucnost. Přeci se vše jen tak rychle nevytratí, to nedává smysl. Probírali jsme i téma třetí osoby. Prý nikoho nemá a nehledá. Ono s těmi dětmi by na to asi neměla ani čas. Je možné, že se ji někdo líbí, že když šla po mateřské znovu do práce, tak že tam našla lidi se kterými je větší legrace. Já bohužel pracuji v korporátu s financemi a tak to takové u nás nemáme. Nyní, když se snažím vztah vzkřísit, se podle ní až moc snažím, prý na ní hrozně moc tlačím a je ji to nepříjemné. Naše rodiny vesměs stojí za mnou a neví, proč to takhle žena řeší. Žena mi vyčítá všechny zlé vlastnosti, a zpochybňuje mou náklonnost (byl jsem roky takový a makový, nemáme toho toliko společného, ona je z vesnice a já z města, už to tak necítí, život je jen jeden a podobně). Čím bych si mohl získat zpět srdce své ženy? Chtěl bych ji dokázat, že jsem se změnil, že mi na ní záleží. Cítím, že tam uvnitř pořád něco je a nechci to vzdát. Rodina mi říká ať ji dám čas, že to nebude lehké, ale sama si bude muset srovnat priority. Jen chci aby mě viděla v tom nejlepším možném světle, aby se znovu do mě zamilovala. Zároveň nemám tlačit na pilu. Se lehko řekne :?. Díky za Vaše postřehy. Hezký den

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
14.8.23 10:01

Na 99 % někoho má, to zbylé jedno procento nechávám jen pro případ, že s ním ještě nic nemá, jen po něm jede. Je mi to líto, ale skutečně v tuto chvíli nemůžeš dělat nic. Pokud chceš udržet manželství, stáhni se, zkus se věnovat víc dětem a jí nech prostor. Třeba jí dojde, co v tobě může ztratit. Nebo ne. Ale každopádně situaci si musí urovnat především ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13923
14.8.23 10:09

Obávám se chlapče, že v pozadí je někdo další.
A možná hůř jen platonický, protože platonické lásky jsou z principu zcela dokonalé.

Aby jí to v její hlavě fungovalo, tak musíš fungovat v praktických věcech, ona má pak prostor se nudit a považuje to vše za samozřejmé. Dávat jí prostor se „nudit“.

Tvoje snaha o záchranu vztahu je k ničemu, ona tě nechce mít dokonalého, dokonalý je někdo jiný, ona hledá na tobě to špatné.
Děláš možná pravý opak toho co by jsi dělat měl

Jestli to nazvat radou nevím.
Odpoutej se od ní, soustřeď se na svoje koníčky, spravedlivě si s ní rozděl péči o děti
Zkuste třeba oddělené výlety s dětmi.

I když jí třeba nerozbiješ její konstrukci, špatný partner, dokonalý milenec (platonický je ještě dokonalejší). Sám se připravíš líp na to co pravděpodobně přijde.

PS: pro řadu žen je „nemiluji tě“ důvodem k rozchodu/rozvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13176
14.8.23 10:16

Přestaň si ji všímat. Toužit můžeme jen po tom, co je nám odpíráno.
Chovej se slušně, ale bez emocí. A pokud někoho má, tak ji to bude fuk a ty se nebudeš ztrapňovat. Pokud ne, tak začne pochybovat a bude ji to vrtat hlavou…ale chce to vydržet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SK27
14.8.23 10:19

Tiež sa prikláňam k názoru že niekoho má, resp. sa zamilovana do iného.
Asi by som zvoľnila a nechala tomu voľný priebeh, ale mal by si počítať aj s rozchodom.

• Citovat
  • Upravit
941
14.8.23 10:21
@Magical-eyes píše:
Přestaň si ji všímat. Toužit můžeme jen po tom, co je nám odpíráno.
Chovej se slušně, ale bez emocí. A pokud někoho má, tak ji to bude fuk a ty se nebudeš ztrapňovat. Pokud ne, tak začne pochybovat a bude ji to vrtat hlavou…ale chce to vydržet…

Blbé je, že tohle se dělá hrozně těžko, pokud ti na druhém záleží. Když jen děláš, že ti je vše fuk, stejně to nevypadá věrohodně. Je to jen hra. A vzhledem k tomu, že tě druhý už nějakou dobu zná (v tomto případě 13 let), moc dobře to pozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13176
14.8.23 10:23

Já si myslím že to jde… Tak ať si najde něco dvakrát týdně a s ní si domluví, že 2× týdně zase bude hlídat děti on…i kdyby měl jezdit znova do práce. To ona nemusí vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13923
14.8.23 10:31
@Magical-eyes píše:
Já si myslím že to jde… Tak ať si najde něco dvakrát týdně a s ní si domluví, že 2× týdně zase bude hlídat děti on…i kdyby měl jezdit znova do práce. To ona nemusí vědět.

Proč by jezdil do práce.

Jeho technika v kulečníku nepochybně potřebuje vylepšit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1209
14.8.23 11:09

Asi někoho ma a čím vic ji budeš podlizat, tak to bude horší. Musis se trochu stáhnout a dát ji prostor at si to zrovná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
14.8.23 11:12

Někoho má, doma snaživýho manžela, změnu nečekej… Za mě pokud chceš, aby se chytla za nos, hraj jejího hru a dej na stůl variantu, že by Tě opravdu mohla ztratit a půjdete od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
14.8.23 11:19

Ach, občas si říkám, proč jsem tak emočně plochá a neumím se zamilovat do nějakého Lojzy z vedlejšího kanclu. :lol: dokázala bych pak vytáhnout z partnera ještě více snídaní, obědů a imaginárních kytek (teda kytky nenávidím, takže spíš čokolád) :mrgreen:
Jj, život suchara je svině :mrgreen: (můj obor je ještě sušší než finance)

• Citovat
  • Upravit
Tosidelassrandu
14.8.23 11:31

Tak já mám asi trochu jiný názor než ostatní. Nemyslím, že někoho má. Myslím, že je naopak spíš strašně nespokojená a neví co se sebou, proto všechno otáčí vůči tobě a všechno jí na tobě štve. Přesně tak to měl kolega v práci. Doma měl manželku, která nemusela do práce a jen se starala o děti, milence neměla, ale byla tak nespokojená se svým životem, že mu vyčítala úplně všechno. Někdy mu vyčetla, že si málo povídá, jindy zase že moc… vy chlapi jste občas jak z jiný dimenze a podle mě často nepoznáte, že se jí něco děje. Tady je každá rada marná. Ona si musí uvědomit, že musí začít u sebe, srovnat si to v hlavě a pak můžete řešit problém mezi vámi.

• Citovat
  • Upravit
13923
14.8.23 11:56
@Tosidelassrandu píše:
Tak já mám asi trochu jiný názor než ostatní. Nemyslím, že někoho má. Myslím, že je naopak spíš strašně nespokojená a neví co se sebou, proto všechno otáčí vůči tobě a všechno jí na tobě štve. Přesně tak to měl kolega v práci. Doma měl manželku, která nemusela do práce a jen se starala o děti, milence neměla, ale byla tak nespokojená se svým životem, že mu vyčítala úplně všechno. Někdy mu vyčetla, že si málo povídá, jindy zase že moc… vy chlapi jste občas jak z jiný dimenze a podle mě často nepoznáte, že se jí něco děje. Tady je každá rada marná. Ona si musí uvědomit, že musí začít u sebe, srovnat si to v hlavě a pak můžete řešit problém mezi vámi.

A kdo má poznat?
Není to třeba tak, že ona sama nedokáže své problémy pojmenovat ale očekává, že je správně rozpozná někdo jiný :think:

PS: A jak víš, že milence neměla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
14.8.23 12:32
@Josef_t píše:
A kdo má poznat?
Není to třeba tak, že ona sama nedokáže své problémy pojmenovat ale očekává, že je správně rozpozná někdo jiný :think:PS: A jak víš, že milence neměla :nevim:

My ženský máme celkově pocit, že jste vnímavější bytosti, než jste. Vy ale potřebujete všechno explicitně říct. Z toho podle mě vychází celá řada partnerských problémů. Vy máte pocit, že nám neustále něco vadí a my máme pocit, že nás neposloucháte/nevnímáte.

• Citovat
  • Upravit
13923
14.8.23 14:56
@Tosidelassrandu píše:
My ženský máme celkově pocit, že jste vnímavější bytosti, než jste. Vy ale potřebujete všechno explicitně říct. Z toho podle mě vychází celá řada partnerských problémů. Vy máte pocit, že nám neustále něco vadí a my máme pocit, že nás neposloucháte/nevnímáte.

V tom máš naprostou pravdu…

A nejhorší je, že to všichni vědí, ale stejně na to zapomínají.

Žijeme ve světě, kde ve světě mužů.
„Mám hlad“ znamená mám hlad a stačí mi ohřátý párek.
Kde ve světě žen „Mám hlad“ může být cokoliv

Zkušený muž se pokusí ohřát si párek sám a zkušená žena ho od toho vyhodí dřív než byt lehne popelem :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí