Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušnosti s koupí dovolené k moři pár dní před odletem. Slyšela jsem i o případu, kdy lidé si vyberou a zaplatí zájezd přímo na letišti v den, ķdy je odlet.
Ja o tom slysel taky, pry to je tak spise v Nemecku, ze koupis na letisti. Taky by me zajimalo, co je na tom pravdy. A jestli se tam da sehnat i kvalitni exotika. ![]()
Ano, dá se tam sehnat kavlitní exotika za pár korun. Tedy je otázkou, co je pro koho pár korun, ale dá. Nikoliv ovšem teď v srpnu, v době německých dovolených. A také už ty slevy na letištích vůbec nejsou to, co bývaly třeba před deseti lety. Na tyhle superlatsy se musí čekat a vychytat. Takže to není tak přijedu a koupím a letím. Většinou to dva tři dny zabere, takže my to řešívali ubytováním u letiště a číháním. Pak jsme skutečně byli za pár korun v exotice. S dětma už to nerealizujeme. A většinou ( stále když jsme na letišti tak koukám, taková deformace
) se lasty koupí levněji prostě pohodlně týden dopředu doma. Stačí umět hledat a mít vytipované německé cestovky. Lasty za výhodné ceny se těžko kupují v červenci, srpnu a září.
Já kupuji tak den, někdy jen pár hodin před odletem. S nákupem na letišti nemám dobrou zkušenost, může se stát, že člověk prostě nic nevybere.
@Sandokanos Znami takhle kupují zajezdy na českém letišti. Aha, v Nemecku bych věřila, ze se takhle da sehnat kvalitní exotika. Ted jedou znami za 11 tisic na 11 dni Turecko all inclusive. Zájezd koupený dva dny pred odletem. Meli ale znameho v te cestovce. Zajdu tedy do kamenne pobočky nejake cestovky a zeptám se. Poptam se i na tu koupi na letišti a dam vedet.
V Čechách spíš na netu, v Německu i na letišti ve stáncích cestovek. Ještě jako bezdětná jsem takhle dala Mauricius a Seychely. Oboje 14 dní s all inclusive v 5* za třetinu
z Čech standardně Řecko a Turecko na dámské jízdy s odletem do dvou dnů taky za pakatel. ![]()
@terinka4444 Dekuji za tip. Exotiku nechci, ja bych rada Kalabrii.
Divala jsem se na ty německé cestovky a ceny a asi neumim hledat nebo ja nevim, ale ceny mi přišli stejne jak v Cesku.
@Mollify83 Ja bych chtěla Italii, ale ty ceny se pohybuji stejne dva dny pred odletem nebo mesic. To stejné Recko atd. Koukám na všechny vyhledávače levných zájezdů…
souhlas s @terinka4444 , dneska už to na letišti koupíte za stejný peníze jako na netu, nemá moc smysl číhat na něco potom až tam. Aspoň si doma v klidu přečtete i recenze a podle toho koupíte/nekoupíte
Jinak my kupovali den před odletem na netu a pak na letišti to tam 2 hodiny před odletem měla cestovka za stejný peníze, co jsme to kupovali ![]()
@tzipora Nejlevnější seženete, když nebudete moc vázáni na termín a budete poctivě sledovat, co se objeví. Nejlépe samozřejmě mimo červenec, srpen. Občas se dá narazit na něco fakt za hubičku ![]()
@tzipora píše:
@Mollify83 Ja bych chtěla Italii, ale ty ceny se pohybuji stejne dva dny pred odletem nebo mesic. To stejné Recko atd. Koukám na všechny vyhledávače levných zájezdů…
Zrovna Itálii taky sleduju (Sicílii, Sardinii a Kalábrii), ale kamarádka z cestovky mě od toho trošku odrazuje, že Italové ty služby nic moc
A je to tak týden co jsem narazila na pěknou Kalábrii na 8 dní s All incl. za 13000/os. Dokonce ten hotel měl i soukromou pláž a plážový bar v rámci all incl.
Tak koupě třeba v Praze je utopie, vzhledem k tomu, že na letišti už cestovky své stánky nemají
v Německu to je snazší, ale mělo by být člověku jedno,kam odletí, evropské konkrétní destinace se vychytavaji blbě.
Tento týden jsme prodávali Řecko, v 16. hod. klienti podepsali smlouvu, v 19. jim letělo letadlo, takže od nás jeli rovnou na letiště.. České ck se tomuto tempu blbě přizpůsobují, tak jsme měli trochu problém s rychlostí zaslání pokynů na cestu, ale zvládlo se to a klienti odletěli.
Jinak jeden den koupit a druhý den letět je běžná praxe, ne vždy se ale něco podaří najít. Musí se počítat s tím, že většina dobrých hotelu je vyprodaná a nabídka značně omezená - myslím tím Evropu po čas letních prázdnin.
Anonym, kvůli práci.
@tzipora zrovna tu bych na last minute nehledala, dneska je to už opravdu skoro stejné a když náhodou, jsou to spíš exotické destinace. Itálii bych si našla levnou letenku, bookla levný apartmán a jedla v restauraci a nakupovala ráno na trhu ryby a plody. Tak to děláme v Evropě všude ![]()
@Jitul.kaaa9 právě, v Itálii nebo Chorvatsku by mě nikdo do hotelu nedostal a už vůbec ne na all inclusive ![]()
@Mollify83 právě my asi nakonec vybereme něco jiného. A Chorvatsko nebo Itálii si pak strihneme později, až budeme mít větší dítě a já budu zase ochotná řešit na dovolené jídlo ![]()