Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahojky, úplně tě chápu! Mám kámošku, co má latentní tetanii, a sama jsem si taky prošla různými neurologickými divnostmi a bývá z toho dost nervózní.
To mravenčení pravé strany - Mrtvice většinou přijde náhle a bývá tam ochablost končetin, pokles koutku nebo problémy s řečí, ale člověk nikdy neví, že jo… Co třeba migréna s aurou?
Já být tebou, tak si teď zkusím dát něco na uvolnění (magnézko třeba v jiné formě, než kapačky, jestli ti nesedly), hodně pít a trošku si odpočinout. Ale pokud se to bude horšit nebo tě to bude dál stresovat, fakt bych se nebránila jet na pohotovost. Chápu, že další CT není nic, co by si člověk přál, ale pokud je to potřeba, tak je lepší mít jistotu, než si doma dál hroutit nervy.
Drž se! ❤️ A dej vědět, jak ti je!
Ahojky. Teď se chci zeptat primárně těch, co mají latentní tetanii. Asi dva měsíce mě občasně mravenci cela pravá polovina tela. Horcikove kapacky jsem špatně snášela. Poslední 4 dny mě bolí vzadu na pravé straně hlavy, jde to i do spánků někdy a na temeno, ale víceméně jen ta prava strana. Včera mě ta strana hlavy začala i pálit a dnes se přidalo točení hlavy. Jsem už zoufalá, mám strach, jestli to třeba nemůže být mrtvice nebo ze SR mi ucpává nějaká cevka v hlavě nevím. Nikdy jsem neměla takové stavy při tetanii. Byla jsem za svůj život už 3× na ct mozku z jiných důvodů a mám strach, ze kdybych s těmito stavy přijela na pohotovost, ze mi udělají další ct. Nevím co teď, znáte to někdo taky holky.