Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Máte zkušenost s Haipa-Daipa Baby vak?
Přidejte zkušenost s Haipa-Daipa Baby vakMně se právě do těch jednorázovek moc nechce no… zase jsem někde viděla dokument, že je to pomalu horší jak jednorázové pleny (co se ekologie týče) - to si pak říkám, proč se na to vlastně koukám?
lepší občas nevědět
ale je fakt, že jedna jednorázovka u doktora asi nikoho nezabije.. ![]()
@marrlinka píše:
to by mi mohlo to pokazde pratna takove prilezitosti beru jednorazovku a v cekarne u eoktora rovnou vyhazuju…trocha ekologie
tak ono když člověk používá třeba látkové plínky, tak stejně pere a tu podložku k tomu jen přihodí, není to žádná práce navíc.
@Bibi239 já se právě látkovat chystám:-) proto mi přijdou ty látkové sympatičtější… jen správně vybrat ![]()
@missName u nás je třeba u doktorky praxe, že se nosí dvě látkové plíny, jedna se dá v ordinaci na lehátko, druhou zatím dá sestřička na váhu a vynuluje jí, protože se doktorka na obou místech doktorka „kreje“, aby ji děti nepočůraly či něco horšího
Takže přímo do ordinace jsem podložku nepotřebovala, ale dávala jsem ji na přebalovák v čekárně, když už tam tahám látkový plíny, jednu látkovku kalhotkovou přímo do ordinace na přebal, tak mě látková podložka přišla už jako logické vyústění celé snahy ![]()
@Bibi239 tak nějak bych si to představovala
Ty od HD mají pěkné vzory, ale asi si to prostě budu muset zajet někam ošahat, jak je to tlusté atd. Protože předpokládám, že když se zeptám na e-shopu, zda se to neshrnuje, tak samo řeknou, že ne ![]()
@missName minimálně jednu návštěvu do nějakého většího obchodu doporučuju, celkově si osahat plínky, mrknout na vychytávky ![]()
@Bibi239 když už jsme tedy zabředly do látkování…
může se zeptat, jaký typ a značku používáš (používala pro novorozence?) děkujuu ![]()
@missName no na doma čtverce do skladu, do skladu jsem zamotala bambusovou vkládačku babyidea a navrch pulky, imse vimse soft, thirsties… Na ven jsem dávala různé kalhotkovky, anavy, totsbots, šijemdětem a pulky. A měla jsem pár aio a kapsovek, abych měla něco rychloinstalačního.
Pak většímu dítěti jsem dávala všechno možný, ty kalhotkovky, kapsovky šijemdětem, vícevrstvé s vkládačkou…
No mám toho hafo, druhé a třetí dítě mají 1,5r od sebe, pár měsíců jsem látkovala oba zároveň a v podstatě jsem nemusela nic přikupovat ![]()
Kdysi jsem měla třeba i vlňáčky, vázací plínky, různé levné bavlněné kalhotkovky, ale to šlo postupně pro přílišnou pracnost, malou savost nebo dlouhé schnutí z domu.
Tak nějak si to představuju - no uvidíme:-D chystám se i na nějaký ten seminář o látkovkách
ještě jeden (možná trošku „prvorodičkovskej“) - kolikrát denně jsi zezačátku přebalovala??
Ahoj holky, prosím o tipy na nějaké silnější přebalovací podložky, které se neshrnují. Přečetla jsem si tuto diskusi, ale Tots bots už bohužel nelze koupit. Dík
@centra Já mám látkové podložky od Bambooliku a neshrnují se mi.
@PafcaP @Isabou @Heivka Holky děkuju, chtěla bych se zeptat ještě, zda nejsou úplně tenké, aby ji bylo možné příležitostně používat i na zem na hraní.
@centra Tenké, jak se to vezme. V zimě jsem venku (lavička, kámen,…) pod podložku dávala ještě podložku z tašky od kočáru (molitan v omyvatelném obalu). Na jaře, v létě a ještě teď ho klidně položím na trávu nebo na lavičku jenom na podložku. V místnosti by asi něco málo odizolovala, ale vzhledem k tomu, že jsou to jen dvě vrstvy látky (pul a savá vrstva) a vzhledem k malé velikosti bych to místo hrací deky nepoužívala.