Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@Pettra85 bez susicky to bude desnej masakr. Latkovala jsem plne novorozence a batole plne na plinach, denne jela pracka s plinama a samozrejme taky se muselo prat jine pradlo. Bych rekla tak 80, sice to rychle schne, ale co neplacnes na zadek, to spotrebujes na utirani blinkancu, ja podkladala deti i pri prebalovani, casto mi prebalovak znectily (teda jako malinci, batole uz ne
) Na kazdyho bych pocitala troje svrchnaky, dve snapky, plus nejake stihle save vkladacky.
A jaké pleny myslíte v tom počtu 40-50ks? je rozdíl jestli kalhotovky, čč? čtverce zase mě nevyhovovali na noc ani u nejmenších, tak jsem používala kalhotovky na noc a přes den čč tak do 2měsíců, možná 2,5 měsíců, kalhotovek jsem měla 5ks, čč asi 40ks, prala jsem jednou za 2-3dny, takže u vás krát 2
jak dítko rostlo čč mi přestali vyhovovat a začala jsem používat kalhotovky a vícevrstvé pleny, momentálně točím noční 5ks (kalhotovky) a pak přes den vícevrstvé cca 15ks a když někam jedeme tak kalhotovky cca 6ks, u vás vše tedy krát dva
@Pettra85 Kolem padesátky by mělo do začátku stačit, možná i těch čtyřicet. Ale jak budou učůraný, se předem blbě odhaduje
. A počítej s tím, že aby nebyly tvrdý, budeš muset čtverce v závislosti na kvalitě vody čas od času přežehlit.
Ale čč jsem měla si 120 a prala jsem zezačátku každej den, teď to vychází tak jednou za 1,5 dne
ob den už mi přišlo že pleny smrdí, ale s těma 35 to furt šlo, mají cca 6 plen na den teď.
@Moise Pokud je to bambusové froté, tak to schne hodně dlouho. Zvláš když je to kalhotovka z několika vrstev.
Myslím, že to schnutí nemusí být tak hrozné, v létě to schne samo, a pokud se někde zatopí a ideálně tak trochu táhne, půjde to. Žádné zrazování od toho ![]()
@Bejbyy já to beru tak že pokud chci zanechat rozestup praní tedy jednou za 2-3dny tak pokud by děti byli dvě, tak musím množství zdvojnásobit.. ale třeba se pletu
@stiskoch to jo, to souhlasí, ale to by musela být mega pračka protože když toho máš 1,5× tolik, tak prostě pračku zaplníš dřív ![]()
@Bejbyy píše:
Myslím, že to schnutí nemusí být tak hrozné, v létě to schne samo, a pokud se někde zatopí a ideálně tak trochu táhne, půjde to. Žádné zrazování od toho
V zadnem pripade neodrazuji, jen proste s dvojcaty a modernimi kalhotovkami chce spocitat, zda se nevyplati ta susicka. Dziny nam uschnou do druheho dne, poctiva bambusova kalhotovka az za ty dva dny.
@Cuddy jo to určitě, já si to bez sušičky neumím představit, už to že to jdu věšet mě děsí
A ta měkkost ![]()
Ale věřím, že se to dá.
@Bejbyy vidíš to mi nedošlo, že bych musela za den vyprat pračky dvě, že do jedné bych to vše nedostala… no dobré upozornění… pokud bych za nějaký měsíc látkovala dvě děti současně
Koukni na tenhle blog, do sekce plenky, tahle maminka latkuje dvojcata a dela i poradenstvi:
http://backontrees.blogspot.cz/…vojcata.html
Dvojčata ani dům zatím nemám. Ale sušičkou ano. A doporučuju jí opravdu zvážit. Ani ne tak úplně pro rychlost schnutí a ušetření na velikosti výbavy (i když obojí by bylo opravdu citelné), ale taky kvůli veliké vlhkosti. Pokud pojedete i v bambusových kalhotovkách (které jsou nejsavější), tak při sušení volně z nich půjde hrozně moc vody. Vůbec se to nedá srovnat s normálním prádlem. ![]()
Dvojčata jsem nelátkovala, jen batole a mimino. Sušičku nemám. I kalhotkovky mi tu schly tak den a půl max, u topení spíš den. Prala jsem pračku denně.
Pokud pojedeš ve čtvercích, s dvojčaty bych se nebála mít klidně víc jak 50, tak v baráku s topením to bude schnout hned.
Kalhotkovky mám anavy a schnou dobře a v bytovce jsem v zimě za tu vlhkost ráda.