Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
No, u nás právě z pojišťovny poslali žádost o spermio obvoďačce, která na to koukla a logicky usoudila, co ona má společného se spermiem mého muže, tak to založila a nebýt toho, že jsem se v tom sama začala šťourat, leží to tam dodnes.
Jsem já to ale zásobárna katastrofických příběhů, co?
Jsem si to vyžrala za vás za všechny, ale nakonec jsem jela ![]()
Silvi, já to chci přesně v tom samém termínu
Na den stejně… ![]()
Silvi.100 píše:
já mohu nastoupit jen od 27. září do cca 5. října…jindy je to fááákt nejdeChci se domluvit s Teladradorkou … je mi jedno už v jaké domě budu, ale hlavně ať je nástup tento termín
je to komplikované
monika999 píše:
Silvi, já to chci přesně v tom samém termínuNa den stejně…
Silvi.100 píše:
já mohu nastoupit jen od 27. září do cca 5. října…jindy je to fááákt nejdeChci se domluvit s Teladradorkou … je mi jedno už v jaké domě budu, ale hlavně ať je nástup tento termín
je to komplikované
Silvi - doporučuji ti si do lázní hned zavolat a udělat si rezervaci v lázeňském domě/hotelu, který chceš. Já to tak taky udělala. Rezervaci jsem měla na termín, který se mi hodil a oni si to pak jen spárovali se schválenou žádostí od pojišťovny…Volala jsem tam přesně v den, kdy jsem odesílala teprve žádost na VZP. Neměli s tím vůbec problém.
VeKo píše:
Silvi - doporučuji ti si do lázní hned zavolat a udělat si rezervaci v lázeňském domě/hotelu, který chceš. Já to tak taky udělala. Rezervaci jsem měla na termín, který se mi hodil a oni si to pak jen spárovali se schválenou žádostí od pojišťovny…Volala jsem tam přesně v den, kdy jsem odesílala teprve žádost na VZP. Neměli s tím vůbec problém.
Jen bych podotkla, že je nutné volat přímo do toho konkrétního hotelu, protože dáma na té hlavní infolince s tím problém má ![]()
Když já se bojím toho, že to třeba z nějakého důvodu neschválí
![]()
Když to neschválí (o čemž pochybuji), tak to zrušíš a nic se neděje
Pokud máš vybraný konkrétní termín, opravdu doporučuju tam cinknout.
Děkuji za informaci. V ponděli odnesu žádost na pojištovnu a hned i zavolám do hotelu. Mám vybrán jednolůžák v Belvederu
A jak ty silvi a hotel, máš už vybráno? Do divadla se už moc těším ![]()
ugluk píše:
Když to neschválí (o čemž pochybuji), tak to zrušíš a nic se nedějePokud máš vybraný konkrétní termín, opravdu doporučuju tam cinknout.
Silvi - za prvé - na lázně máš ze zákona nárok, není důvod proč by je neměli schválit, za druhé - rezervaci můžeš kdykoliv zrušit.
Jak podotkla Ish, zavolej si na tu jejich infolinku, chtěj telefonní číslo na recepci (ubytovací kancelář) toho daného hotelu co máš vybraný a tam si udělej rezervaci.
Když jsem já byla v lázních, tak si tam parta co tam jezdí každý rok, dělala rezervaci už na rok další!
Tedy alespoň v Pawliku s tím není vůbec problém. Takže rozhodně za tu jistotu, že ti to vyjde tam kam chceš a hlavně termín který chceš, za to ti ten telefonát stojí!!!!!
Silvi.100 píše:
Když já se bojím toho, že to třeba z nějakého důvodu neschválí![]()
![]()
Neschválí ti je v případě, že nejsi neplodná. Jsi neplodná? Tak ti je schválí.
Max pokud budou potřebovat doplnit nějaké údaje, tak ti zavolají a ty jim je pošleš.
Holky děkuju!!! Udělám to tak. Přes víkend to prostuduji, zjistím recenze a v pondělí zavolám.....
zvažuji Adler nebo Belveder…
Veko, dovolím si polemizovat, nic jako nárok na lázně ze zákona neexistuje. Tedy aspoň nic, co by se dalo při neschválení nějak vymáhat. Pokud z nějakého důvodu např. doktor neshledá lázně prospěšnými, neexistuje způsob, jak to z něj vymámit (kromě změny doktora
). Fakt ale je, že pokud člověk splní pravidla daná vyhláškou, která stanovují, v jakých případech je pobyt přínosný, neschválení ze strany pojišťovny bývá naprosto výjimečné. Ale občas se stává.
Jo a jinak s tou neplodností je to taky sranda, protože já chtěla do lázní po 4 letech neplodnosti a dvou IVF, přičemž po prvním jsem otěhotněla, ale skončilo to v 8.tt MA, to bylo cca 10 měsíců před mým odjezdem do lázní. A doktoři ten potrat v žádosti záměrně zamlčovali, protože prý dle jakýchsi pravidel ženská, co byla během minulých 12 měsíců těhotná, není neplodná
Byť to bylo po IVF a skončilo potratem ![]()
Jinak za svou drbací kariéru po netu jsem se setkala se dvěma holkama, co jim žádost na lázně neschválili (oproti desítkám těch, co jo). Obě byly krátce před čtyřicítkou, za sebou spoustu IVF bez otěhotnění a pro pojišťovnu už prostě nebyly dostatečně perspektivní, nebo já nevím
A zároveň je fakt, že v lázních jsem pak potkala několik jiných v naprosto stejné situaci jen z jiného kraje (= jiný revizní lékař), takže se ten první revizák asi prostě blbě vyspal
Ale odvolání proti tomu nebylo.