Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky, kdo mi vlastně vypíše nemocenskou? A je možné si vzít na půl lázní dovču a na půl lázní nemocenskou?
Já bych měla jet od 20.9. ![]()
Moni - PN ti vypíšou v lázních. Ale podle mě ti neudělají to, aby ti ji po 14ti dnech ukončili a nebo aby ti ji vystavili až za 14 dní..... ![]()
VeKo píše:
Zupe - na Pawliku je wifi v místnosti za recepcí. Na pokojích není. O krabičkách na pokoj fakt nic nevím
Ale já si vezu svůj USB modem, na maily a pomalé brouzdání to stačí
Procedůry jsou i v sobotu. Mě se minule podařilo mít jen jednu sobotu volnou za celej pobyt. Ale ty ostatní jsem měla třeba i v jednu odpoledne procedůru.
Jinak nevím jestli jsem to psala tady nebo někde jinde. Ale po dobu lázeňské léčby je sex nedoporučován. Minule mi lázeňská doktorka říkala, že nato dělali studii. A ty ženský co jim přijel manžel a měly styk, tak se jim dříve vrátily různé záněty apod. Přijde mi to i logický, měsíc se tam snažíš pročišťovat různýma výplachama a bahnitýma tamponama, takže mít pak styk mi přijde jako, že to přijde všechno vniveč.
Myslim, ze manzel prijede, i kdyz mu reknu, ze sex nebude
Ale my bezz sebe nikdy tak dlouho nebyli, tak nas to trochu znervoznuje…
Jinak ja se dneska divala do diare a kdyz nastupuju 6. zari, tak tam budu do 4. rijna, tak myslim, ze se tam potkam skoro se vsema vami!
Uvidíme jaké budou možnosti..kdyžtak tu ušetřenou dovču využiji při dalším pokusu IVF… ![]()
VeKo píše:
Moni - PN ti vypíšou v lázních. Ale podle mě ti neudělají to, aby ti ji po 14ti dnech ukončili a nebo aby ti ji vystavili až za 14 dní.....
Mam dalsi dotaz - dva tydny pred nastupem do lazni bych mela jit jeste na dgn. laparoskopii - myslite, ze to lze takhle nakombinovat? Neni to moc brzy po sobe? Me to prijde idealni, ze se zrehabilituju, ale jestli to prece jen neni moc brzo?
Moniko, a proc bys vlastne na to chtela dovcu a ne nemocenskou?
Zupe to bych se poradila s dr.
to mi přijde brzo, ale nevím.....
Já se dozvěděla dnes, že můj návrh platí jen měsíc od vystavení a né tři
tak snad se vše stihne ![]()
Zupe, tak to bych se poradila s Dr..mi ti tu moc asi s tímto neporadíme..chtěla jsem půl dovču, protože jsem ted každou chvíli na nemocenské, takže kvůli zaměstnání..
zupe píše:
Mam dalsi dotaz - dva tydny pred nastupem do lazni bych mela jit jeste na dgn. laparoskopii - myslite, ze to lze takhle nakombinovat? Neni to moc brzy po sobe? Me to prijde idealni, ze se zrehabilituju, ale jestli to prece jen neni moc brzo?
Moniko, a proc bys vlastne na to chtela dovcu a ne nemocenskou?
Silvi a jaktože platí měsíc??? Ty už to máš schválené ![]()
Silvi.100 píše:
Zupe to bych se poradila s dr.to mi přijde brzo, ale nevím.....Já se dozvěděla dnes, že můj návrh platí jen měsíc od vystavení a né tři
tak snad se vše stihne
Moni schválené nevím…jen jsem se dozvěděla, že platnost návrhu je 1 měsíc od data vystavení jedná-li se o 1. stupeň naléhavosti…a to mi dr. zaškrtl, 3. měsíce (tedy to jak říkala Večka, že do tří měsíců musíš nastoupit do lázní od vystavení návrhu) to platí při 2. stupni naléhavosti ![]()
Silvi - jen měsíc??? to je divný… ![]()
Zupe - dva týdny po LPS bych já teda určitě nejela. Za prvé si myslím, že břicho ještě nebude zahojené na všechny ty procedůry a přece jenom v lázních jsou procedůry gynekologické.
Teda já to beru ze svého pohledu LPS, která trvala vždycky hodinu a půl a odstraňovali při ní srůsty a endometriozu, já byla ráda, že jsem se po 14ti dnech tak nějak ohla abych si zavázala boty ![]()
Silvi - no tak to je fakt chyba doktora no
hned si do lázní zavolej a zamluv si co nejdřív pokoj, protože jestli jsi to minulý týden podávala, tak už máš týden z toho měsíce za sebou, tak aby tam měli volno.
teda ale doufám, že to není myšleno tak, že do měsíce musím nastoupit…protože to fakt nedám ![]()
Večko pokoj už mám zamluvený (předběžná rezervace), ale do měsíce fakt nenastoupím..to nemohu ani omylem!
Silvi - do měsíce od podání návrhu - tzn.od toho razítka praktického lékaře!!!!! proto píšu, že týden z toho už máš za sebou.
Zavolej si do pojišťovny, jedině tak to zjistíš, ale jesti ti to tak zaškrtnul, tak tam je fakt jen měsíc.