Lázně Klímkovice a Františkovy Lázně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6543
17.8.11 11:53

tak ta tvoje gyndařka je prdlá…mi v car řekli, že kdyby byli srůsty na vejcovodech, tak to může i bránit zahnízdění embrií a pod..takže právě když jdeš na IVF a podrobuješ se spoustům hormonům, bys měla vědět, zda je to ok a laparku podtoupit…

sedmitecka2 píše:
moncaahooo, dekuji :lol:
ja se strasne tesim, bude to takova odmena za ty nervy po IVf a tak vubec…jen aby mi je napslai a schvalili, pri mem stesti.....moje gyndarka delala cavyky i s doporucenim na laparo, pry ze na IVf ji nepotrebuju…takze asi menim gyndarku…vysvetlila jsme ji, ze ale kdyz jsme oba udajne ok, tak nehodlam spolehat jen na IVF 8-o 8-o
tak spoleham, ze mi to napisou snad v CAR, kam chodime uz dva roky, s obvodakem problem nebude, ten je skvely :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68938
17.8.11 12:05

Tak já ani jednou za čtyři IVF laparku neabsolvovala (názor dvou gynekologů a dvou CARů). Průchodnost vejcovodů jsem měla prověřenou jinak (několikrát kymoinsuflací). A s těma srůstama - samy o sobě neplechu nepůsobí (naopak, IVF bylo původně vyvinuto pro ženy se srůsty na vejcovodech a dodnes se tak velice úspěšně používá), problém by nastal, pokud by se ucpané vejcovody naplnily tekutinou a vzniknul sactosalpinx, který je ovšem velice dobře viditelný na utz (a taky při něm samozřejmě nefunguje ta průchodnost), který pak před IVF radí odstranit. Jinak laparka je dobrá hlavně k určení endometriózy, ale to mi zas v obou CARech říkali, že absolutně nic nenaznačuje tomu, že bych ji měla, no a jejím řešením by bylo stejně IVF… Jako v žádném případě nechci říct, že laparka je zbytečná, ale před IVF určitě není nutná. V druhém CARu na můj výslovný dotaz mi teď dokonce řekli, že pokud říznou do naprosto bezproblémového pacienta, je daleko větší riziko, že nějaké pooperační srůsty nebo komplikace vzniknou, než že tam najdou něco tak zásadního, co by IVF vadilo. Takže fakt za šest let snažení je laparka jediná věc, kterou nemám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
17.8.11 12:08

Sedmitecka, jak jsem to pochopila, tak stačí, když ti v CARu dají komplet výpis z tvé dokumentace vč. spermia manžela a napíší tam Doporučuji komplexní lázeňskou péči. S tím pak půjdeš za obvodákem a ten ti to vypíše…

Já se do CARu chystám příští pondělí, tak jsem na tu moji „teorii“ zvědavá:-D

Jinak už po 1. IVF by jsi měla mít „nárok“. A jakou máš pojišťovnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4136
17.8.11 13:53

vverru děkuju :-D snad mi to v CAR napíšou, výpis mi dají určitě, ale mohli by se cukat (když narazím na někoho prudícího) právě s tím doporučením, ale jim snad o nic nejde, posílat to bude stejně obvoďák.....

moni jj, moje gyndařka je neochotná a proto ji měním, jde o mě a mé zdraví, ještě mi řekla na rozloučenou větu „nebuďte nervózní, nějaký čas ještě máte“ haha fakt mě pobavila :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4136
17.8.11 13:56

ugluk dík za kompletní popis, já tohle všechno samozřejmě vím, taky mi všicni v CAR tvrdí, jak je laparo zbytečná (ano, pro ně je, k IVF ji nepotřebují) a že nic nenasvědčuje endometrioze ani srůstům…jenže už vím o více případech, kdy se to vše na UTZ krásně jevilo ok a při laparce se zjistila velká překvapení 8-o
takže, jelikož máme veškerá vyšetření ok, včetně imuna a genetiky, tak mi laparka nepřipadá zbytečná…a taky vzhledem k mým dvěma dělohám je dle primáře z Gyncentra naprosti žádoucí. na UTZ se přesně nezjistí, jak ta děloha podrobn vypadá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4136
17.8.11 13:57

ugluk ještě otázečka - vážně ani po 4. IVF o laparo nebo hysteroskopii neuvažuješ? :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4136
17.8.11 13:57

vverru mám VZP

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68938
17.8.11 14:30

Sedmitecko, vždyť já neříkám, že je zbytečná a zvlášť v tvém konkrétním případu (dvě dělohy) je to něco jiného (to byla spíš reakce na Moniku, že je obecně laparka vhodná před IVF), ale my na tom byli tak, že když jsme se po třech letech, kdy byla všechna vyšetření OK, dokopali k IVF, doktoři se shodovali na tom, že buď nic nenajdou a pak byla zbytečná, nebo cokoliv najdou (srůsty, endometriózu), stejně by to vedlo k IVF :-? Hned při prvním IVF jsem otěhotněla, bohužel to skončilo potratem v 8.tt, při druhém a třetím našli nejspíš genetickou příčinu špatného vývoje embryí (přestože genetika nás obou vzorná), doporučeno to zkoušet s darovanými vajíčky, no a na čtvrté IVF jsme to zkusili v jiném CARu, znovu jsem se ptala na laparku a znovu ji z mých předešlých výsledků neshledali přínosnou. Nicméně jsme se dali ukecat ještě do toho čtvrtého pokusu s vlastními vajíčky, znovu se opakoval scénář, kdy bylo po dvou dnech jedno jediné rozumné čtyřbuněčné embryo… no ale když se štěstí unaví, sedne i na vola a po tom všem nejspíš tohle jedno jediné embryo bylo to, na které jsme čekali, teď spolu začínáme druhý trimestr, tak snad už fakt laparku nikdy potřebovat nebudu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68938
17.8.11 14:32

Jo, hysteroskopii jsem pochopitelně měla (bez narkózy) a několikrát ověřenou průchodnost vejcovodů, takže by byli asi našli maximálně tu endometriózu a co s tím, žejo, IVF :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6543
17.8.11 14:42

ugluk my máme asi podobný problém jako vy, špatně se nám dělí embria - vzniknou max 2, špatné kvality…my zatím tedy máme za sebou 2IVF a po novém roce se chystáme do 3. pokusu..to už však chceme zkusit půlku darovaných spermií..
tak snad se zadaří i nám!!

ugluk píše:
Sedmitecko, vždyť já neříkám, že je zbytečná a zvlášť v tvém konkrétním případu (dvě dělohy) je to něco jiného (to byla spíš reakce na Moniku, že je obecně laparka vhodná před IVF), ale my na tom byli tak, že když jsme se po třech letech, kdy byla všechna vyšetření OK, dokopali k IVF, doktoři se shodovali na tom, že buď nic nenajdou a pak byla zbytečná, nebo cokoliv najdou (srůsty, endometriózu), stejně by to vedlo k IVF :-? Hned při prvním IVF jsem otěhotněla, bohužel to skončilo potratem v 8.tt, při druhém a třetím našli nejspíš genetickou příčinu špatného vývoje embryí (přestože genetika nás obou vzorná), doporučeno to zkoušet s darovanými vajíčky, no a na čtvrté IVF jsme to zkusili v jiném CARu, znovu jsem se ptala na laparku a znovu ji z mých předešlých výsledků neshledali přínosnou. Nicméně jsme se dali ukecat ještě do toho čtvrtého pokusu s vlastními vajíčky, znovu se opakoval scénář, kdy bylo po dvou dnech jedno jediné rozumné čtyřbuněčné embryo… no ale když se štěstí unaví, sedne i na vola a po tom všem nejspíš tohle jedno jediné embryo bylo to, na které jsme čekali, teď spolu začínáme druhý trimestr, tak snad už fakt laparku nikdy potřebovat nebudu :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68938
17.8.11 14:50

Moniko, budu moc držet palce! Nám se krásně oplodňovala, ale potom měla hned na začátku víc prvojader (mají mít dvě, ale měla třeba 3, 5… sad chromozomů), nejdřív to sváděli, že se tam dostane víc spermií, ale ani ICSI nepomohlo :-? Z deseti vajíček druhý den dvě OK embrya. Ale nakonec se teda embryologové shodli, že je to ve vajíčkách a darovaný spermie nepomůžou. Zároveň ale tvrdili, že třeba se jednou jedno správný vajíčko objeví samo od sebe. No tak snad jo :-) Prostě jednou se ten zázrak povede a hotovo, někomu napoprvý, někdo si trochu počká, ale doktoři jsou dneska machři :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4136
17.8.11 14:56

ugluk jééé, tak to je nádhera, gratuluji k těhulkování…t je určitě to správné embryo, bojovník :dance: :palec:

my asi budeme mít podobný problém, poprvé z 8 vajíček po 5denní kultivaci zbyla 3 embrya a teď po druhé dokonce z 10 vajec po 5 dnech jen 2 embrya, a to ještě nějaká pomalejší ve vývoji údajně, měly to být už blastocysty a byly jen moruly…genetiku máme taky oba ok, ale embrya se zastavují ve vývoji, nejvíc prý 4. den kultivace :roll: :roll:
tak jsi mi teď dodala optimismus, že třetí IVF ještě risknu s vlasními vajíčky …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4136
17.8.11 14:58

ugluk takže se to povedlo po 4. IVF? a zavedly ti jedno nebo dvě??? a jaký jsi měla protokol??? já měla při onou IVF krátký s gonalem, tak si říkám, že třeba po dlouhém bych měla kvalitnější vejce, jenže se mi zase nechce při . OVF něco „zkoušet“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6543
17.8.11 15:01

No já jsem měla poprvé 21 vajíček a jen 2 céčková embria. Podruhé jsem měla 12 vajíček a opět 2 embria céčková..Nám zatím dr. nejsou schopni říct v čem je problém. Genetiku máme taky OK. Takže v dalším pokusu použijeme půl manželových a půl dárcovských spermií, tím bychom měli zjistit na které straně je problém.. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68938
17.8.11 15:06

No, pětidenní kultivace, o tom jsem si vždycky mohla jenom nechat zdát, mně vždycky odpadly hned druhý den po oplodnění… Naposledy fakt zaváděli jen jedno, protože víc jich nebylo.

Jinak statisticky:
První IVF - dlouhý protokol (10×200 IU Puregonu), 12 folikulů, 6 vajíček, po dvou dnech zavedena dvě čtyřbuněčná embrya (víc nebylo), jedno se chytlo, MA v 8.tt.

Druhé IVF - dlouhý protokol (10×200 IU Puregonu), 13 folikulů, 10 vajíček, po dvou dnech zavedena dvě čtyřbuněčná embrya (víc nebylo), test negativní.

Třetí IVF - krátký protokol (7×150 IU Merionalu), 5 folikulů, 3 vajíčka, druhý den jedno embryo, to nevydrželo, takže bez transferu.

Čtvrté IVF - dlouhý protokol (10×225 IU Gonalu), 7 folikulů, 6 vajíček, s ICSI se oplodnilo jedno jediné, to po dvoudenní kultivaci jako čtyřbuněčné zavedeno… no a v pátek mělo 7 cm :-)

Takže u mě dlouhé protokoly definitivně vyprodukovaly víc vajíček, ten krátký byl spíš takový pokus „třeba zrovna tohle zabere“ a dopadlo to fiaskem. Paradoxně to byl právě pokus absolvovaný hned po návratu z lázní, kdy mi slibovali, že bude tělo dokonale připravené a nastartované…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí