Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
já mám razítka, podpisy všechno od CAR - i výsledky operačního a tak různě…
ish píše:
Ugluk jo, mi tu žádanku vypsali přímo v CARu jako VeKo (můj doktor se na to byl zeptat její doktorky, jak to udělat) a praktická k tomu vypsala údaje z posledního předoperačního a orazítkovala.
No, já taky, protože i Bratrská na svém webu píše Návrh na lázeňskou péči navrhuje praktický lékař nebo ošetřující lékař při hospitalizaci - tzn. úplně ta stejná formulace jako VZP - podle mě to nejspíš vychází rovnou ze zákona nebo nějaké vyhlášky MZ.
To já taky
dříve nebo později… ![]()
VeKo píše:
Moni - jsem zvědavá jestli ti to tak schválí…
No, i tak to jde (ale bez obvoďáka a jeho razítka ne), já jen chtěla znát ten nejoficiálnější a nejsprávnější postup, protože mi to nechtěl vypsat nikdo, tak na koho si pořádně dupnout ![]()
Obvoďačka se cukala, že co jako ona má společného s mými gynekologickými potížemi, a gynekolog naopak, že jako doporučení jó, ale žádost je plně v rukou obvoďačky. To vše s kombinací přepečlivé ženské na pojišťovně, která mě do CARu hnala pro podrobně rozepsaný spermiogram, že bez přesné znalosti morfologie (v normě jí nestačilo) se prostě pan revizní doktor nebude schopen kompetentně rozhodnut… jó, když není ochota, horkotěžko se to pak dohání jinde, že jo ![]()
No, na druhou stranu mi taky baba z VZP jednou tvrdila, že za žádných okolností mi neproplatí cvičení dle Mojžíšové (prý by mi proplatili solnou jeskyni
), takže jsem si to jak blbec rok platila sama, až jsem po tom roce změnila fyzioterapeutku, která to téže pojišťovně na rovinu bez ptaní vykázala a platili beze slova.
Ahoj holky, tak já mám lázně schválené
Celou žádost mi vypisoval gynekolog a k praktikovi jsem musela pro vyjádření, že nemá námitek k lázeňské léčbě… Odběry ani spermiogram po mě nechtěli. Sama jsem si to pro jistotu odnesla na pobočku a schválení trvalo týden (mám poj. 207).
Silvi, držim palec, ať to vyjde! Lázním zdar ![]()
Moni, myslím, že to bude OK, to hlavní máš, maximálně vyjádření praktika doplníš dodatečně…
Ahoj HOlky, tak opravdu musím ještě zařídit razítko obvodního..takže tam dnes hned skočím…jinak by mělo být vše ok..
Sabino - paráda a kdy tedy vyrážíš na ten měsíc odpočinku? ![]()
Já už si za 14 dní budu válet tělo v rašelině… ![]()
Moni tak razítko už je ok
já se dnes dozvím, zda mi to gynekolog vyplnil…pokud ano, ráno skáknu k té zastupující lékařce a pak se domluvím přímo s VZP jestli to mám posílat nebo to tam mohu odnést…
Super Silvi, já jdu k tomu obvodnímu dnes na 16,15hod…a na pojištovnu asi až bohužel v pondělí…ale vzhledem k tomu, že holky píšou, že měli schválené lázně do týdne, tak si myslím, že se nemusíme bát… ![]()
Silvi.100 píše:
Moni tak razítko už je ok![]()
já se dnes dozvím, zda mi to gynekolog vyplnil…pokud ano, ráno skáknu k té zastupující lékařce a pak se domluvím přímo s VZP jestli to mám posílat nebo to tam mohu odnést…
Tak už mám vypsaný ten návrh na lázeňskou péči
Myslela jsem, že tam bude muset i vypisovat tu zprávu, ale tu jen přiložil k tomu návrhu, zaškrtl pořadí naléhavosti I., doporučené místo Fr. Lázně, dnešní datum, razítko, podpis a hotovo.....Pro jistotu ráno skočím k té zastupující praktické lékařce a požádám jí o to vyjádření, krváky a podpis a v pondělí to posílám
nebo donesu…to ještě nevím, jak v práci…
Jo dr. mi tam zapoměl do té zprávy napsat ten spermiogram
a toho už nechytím…budu doufat, že to není potřeba
nevíte jak u VZP? asi tam zkusím zavolat ještě raději než to pošlu…