Lázně pro děti - poplatky

Anonymní
4.11.12 12:57

lázně pro děti-poplatky

Ahoj.
chtěla jsem se zeptat, zda nemáte někdo zkušenost s poplatky pokud bych byla jako doprovod pro 2,5 lete ditko.
pojistovna proplati lecebne procedury ditka nebo je i moznost proplaceni ubytovani, jakozto pecujici osoby(doprovodu)
děkuji za odp.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1219
4.11.12 13:10

Nejlépe poptat se na pojištovně ono to může bý různé co vím někdy to bylo pro matku jako pro doprovod zcela zdarma ale nevím jak to je ted po všech změnách :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Liška Ryšavá
4.11.12 13:20

Pokud budeš doprovod dítěte, měla bys platit pouze těch 100Kč denně poplatek (totéž dítko) - ono i toto docela stačí, za několikatýdenní pobyt to pěkně naskočí. Schvaluje to pojišťovna (samozřejmě doporučuje lékař), pošlou potom vyrozumění, kde se to dozvíš. U Takto malého dítěte to nebude žádný problém.
Zda se platí „něco navíc“ si zjisti v konkrétních lázních, mohlo by se případně připlácet za pokoj, nějaké dovybavení (tv, internet, lednička apod.).

• Citovat
  • Upravit
65395
4.11.12 13:39

Myslím, že 100 naden budete platit oba…
Ptala jsem se na lázně kvuli našemu malému a oba by jsme platili 100 na den…lázně aspoň 6 týdnů---celkem to naskáče že 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
4.11.12 13:48

V lázních a léčebnách pokud jsi schválená jako doprovod pro dítě, tak pojišťovna platí dítěti ubytování - stravu - procedůry. Tobě jako doprovodu platí ubytování - stravu. Oba platíte 100 Kč za den jako regulační poplatek. Plus si v některých lázních - léčebnách připlácíš různé poplatky - televize, internet, pokoj se soc. zařízením… to už se dozvíš většinou na stránkách těch konkrétních lázních.

Nebo je možnost ozdravovny, ty jsou ale snad až od 3 let věku dítěte, tam pojišťovna platí dítěti ubytování - stravu - procedůry a za dítě se platí 100 Kč za den ten regulační poplatek. Doprovod se do ozdravovny neschvaluje, samozřejmě jet můžeš pokud to ozdravovna umožňuje, ale vše si tam hradíš sama a ten regulační poplatek tím pádem nehradíš. Ozdravovna bývá na 3 týdny, lázně na delší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
4.11.12 13:52

Našla jsem na stránkách VZP povídání o lázeňské péči, tak můžeš mrknout. Já s dětmi jezdím posledních pár let do ozdravovny, dřív jsme byli i v lázních i v léčebně. Vždy kvůli respiracím

http://www.vzp.cz/…azenska-pece

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty