Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Milé ženy, řekněte mi prosím váš názor na to, že je v naší školce v místnosti, kde si děti hrají a spí velká vlajka s ošklivou lebkou. Takovou, co vypadá jako živá a šklebí se. Děti mají letos jako téma piráti (nevím, kdo to vymyslel), a tak už jim tam tři týdny visí tato vlajka. Když jsem paní učitelku požádala, jestli by ji už mohli sundat, tak řekla že se to dětem líbí.
Díky za vaše názory.
Jsi moc přecitlivělá, já na tom nevidím vůbec nic špatného, nechápu, co ti na tom může vadit ![]()
promin, se musim smat. Mne by teda vic vadil obraz Zemana, to bych pozadovala zas sundat ja. ![]()
@ixa Pokud jí nesvítí oči a nevydává děsivé zvuky, tak by mi to nevadilo. Dětem teď na zahradě v křoví visí kostlivec… kvůli haloweenu. Nejde o to to nějak slavit, ale příležitost ozdobit školku ![]()
A piráti…to je něco pro kluky!
Kdyby to dětem vadilo, tak to snad učitelce řeknou. Doma kreslíme lebky pořád, syn má piráty rád ![]()
Nevadilo by mi to, nejsme precitlivela. Ale kdyz byly lebky moderni na detskem obleceni, vyhnula jsem se jim, to uz mi adekvatni neprislo.
@suvik Mě by nevadil ani Zeman, můj nejoblíbenější prezident, ani pirátská vlajka ![]()
@suvik píše:promin, se musim smat. Mne by teda vic vadil obraz Zemana, to bych pozadovala zas sundat ja.
My jsme měli lebku v obýváku. Pirátská by mi nevadila ![]()
Ja nevim, ale piratska vlajka se celkem bezne objevuje v pohadkach. Pokud s tim deti nikdo nestrasi, je to jen symbol. Vyznam a napln strachu mu dodaji az dospeli.
Nevadilo - teď se to všude duchy, vydlabanými dýněmi, čarodějnicemi i kostlivci bude jen hemžit, takže tím spíš ne.
Pirátská vlajka by se mi i líbila, pouze pokud by z toho děti měly divoký sny, tak bych poprosila o odklizení z dohledu…
@mroe píše:
Nevadilo by mi to, nejsme precitlivela. Ale kdyz byly lebky moderni na detskem obleceni, vyhnula jsem se jim, to uz mi adekvatni neprislo.
Souhlasím, na dětském oblečení lebky nesnáším. Tedy - když to má na sobě sedmileté dítě tak ještě dejme tomu, ale když mi v krámě prodavačka ukázala tričko s lebkou pro tříměsíčního kluka, tak jsem koukala jak puk. Proč nezkazit dětem vkus dokud je čas, že? ![]()
Taky mame lebku v obyvaku, na polici, my ovšem pravou. Deti to nijak neresi, ani je to nepoburuje, ani nepohorsuje. Psychickou ujmu kohokoli jsem z této skutecnosti zatím u nikoho nezaznamenala.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.