Lebka ve školce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
16.10.15 10:54
@ixa píše:
Milé ženy, řekněte mi prosím váš názor na to, že je v naší školce v místnosti, kde si děti hrají a spí velká vlajka s ošklivou lebkou. Takovou, co vypadá jako živá a šklebí se. Děti mají letos jako téma piráti (nevím, kdo to vymyslel), a tak už jim tam tři týdny visí tato vlajka. Když jsem paní učitelku požádala, jestli by ji už mohli sundat, tak řekla že se to dětem líbí.
Díky za vaše názory.

myslím, že to je přehnané… pirátská vlajka ještě nikoho nezabila… za chvíli budou Vánoce, děti dostanou místo pirátské vlajky stromeček… a co chudáci děti, které Vánoce neslaví, že jo… jejich matky by taky měly prostestovat, aby se ten stromeček a ostatní vánoční symboly nikde neobjevovaly, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
16.10.15 10:54
@ixa píše:
Díky za názory. Kdyby byla menší nebo hezčí, tak by mi to ani nevadilo, ale taková obrovská vysmívající se lebka, pod kterou musí děti spát mi přijde trochu moc. A navíc mojí dceři se nelíbí.

Pokud se dceři nelíbí, ať na ni při usínání nekouká. Já teda nikdy neřešila, co ve školce visí, nebo nevisí. Co by mi vadilo, pokud by děti vzali do ZOO, kde by zrovna probíhala veřejná pitva lva, nebo žirafy, ale vlajka s pirátem fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31286
16.10.15 10:55

Nám teď udělala nádhernou výzdobu učitelka u schodiště - podzimní/trochu haloweenská.
Je to koláž tak dva na pět metrů, jsou tam jeřabinové „stromy“, barevné listí, kaštany, kamínky, různé větve, mezi tím malované čarodějnice, strašidla, hrad, ozdobené dýně a já nevím co všechno. Včera sem to viděla prvně a byla u vytržení. Malej se od toho nemůže odtrhnout. A přitom je to taky celkem strašidelný, z pohledu tříletých.
Takže sláva učitelské fantazii a jen houšť :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9073
16.10.15 10:56
:mrgreen:

Chudaci ucitelky, ze musi resit takovy pikacoviny. :roll:
Ale aspon se pobavi. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10650

@ixa promiň, ale tohle je ta nej kravina, co jsem za poslední dobu slyšela (četla)… :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31286

@Camael joooo, práskni něco :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
16.10.15 10:58

A až se dceři nebudou líbit obrázky čertů, které pravděpodobně budou někdy začátkem prosince na nástěnkách, také půjdeš za učitelkou, aby je sundala? :think:
Do dětského pokoje bych dětem vlajku s lebkou nedávala (pokud by o to samy nestály), ale když je to ve školce jako součást tematické hry? Buď ráda, že má tvá dcera učitelku, která pro děti něco takového vymýšlí…
A využila bych situaci k tomu, abych dceři vysvětlila rozdíl mezi hrou a skutečností. Pokud s ní budeš zacházet jako se skleníkovou kytičkou, nezvládne v budoucnu ani letní tábor. Nemluvě o tom, o čem se baví a jak si hrají děti, když nad nimi nestojí paní učitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
16.10.15 10:59
@ixa píše:
Díky za názory. Kdyby byla menší nebo hezčí, tak by mi to ani nevadilo, ale taková obrovská vysmívající se lebka, pod kterou musí děti spát mi přijde trochu moc. A navíc mojí dceři se nelíbí.

Chápu, že chceš pro své dítě to nejlepší. Jenže co ne nelíbí tvojí dceři, se ostatním líbí a naopak. Vezmi si třeba, že by ve školce vymysleli hru na princezny a prince, všude budou viset obrázky princů, princezen, hradů a zámků, draků, z jejichž spárů musí princ princeznu zachránit, to se tvojí dceři a spoustě dalších bude líbit. Pak se ale najde někdo, komu se to nelíbí a řekne to doma. A maminka dotyčného pak bude žádat paní učitelku, aby dělali něco jiného. Nelze se zavděčit všem dětem najednou, ani u dospělých to tak nefunguje. V těchto případech platí zákon většiny.
Mě taky hra na piráty a pirátská vlajka s lebkou nevadí - když se člověk dívá na pořady pro děti, jsou tam daleko horší věci než „jen“ pirátská vlajka s lebkou (a to i pro ty menší). Co se týče oblečení tam mi to vadí, jako zde některým. A ještě mě rozčiluje, když pro holky vidím triko třeba s Mini, princeznama a pro kluka je to samý Spiderman, Star Wars a tak. Mám skoro tříletého chlapečka a sehnat nějaké oblečení s obrázkem přiměřeně k jeho věku (třeba Mickey Mouse, Medvídek Pů, Krtek) je skoro nadlidský úkon.

Pravdou ale je, že hra na piráty je spíš klučičí záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
16.10.15 11:07
@ixa píše:

Tak tady je vidět, že jablko nepadlo daleko od stromu ;) Jaká maminka taková dcera. Ty místo toho, aby jsi podpořila učitelky, jaké jsou super, že jim, jako dětem vymýšlejí takový super program na podzim, dělají krásnou výzdobu a věnují tomu spoustu času, tak ty jí v tom frfnání a fnukání ještě podporuješ. Pěstuješ si doma přecitlivělou skleníkovou kytičku, stejně jako jsi ty ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
16.10.15 11:10

Vůbec by mi to nevadilo, sama nosím prsten s lebkou po tátovi. Jsem prostě „huuuuuuustá pirátka“ podle dětí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
16.10.15 11:19
@Camael píše:
A tak víte co, aspoň nám podobné maminky zpestřují repertoár a nemusíme se opakovat s historkami x let. Ostatně dnešní matky, to je zdroj zábavy na celou školní docházku, já tím bavím široko daleko. :D
@Regina Hero píše:
to by stálo za samostatnou diskuzi… taky občas zírám, co jsou které matky schopny ze sebe vypustit ven… :mrgreen:

Tak už aby ta diskuze byla založená a můžeme si to pročíst :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
340
16.10.15 11:34
@ixa píše:

Hele, pokud se jí nelíbí a většině ano, musí si prostě zvyknout. Že se ctí zákon většiny. I o tom je školka, aby se na to děti nenásilně připravily…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.10.15 11:38
@Camael píše:
A tak víte co, aspoň nám podobné maminky zpestřují repertoár a nemusíme se opakovat s historkami x let. Ostatně dnešní matky, to je zdroj zábavy na celou školní docházku, já tím bavím široko daleko. :D
šup něco do placu :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2895
16.10.15 11:39

Fakt si to ucitelce rekla? :lol: No potes koste. Aspon maji o cem plkat :lol: To by me fakt nenapadlo.My mame dokonce na nastence telo cloveka a namalovane vsechny organy :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
451
16.10.15 11:41

Řekla bych, že paní učitelka si celé téma řádně rozmyslela vzhledem ke skladbě dětí ve třídě, případně zkonzultovala s kolegyní(kolegyněmi) a jistě zvolila vhodnou motivaci na začátku tématu tak, aby to bylo pro děti zajímavé a dobrodružné.. navíc, co já bych jako dítě dala za učení prožitkem - to za nás nebylo :roll: stejně jako my dospělí, i děti mají svůj názor a nikdy se člověk nezavděčí všem - mě třeba nikdy nic neříkali dinosauři, ale když se mi sešla třída dětí, kde většina žila dinousary, tak jsem si něco nastudovala, pochytala pár inspirací a 2 měsíce jsme byli prostě dinosauři - dodnes na to děti, již školou povinné vzpomínají, jejich rodiče a já vlastně taky, protože to bylo jedno z nejkrásnějších období mé éry ve školce, i když se mi do toho zpočátku vůůůůbec nechtělo :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin