Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@WontTell píše:
Kdyby bylo ve třídě 5 muslimů, tak tam jako rodič ten stromek sám donesu a zabetonuju do podlahy, ať si zvykaj, nebo jdouale to už je na jinou debatu…
@Ondrášovka.N píše:
Nevadilo by mi to. Asi hystercis. Syn malebku na tricku dokonce
U nas i mimino - holka. ![]()
@ixa píše:
Díky za názory. Kdyby byla menší nebo hezčí, tak by mi to ani nevadilo, ale taková obrovská vysmívající se lebka, pod kterou musí děti spát mi přijde trochu moc. A navíc mojí dceři se nelíbí.
Zas víš co - dceři se v průběhu života může nelíbit víc věcí a zrovna školka je místo, kde se dítě má naučit, že svět se netočí jen kolem něj, musí se naučit fungovat ve společnosti.
Naopak ty bys místo podporování (alá „paní učitelko, sundejte to“) jí měla vysvětlit, že to vůbec nic není, že je to rozkošná lebka a všem se hrozně líbí. To, že se nelíbí jí v žádném případě není chyba, je to její názor, na který má právo, ale není fér kazit srandu ostatním, když to není nic špatného. Že zas příště bude téma, které se bude líbit jí, ale třeba někomu jinému ne a takhle se to bude střídat. Dítě přebírá od rodičů, když budeš v pohodě, tak i ono bude v pohodě ![]()
@Nairol píše:
U nas i mimino - holka.
No to je ale pohorsujici!!! ![]()
Sádrovou lebku mám doma v knihovně (ideální modelka pro háčkované čepice) a loni mi visela pirátská vlajka ve škole celý rok - taky jsme měli téma piráti. Nikomu to trauma nezpůsobilo, nikdo si nestěžoval.
Zakladatelko, jsi přecitlivělá. Ty pod tou vlajkou nespíš, dětem to nevadí, tak co řešíš?
@Nimie píše:
Zas víš co - dceři se v průběhu života může nelíbit víc věcí a zrovna školka je místo, kde se dítě má naučit, že svět se netočí jen kolem něj, musí se naučit fungovat ve společnosti.Naopak ty bys místo podporování (alá „paní učitelko, sundejte to“) jí měla vysvětlit, že to vůbec nic není, že je to rozkošná lebka a všem se hrozně líbí. To, že se nelíbí jí v žádném případě není chyba, je to její názor, na který má právo, ale není fér kazit srandu ostatním, když to není nic špatného. Že zas příště bude téma, které se bude líbit jí, ale třeba někomu jinému ne a takhle se to bude střídat. Dítě přebírá od rodičů, když budeš v pohodě, tak i ono bude v pohodě
Díky vám, co jste mi napsaly váš názor. ![]()
A vy, co jste si chtěly zanadávat si nadávejte dál, ale už se začínáte opakovat. ![]()
Lebkám zdar ![]()
@ixa píše:
Díky vám, co jste mi napsaly váš názor.![]()
A vy, co jste si chtěly zanadávat si nadávejte dál, ale už se začínáte opakovat.
Lebkám zdar
Nikdo nenadával, všichni se pouze posmívali…
Děti mají obrovskou představivost, a vsadím se, že mnohem strašidelnější je pro ně něco, co se jim neukáže jako na stříbrném podnose, ale je to schované. Já si pamatuju, že jako dítě jsem se ve školce nejvíc bála nevinných květinových závěsů, protože jsem v těch ornamentech viděla všechno možné, a pak jedněch dveří, které jsem nikdy neviděla otevřít a představovala jsem si za nimi taky jenom to nejhorší. Naopak čerti, draci, čarodějnice, lebky, vlci apod. mě nechávali naprosto chladnou.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.