Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nevadilo by mi to. Asi hystercis. Syn malebku na tricku dokonce
@Regina Hero @krtek7489
Copak hlášky, ale nejradši mám speciální požadavky a třešničkou jsou rady, co a jak mám učit, protože ony to tak před x lety měly na základce. ![]()
@Agittka píše: Řekla bych, že paní učitelka si celé téma řádně rozmyslela vzhledem ke skladbě dětí ve třídě, případně zkonzultovala s kolegyní(kolegyněmi) a jistě zvolila vhodnou motivaci na začátku tématu tak, aby to bylo pro děti zajímavé a dobrodružné.. navíc, co já bych jako dítě dala za učení prožitkem - to za nás nebylostejně jako my dospělí, i děti mají svůj názor a nikdy se člověk nezavděčí všem - mě třeba nikdy nic neříkali dinosauři, ale když se mi sešla třída dětí, kde většina žila dinousary, tak jsem si něco nastudovala, pochytala pár inspirací a 2 měsíce jsme byli prostě dinosauři - dodnes na to děti, již školou povinné vzpomínají, jejich rodiče a já vlastně taky, protože to bylo jedno z nejkrásnějších období mé éry ve školce, i když se mi do toho zpočátku vůůůůbec nechtělo
Myslim, ze jsi precitlivela, maji to snad jako tema ne? V pohadkach lebky taky jsou. Nebo chces aby se na 2.stupni zakladni skoly tvoje dite balo lebky a kostlivce az se budou ucit lidske telo? Asi ne, vid ![]()
Příspěvek upraven 14.06.17 v 15:33
@Mar__tanka1983
Já byla kdysi na koberečku, že jsem rasistka a říkám dětem, že jsou barevný. Stěžoval si jeden menšinový spoluobčan. Takhle jsem koukala
! No a vyšetřováním se zjistilo, že jsem rozdělila při těláku děti na dvě družstva, dostaly dresy a já ukázala na skupinku s cikánětem a řekla, že modří jdou hrát a: „…jeho děcku nebude ňáká úča řikat, že je barevný!!!“ To ticho v ředitelně by se po vysvětlení dalo krájet. ![]()
Děti samy o sobě strašidelné věci nevnímají, jako strašidelné, pokud je to rodiče nebo okolí nenaučí tak vnímat. Řekla bych dítěti, že je to znak pirátů, ukázala mu obrázek nějaké pirátské lodě s vlajkou a nestrašila ho tím, že to je přece ta strašidelná lebka!!!
No a když u jsme u tématu. Když budeme všichni řešit úplně obyčejné pohádky jako zakladatelka dospějeme k názoru, že ani jedna pohádka není pro děti vhodná. Protože morbidní vlk sežere karkulku i s babičkou a ještě morbidnější hajný vlkovi rozpáře břicho. Totéž platí u záchrany princezen před drakem. Drakovi, který požírá princezny, princ usekne hlavu. Ta se válí po zemi a z drakova těla stříká krev. A tak bych mohla pokračovat do nekonečna. A kdo z nás to takhle morbidně vnímal? Komu z nás to zanechalo trauma z dětství???
@suvik píše:promin, se musim smat. Mne by teda vic vadil obraz Zemana, to bych pozadovala zas sundat ja.
Přesně tak
![]()
Já na tom taky nevidím nic špatného.
Jsem myslela (když jsem si přečetla název tématu)že si děti ve školce hrají s lebkou
Řešíš blbosti ![]()
@werajsik píše:
No a když u jsme u tématu. Když budeme všichni řešit úplně obyčejné pohádky jako zakladatelka dospějeme k názoru, že ani jedna pohádka není pro děti vhodná. Protože morbidní vlk sežere karkulku i s babičkou a ještě morbidnější hajný vlkovi rozpáře břicho. Totéž platí u záchrany princezen před drakem. Drakovi, který požírá princezny, princ usekne hlavu. Ta se válí po zemi a z drakova těla stříká krev. A tak bych mohla pokračovat do nekonečna. A kdo z nás to takhle morbidně vnímal? Komu z nás to zanechalo trauma z dětství???
No… nebo ty říkadla. Třeba vařila myšička kašičku… tomu dala, tomu dala.. to už vůbec není pro děti!
@WontTell píše:
No… nebo ty říkadla. Třeba vařila myšička kašičku… tomu dala, tomu dala.. to už vůbec není pro děti!
Hele ale s tim stromeckem, tak u nas loni komusi fakt vadilo, ze si stavi decka Betlem a vypravi si o narozeni Jeziska. Nevim no, kdyby bylo ve tride pet muslimu, dva Zide a tri hinduisti, tak to pochopim, mozna, ale takhle? ![]()
@suvik píše:Hele ale s tim stromeckem, tak u nas loni komusi fakt vadilo, ze si stavi decka Betlem a vypravi si o narozeni Jeziska. Nevim no, kdyby bylo ve tride pet muslimu, dva Zide a tri hinduisti, tak to pochopim, mozna, ale takhle?
Kdyby bylo ve třídě 5 muslimů, tak tam jako rodič ten stromek sám donesu a zabetonuju do podlahy, ať si zvykaj, nebo jdou
ale to už je na jinou debatu…
@WontTell píše:
Kdyby bylo ve třídě 5 muslimů, tak tam jako rodič ten stromek sám donesu a zabetonuju do podlahy, ať si zvykaj, nebo jdouale to už je na jinou debatu…
Přesně tak!
@werajsik spousta pohádek začíná tím, že jsou děti siroty. Nebo doslova, že jim umřela maminka…
![]()
No, je fakt, že sestra u svých dvouletých dvojčat tuhle větu z pohádky vždy vynechala (perníková chaloupka)
@ixa píše:
Milé ženy, řekněte mi prosím váš názor na to, že je v naší školce v místnosti, kde si děti hrají a spí velká vlajka s ošklivou lebkou. Takovou, co vypadá jako živá a šklebí se. Děti mají letos jako téma piráti (nevím, kdo to vymyslel), a tak už jim tam tři týdny visí tato vlajka. Když jsem paní učitelku požádala, jestli by ji už mohli sundat, tak řekla že se to dětem líbí.
Díky za vaše názory.
A co je na vlajce špatného? Ve školkovém věku už děti kolikrát koukají (nebo koukali) na Caspera, Scooby Dooa, Pokémony a všude jsou „šklebící se příšery“ a nevím o tom, že by to kohokoliv negativně poznamenalo, naopak děti to mají rády ![]()
@Lizzi píše:
Děti samy o sobě strašidelné věci nevnímají, jako strašidelné, pokud je to rodiče nebo okolí nenaučí tak vnímat. Řekla bych dítěti, že je to znak pirátů, ukázala mu obrázek nějaké pirátské lodě s vlajkou a nestrašila ho tím, že to je přece ta strašidelná lebka!!!
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.