Léčebna Olivovna v Říčanech

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20287
4.6.24 20:43

Dobrý den, chtěla bych se optat ohledně nadváhy syna pomohlo někomu docházet jen ambulantně? Do kolika let dítěte může na pobyt jet rodič a může být nějaká vyjímka pro starší dítě, aby jelo s rodičem? Např doporučení od psycholožky? Děkuji Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
5.6.24 00:10

@lucypaja Aby starší dítě mohlo jet s rodičem, musíte mít určitě doporučení psychologa. Ale myslím, že u starších dětí je lepší samostatný pobyt - děti se vzájemně podporují, skupina dětí podniká všechny aktivity společně - zdravá strava, procházky, cvičení atd. Samozřejmě ve výjimečných případech, pokud má dítě kromě obezity jinou závažnou diagnózu, např. autismus, by neměl být problém po doporučení psychologa získat doprovod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20287
5.6.24 18:58

@Jana Martinková-děkuji za informace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
5.6.24 21:36

@lucypaja Není zač. Můžete si ještě do léčebny zavolat a zeptat se. Ale myslím si, že u starších dětí preferují samostatný pobyt bez rodičů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20287
5.6.24 22:13

@Jana Martinková-jj už sem si psala s paní Markétkou, zatím zkusíme buď v Praze nebo tam ambulantní péči, jako neni na tom, tak zle, aby bez pobytu nemohl fungovat, chce to včas zastavit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
6.6.24 00:27

@lucypaja Tak snad to bez pobytu zvládnete. Důležitá je důslednost, pravidelná zdravá strava bez sladkých nápojů a pohyb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20287
6.6.24 19:46

@Jana Martinková -jasně, samozřejmě chyby děláme a snažím se je omezovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
6.6.24 20:32

@lucypaja tak to jo, věřím, že pobyt v léčebně nebude potřeba, i když někdy to dětem prospěje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20287
6.6.24 20:44

@Jana Martinková -věřím v to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.5.25 18:00

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat jedu s dětma do Olivovny. V termínu 22.7 až 25.8 2025 kdy mi tak cca přijdou papíry z ozdravovny? :) děkuji za jakoukoliv informaci ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.5.25 08:22

@Barborka 2016 @Barborka 2016 Dobrý den, papíry Vám dorazí ca 1 měsíc před nástupem. Budou tam všechny důležité pokyny k nástupu. Těšíme se na Vás v 7. turnusu. Marketa z Olivovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.5.25 13:28

@Olivovna moc děkuji za odpověď :) taky se těšíme snad to zvládnu s dvouma dětma (5a8let) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
9.5.25 13:38

@Barborka 2016 Rádo se stalo, určitě to zvládnete, není třeba se obávat. Jsou tady maminky i se 3 dětmi. Těšíme se a kdybyste cokoliv potřebovala vědět ohledně nástupu, volejte do přijímací kanceláře na tel. 323 619 103, nebo 323 619 105. Marketa z Olivovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
19.8.25 19:24

Olivovna

Dobrý den, chtěla bych se zeptat… Jezdí vaše děti do Olivovny bez doprovodu rodičů?? Dcera 7 let (mamánek) a syn 11 let jedou na 9 turnus. Syn to vyloženě odmítá s tím že nikam nejede a dcera se tam docela těší, ale teď přišlo zklamání, protože tam měla s ní být i její sestřenice a ta nakonec nejede. Rozbrečela se mi, že tam nechce být sama :,( Já jí vysvětlila, že sama tam opravdu nebude, že tam bude spousta holčiček bez maminky a určitě se spolu zkamarádí, ale dcerka je poněkud stydlivá a strašně špatně s někým navazuje kontakt… spíš jí to déle trvá než začne s někým komunikovat. Ale myslím si že už má roky na to, aby se trošičku osamostatnila :) Syn je zarputilý a nechce se mu tam, ale já si myslím, že i jemu to velice prospěje. Neříkám že mi nebude stýskat a trochu mi to rve srdce, že je musím vypustit do světa :mrgreen: Ale snad to všichni zvládneme a i s dobrými výsledky. Děkuji Lucie :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20287
19.8.25 19:51

@Lulla1989 syn 10 let měl možnost také do léčebny jet, ale je hodně na mě závislý i jsme měli možnost mít papír od psycholožky, že s ním musím jet, ale také nechtěl, dětská lékařka říkala, že by ho určitě nenutila, že by to psychicky hůř snášel, takže zatím nejede, nyní máme i v rodině takové těžší období tak nyní to lékařka už vůbec nedoporučuje, tak přeji, aby si děti zvykly a na konec se jim nechtělo domů Lucka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty