Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím všechny, chtěla bych se zeptat, jestli nemáte někdo zkušenost s léčebnou Olivovnou v Říčanech. Mám tam jet s pětiletým synem, musím s sebou vzít i rok a půl roční dceru a vůbec nevím, jak to tam vypadá..Budu vděčná za jakoukoliv radu, díky!!
ahoj, já tam byla se synem minulý rok touto dobou. Je to tam pěkné. Ale 5 týdnů v kuse bych tam nevydržela. Já jsem se s manželem po týdnu střídala, kvůli práci. Byli tam i holčiny, které měli dvě děti a ty jsem obdivovala, bylo to náročné vše skloubit. Dopoledne jsou procedůry - rehabilitace, inhalace, flétna atd. Ale syn už je velký, tak by to mohl vše zvládat sám. Přeji aby vám ozdravovna pomohla.
Ahoj,
my jsme tam byli loni touhle dobou, to byl Tomikovi rok a pul a Emce tri a pul a oba chodili na procedury. Sepisovala jsem si info pro kamaradku, tak jen zkopcim
Program byl
7.00 rozcvicka (kdyz nekdo nechodil, tak se nic nedelo)
7.20 snidane
od 8 hod rozepsane procedury - inhalace, vodolecba, masirovani mickama, zdravotni cviceni, pro deti od 4 let fletnicka, o vikendu sauna.
11.30 obed
uspani Tomika
12.30 - 1-2× tydne zdravotnicka prednaska jen pro matky
behem dne jsme jeste museli se starsima na pokoji bublat - hadickou do sklenice s vodou - 10 minut, a obe deti otuzovat ve sprse
17.00 vecere
Byla to honicka, ale dalo se to, sileny to bylo pro maminky, ktery mely mladsi deti, ktery usinaly uz behem dopolednich procedur
Ale pro me bylo teda strasne strasny stravovani v jidelne. Usadit Emcu ke stolu, s Tomikem vystat frontu na jidlo a odnest jidlo pro tri ke stolu a pritom ho neztratit z dohledu, furt nekde lital, padal, odchazel ven na terasu…
Pak snedl par soust a uz zase odchazel, takze se clovek sam v klidu nenajedl ![]()
Uspavani pres den docela slo, po par dnech se Emca naucila, ze si sama hrala nekde na podlaze a Tomik uz byl hodne unaveny, tak usnul do pul hodky. Vecerni uspavani sileny, rozesmivali se navzajem, postuchovali se…, to se vzdycky protahlo a pak byli unaveny a nechtelo se jim vstavat na rozcvicku…
Jidelnicek nic moc, jsem zvykla na zdravejsi, hodne jsme se dojidali z vlastnich zasob, manzel nakupoval a vozil. Kdyz mi posles mail, tak ti poslu i nafoceny jidelni listek z jednoho tydne pro predstavu.
Jsou tam dve oddeleni pro rodice s detmi, na kazdem tusim 10-12 pokoju. Na jednom oddeleni jsou vetsi pokoje, ale socialni zarizeni spolecne na chodbe. Na druhem jsou mensi pokoje, ale zachod a sprcha vlastni, priplaci se 100 Kc na den
. Kdyz jsme tam byli my, tak se nastesti jeste za tyhle nadstandardy nedoplacelo.
Personal vetsinou moc prijemny ![]()
Na zahrade je pro rodice s detmi bazen, v cervnu byl teda dost ledovej, ale koupali jsme se. Jsou tam dve hriste, jedno ve stinu, druhe na slunicku, je rozpis, ktery den pouziva ktere hriste mistni skolka a ktery den maminky s detmi.
jeste co te napadne rada zodpovim
jeee, ahoj kaculko
Pomohla vam lecebna?
Nam trochu jo, pul roku dobry, pak zase krizova zima, par zanetu prudusek… Letos jedeme zase, ale jinam.
jo blby bylo, ze tam deti asi dovezli nake nemoci, ze zacatku bylo spousta deti nemocny. Moje obe mely rymu, kasel, zanety spojivek, a to bylo sileny. Na pidipokoji cele dny zavreny, chodila jsem jen pro jidlo, deti koukaly na notebooku na pohadky, Tomik privazany do zidlicky, aby nezdrhal
Problem je, kdyz mas jedno dite zdrave a druhe nemocne, je potreba se domluvit s maminkami, aby ti vzali zdrave aspon na nake procedury…
A teda v prubehu jsme chytli nestovice a tyden pred koncem pobytu jsme s nima jeli predcasne domu (a nejen my)…
postupne si vzpominam, co by mohlo byt dulezite…
pokoje rodicu s detmi jsou asi ve 3. patre pod strechou se stresnimi okny. V cervnu, kdyz bylo fakt teplo, to bylo na pokoji docela drsny…
Manzel za nami jezdil nastesti kazde odpoledne, bylo to vazne narocne, hlavne, kdyz jsme byli zavreny na pokoji…
da se tam vyrazit i do lesa, ale cesta nic moc, drncava, s kocarkem se spicim ditetem je to na houby…
Jééé ahoj,
no my jsme přijeli z ozdravovny a pak hned dostal na 14 dní atb. Hodně přes zimu průdušky a taky se nám přidalo zánět uší. Ale přece jenom je to lepší než před rokem, ale nevím jestli je to ozdravovnou nebo že už se promořil
.
No to je fakt, že tam přijeli děti a byli nemocní, my teda tam dojeli zdraví ale pak tam chytil ten jeho hnus kašel ale dostal se z toho. Je pravda, že tam řádili záněty spojivek, neštovice, angíny, snad i průjmy, rýmy.
Opravdu klobouk dolů před tebou a ostatníma holkama co jste měli dvě děti. Já mám jedno dítko a byla jsem z něj večer totálně vyřízená a to jsme naštěstí chytli krásné počásko, že jsme byli pořád venku.
Jinak tam jsou krásný lesy, chodili jsme na borůvky ale pozor na klíšťata! Ty tam jsou opravdu nějaký přemnožený !
achjo, no ja si taky rikam, ze nevim, jak moc to pomohlo, ze uz jsou prece jen deti starsi a „promoreny“, tak jsou ty prubehy lehci.
Teda taky jsme se hned po lecebne zacli lecit homeopatikama, takze ne ze bysme byli ten pulrok zdravi, doma jsme byli docela casto, ale s pomoci homeo jsme se ze vseho rychle dostali a nemuseli jsme ani jednou k doktorce. Od ledna jsme pak ale byli nemocnejsi a to uz homeo nezabralo, takze ten prvni pulrok mohl byt vazne jen ucinek lecebny ![]()
no ja bez tech manzelovych navstev bych si to taky neumela vubec predstavit, deti pekne radily, behem nemoci byly nevylitany…, v jidelne to bylo na masli.. Takze urcite domluvit co nejvic navstev!
jeste nevim, jak tam maji podivne vyresene ty prijezdy. Jestli to nejak nezmenili, tak je asi nutne mit nekoho k ruce, kdo se postara o deti, zatimco ty budes resit vstupni papirovani. My jsme meli prijet na 9, ostatni rodiny taky dojizdely nejak behem dopoledne, ale hrozne dlouho se cekalo na vyrizeni vstupnich papiru a platby u „hospodarky“ a pak jeste vysetreni deti a min. pulhodinovy pohovor s doktorkou, ktera zjistovala uplne vsechny zdravotni udaje z rodiny… Ubytovali nas, az kdyz bylo vsechno vyrizene - nam to trvalo dve a pul hodiny, ale to jsme sli na radu hodne brzo, ostatnim to trvalo mnohem dyl.
Deti tam u toho celeho byly potreba 5 minut, kdy se jim mudr. koukla do krku a poslechla je, zbytek travily s manzelem venku…
Dobrý den,mám v plánu jed letos o prázdninách do léčebny s 5 ti letou dcerkou.Ráda bych viděla nějaké foto.Můžu Vás požádat o zaslání Děkuji
Jee, to je nahoda, prave jsem si rano volala do Olivovny kvuli rezervaci na duben
Kdyz mi poslete mailovou adresu, tak rada fotky poslu ![]()
Dobrý den všem přeji,chtěla bych se zeptat…ted začátkem března mám jet do léčebny s 5 letým synem a ráda bych věděla,na co šílenýho se připravit nebo naopak na co se dá těšit. Z příspěvků tady se začínám docela obávat,jestli bude vůbec kam s dětma jít a jak trávit třeba škaredé počasí někde uvnitř. Děkuji všem za jakékoli zprávičky. hezký den Lenka ![]()
Brusinko - bude to dobré. V případě ošklivého počasí tam jsou 2 herny, kde si děti hodně vyhrají. My jsme byli v létě a chytli jsme super počasí, snad jen jednou byla bouřka nebo bylo ošklivé počasí, jinak jsme byli pořád venku. Okolní lesy jsou úžasný.
Určitě to zvládnete! ![]()
pro nas bylo nejsilenejsi zvladnout dny, kdy jsme byli nemocni zavreni na pokoji. Takze tentokrat beru i hromadu zabavy na doma, kdyby nahodou.
Da se do Rican do cukrarny nebo treba na kole v arealu, my je asi vezmem. Taky doporucovali domluvit si jizdy na konich kousek odtamtud, tak to taky mozna letos ozkousime ![]()
Taky se da domluvit opekani burtiku v arealu. Uzijte si to!!
Vite, jestli budete mit nadstandard na oddeleni F? Ja jsem se na to zkousela ptat, ale pry zalezi na tom, kolik prijede malych deti, ty budou mit prednost. Tak se obavam, ze budeme na pokoji bez vlastni socialky ![]()