Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Werakla a vy jedete kdy?
my nakonec budem ubytovaní na 2patře, když jsem si tam volala po druhé řekli nám že nás dali ze 7patra na 2patro
Jasně, pláčou při cvičení skoro všechny malí, mě přesvědčovali, že je to nebolí, že je jim to spíš nepříjemné, jak je drží v poloze atd…a jestli jste moc necvičili - to bude také jedno z prvního, co chtějí po mamince, aby ukázala, jaké cviky jste dělali - budou na něho opatrnější, půjdou pomalu, aby si zvykl…jsou to profíci..
pokud budeš mít po procedurách, normálně si půjdeš ven - kdykoli chceš, klidně i dopoledne, když budete mít volno mezi procedurami, to je na tobě, nikomu nic nemusíš hlásit..jen se musíš vrátit včas na večeři, jídelna je otevřená jen od 17h do 17,30h (večeře) - nebo si můžeš zkusit požádat o dovážku jídla k pokoji, to by jsi měla jednodušší - můžeš se vymluvit, že malý nerad jí v kolektivu nebo tak si něco vymyslet, většinou vyjdou vstříc…
na víkendy domů je to v pohodě, chce to ale nahlásit ošetřujícímu lékaři a v jídelně, aby ti o víkendu, kdy tam nejsi, nechystali jídlo…my jezdíme také každý víkend domů, jen kdyby se náhodou něco např. po cestě nebo doma něco stalo - horečky nebo úraz, chce to jet honem zpátky, protože jsi stále s malým vedená jako hospitalizovaná v lázních (správně by se domů jezdit nemělo, ale o víkendech je tam poloprázdno)…
Danuš my jedeme 14.1. měli jsme taky původně nastoupit 7., ale máme v týdnu kontrolu v nemocnici v Prace, tak aby jsme nemuseli tak cestovat…
Jé lala tak to jsem hned zas klidnější
A dík za radu s tim jídlem určitě je o to poprosim, protože s jídlem má opravdu problém, hlavně večeřet je zvyklej, až tak v 19h…tak snad by jim to nevadilo, že bychom si to nechali na dýl…
Ještě mam takovej dotaz v čem tam chodíte normálně v pantoflích? Já že v dopise píšou pevnou obuv, tak nevim jestli to platí jen pro malýho, nebo i pro mě? ![]()
Jsem fakt už hrozná že ![]()
Já si beru pantofle, takový ty klasický gumáky od ťamanů
tak snad to nebude vadit.
Taky mám pořád spoustu dotazů a furt mám strach že něco zapomenu.
Holky lékárna a drogerie tam je někde poblíž?
Taky by mi asi víc vyhovovalo jídlo nechávat na chodbě, jen nevím když tam budu mít manžela s dcerkou ti asi budou muset chodit do jídelny že?
Tak začínám trošku „panikařit“. Pomalu balím a mám toho nějak hodně
. Dost mě překvapilo, že večeře je už v pět hodin. Večeříme až kolem sedmé… Ale už se smiřuju s tím, že se nám ten náš domácí režim totálně změní. Spíme do 8,30, spát po obědě chodíme kolem 13,30 hod…
A tady už asi v 8,30 bude nějaké cvičení… V seznamu máme pomůcky do vody. Co berete? My jsme nikdy v bazénu ještě nebyli. No, jsem na to zvědavá…
Raddkak ty taky vlastně jedeš poprvé že? neboj já toho mám taky mooooc 1 velký kufr a dvě velké cestovní kabele a to nejsem u konce (ale jednu kabelu mám pro dcerku, která tam semnou bude týden možná 14dní)ale i tak kde jsou ještě balíky plen, do auta nacpat kočár pro Terku boby…no nevím nevím jakto tam naskládáme
holt jedem na zimu, vsadím se když bych jela v létě že mám o ten kufr míň. Dala jsem tam pro sebe dva svetry, malýmu kombinézu a kufr je plný ![]()
Do bazénu mám pleny do vody a vzala jsem kruh do kterýho malýho dám, ikdyž mám strach že mě asi propadne protože je sice stím sedátkem ale i tak docela velký.
My si tam rytmus asi taky narušíme jsme zvyklý že před 8:30h teprv vylízáme z postele apak jdem cvičit, tam bude cvíčo určitě dřív a ještě stihnout snídani ![]()
Pleny mám koupeny - jen jeden balík. To asi stačit nebude. Chci alespoň jeden víkend jet domů, tak kdyžtak dokoupím. Kruh s tím křížem máme půjčený a pak takovou minivestičku. Já budu brát malému i nějaké jídlo. Zatím mně moc nechce jíst „normální“ jídlo. Má rád ze skleniček. I přesnídávky Maminky tady psaly, že je kontaktovala dietní sestra kvůli stravě. Nám nikdo nevolal. Ani nevím patro. Nic. Bude to překvápko.
Taky mám jen jeden balík plen do vody prostě si je budu sušit a používat dokud budou funkční. Jednak tento balím mě sehnala švagrová na poslední chvíli (nikde unás jsem je nesehnala)a stál 235kč takže už se mi nechtělo utrácet za další, protože teď před lázněmi jak vše nakupuji jen peníze lítají a to nemám zaplacený pobyt…
Malý mě taky jí hlavně skleničky a pije sunar a to tam prý budem dostávat tak snad to bude stačit. Pro malýho jídlo bárt nebudu jen na cestu a pro jistotu tak 1-2skleničky. Dietní mě taky nevolala, ale když jsem mluvila s paní z příjmu, říkala že není problém se za ní jít domluvit v den nástupu.
Holky, taky se vám tak strašně nechce jak mě??? ![]()
O jídlo se strachovat nemusíte, je ho tam přebytek…dávají toho až moc, děti dle věku dostávají jak tady píšetě skleničky a sunar + přesnídávky, jogurty…maminky si vybírají ze dvou snídaní a dvou obědů, večeře je jen jedna…
nevím, jak máte staré děti, ale jestli jsou ještě v plenkách, budete v malém bazénku, ten je teplounký a cca po 20min Vám může plavčík pustit „bubliny“, krásně namasírují a dětem se to moc líbí…na zimu je toho vážně o pár zavazadel víc, když ještě kromě kočáru a kufrů berete boby a pleny atd, ale takhle tam jede každá maminka - některé si sebou vozí i svoji cestovní postýlku a povlečení, ale ty toho vezou pak vážně kupu…
No já jsem zvědavá, jak narvu všechny věci do mého pidi auta…snad tam budou sjízdné silnice…
Ajinko, v zimě je to tam horší - rovina je tam snad jen na kolonádě…k Vesně vede táhlý delší kopec, se zimáky tam vyjede každý…když jsme jeli poprvé, docela jsme bloudili i když jsme měli navigaci…kdo bude přijíždět od Svobody n. Úpou, hned zkraje Jánek po pravé straně je velký dřevěný dům - tam už se dívejte a pak sjeďte doleva, svede Vás to na rovnou delší cestu lesem a pak přes mostek a doprava nahoru do toho táhlého kopce..najeďte si první den nahoru ke vchodu, můžete chvíli auto nechat pod tou střechou, pak přeparkovat na parkoviště, na přijímačce si vyžádáte parkovací kartu a celý pobyt tam můžete auto mít…
Tak jsem trochu klidnější s tím jídlem. Alespoň můžu zredukovat tašku s jídlem
. Matyášovi je 17 měsíců, plínky máme a zkoušíme nočník. Ten mimochodem taky beru
. Nebo se dá půjčit? Mléko máme vyřešono, stále kojím
. A nevypadá to, že by Matyášovi přestalo chutnat od maminky…
. Postýlku si bereme vlastní. Poměrně hodně jezdíme na víkendy pryč, takže je Maty zvyklý na cestovní. A doufám, že bude ve vlastní lépe spinkat. Mně se taky moc nechce. Ale dětem to určitě pomůže a my si třeba taky odfrkneme.
Zdravím, tak už se vám to blíží, že?
Na kolikátou tam jedete? Se sněhem bych si teď starosti nedělala, všude tu je uplně holo, tak se pojede určitě dobře ![]()
raddkak: A vy tam jedete s čím? Já se taky chystám táhnout nočník, sice mi na něm nechce sedět, je zvyklej čůrat na záchodě „jako velkej chlap“, ale snad mu domluvím, nebudu ho přece tahat přes celou chodbu ![]()
Tak ať se Vám tam všem líbí a za tejden nás tam máte taky ![]()
Malej má zabaleno. Ještě nějaké hračky
. Chceme vyjet nejdéle v deset hodin. Nastupujeme v úterý, zítra máme ještě kontrolu na kardiologii. S čím tam jedeme? Matyášovi je 17 měsíců a zatím nechodí. Měl hodně těžký start do života, takže máme v něčem zpoždění. Pár dní po porodu to vypadalo, že budeme mít velké problémy. Ale Matyáš je bojovník a všechno postupně zvládl. Zatím to vypadá, že má jenom problém s velkým napětím v nožičkách. Jinak jsem ráda, že bude mezi dětmi. Nemáme moc příležitostí. Těšíme se na vás ![]()
Holky my toho táhnem…jídla tam je asi sice dost, ale i tak mám dvě igelitky no hlavně pro malou nějaký cukrovinky, pro mě brambůrky atd. ![]()
chci se zeptat stačí jedny pantofle na přezutí nebo musí být zvlášť třeba k bazénu nebo zvlášť na chodbu či pokoj?
Ještěže tam ručníky dávají, jinak bych měla o kabelu navíc ![]()
tak zítra holky, snad se svámi některými poznám - jen ty přezdívky mě asi budou klamat ![]()