Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
V léčebně Vesna je rehabilitace na dobré úrovni, Každý den cvičení, jinak je tam vodoléčba, vířivka a bazén, ergoterapie, parafín, elektroléčba. Kdy tam jedete? Je to v horách, takže je dobré vzít teplejší oblečení, bývá tam chladněji. V den nástupu se platí regulační poplatek za celý pobyt - je to možné platit v hotovosti a myslím že i kartou. Jakto že jedete jen na 14 dní? Myslela jsem,, že na tak krátkou dobu to nejde. Určitě se hodí vzít nějaké hračky a zábavu pro dítě. Jestli máte svůj notebook, v léčebně je wifi připojení - jinak je myslím přístup na internet dole v přízemí.
Ve Vesně je především všechno pod střechou, odpadá přecházení na jednotlivé terapie. Takže stačí vzít oblečení na doma, na ven plus nějaké čtení ( nevím, jestli se tam něco málo nezměnilo, ale knihovna tam bývala bídná ).
Určitě sněhule s sebou a zimní věci, může tam být ještě sníh.
Sníh tam bude na 95 procent, slézá většinou v půlce dubna
Je to internátní škola, mučírna a domov v jednom ![]()
Já tam trávila ( tedy jak na Vesně, tak na dospělém ) dohromady víc než rok. Výsledek je skvostný. Troufám si říct, že bez téhle „mučírny“ bych dneska nejspíš nechodila a byla na vozíku. Díky Jánkám nikdo nepozná, že nejsem úplně zdravá, ani na druhý pohled… samozřejmě cvičím dodneška.
Když jsem tam přišla, měla jsem sedmicentimetrovou podpatěnku. Dneska už je to jen 1 cm, který není vůbec vidět, vypracovala jsem si tam zpátky mobilitu i sílu. Umí zázraky, a i když ty zázraky hodně bolí, stojí za to ![]()
My byly na Vesně s dcerkou 7 týdnů ![]()
Hračky potřeba nejsou, ale dětský knížky už jsem brala. Notebook - je tam wifi za 300Kč na týden. Sobě kafe/čaj aby sis mohla třeba večír nebo i přes den udělat v kuchyňce - dole je přes den otevřený bufík (zavírá asi v 16hod jestli se dobře pamatuju) a pak automat s pitím. Nějakou základní lékárničku.
Rukávky/kruh podle toho co používáte na bazén.
Od sestřiček si můžeš půjčit hrací koberec, což je do pokoje dobrý.
Vevnitř je to na tepláky/legíny a většinou dlouhej rukáv. Hodí se župan pro tebe i prcka (koupelky jsou na chodbě, pokud nebudete na tzv izolaci, ale ta je pro ty nejmenší).
Na ven to taky vidím na zimní věci a sáňky/boby bych si taky vzala ![]()
Pokud si budeš chtít přepírat věci v ruce, tak něco k tomu účelu (kolíčky tam bývají), je tam ale k dispozici i pračka s pracím práškem + sušička za poplatek.
a ještě - v Janských Lázních není lékárna, takže když bude dítě nebo maminka pro sebe potřebovat nějaké léky, musí se dopravit do vedlejší obce - Svobody nad Úpou.
Jana Martinková píše:
a ještě - v Janských Lázních není lékárna, takže když bude dítě nebo maminka pro sebe potřebovat nějaké léky, musí se dopravit do vedlejší obce - Svobody nad Úpou.
Což je prima procházka
, ale ne když prší nebo padají trakaře
A pro maminy bez auta celkem na palici.
no právě to kritizvalo hodně maminek s dětmi, že v Jánkách není lékárna.
Voda v bazénu je normálně chlorovaná a blízko Vesny je penzion Marianum - mají webové stránky.
verububu píše:
Díky, lékárnu nabalím. Budeme mít auto, tak snad si případně dojedeme.Holky, nevíte, který hotel je Vesně nejblíž?
A ještě - voda v bazénu je normální chlorovaná, nebo nějaká léčebná? Kvůli ekzému
Když budete po bazénu/vířivce promašťovat, tak by to mělo být OK. Dcera je taky na kůži cíťa (plus alergik) a výrazný zhoršení nenastalo. Ale chce to mazat, přece jen těch vodních procedur málo není.
Jinak je ještě blízko Vesně jeden penzion, Mariánská Výšina, takovej normoš pro ubytování partnera, prostě na přespání v pohodě.
Kamarádka od tama dnes odjížděla, nadmíru spokojená, byla tam 6týdnů…
veru, těžko říct takhle, nevím, co je s ohledem na vaši diagnozu vhodný.
My měli za den nejdřív zhruba 5 procedur (což na 2 letý dítě bylo jako doost, ale koukám, že ten tvůj klučík už je 4,5 letej), pak se to zredukovalo na cca 3. Každý den fyzioterapii a motomed, 3× do týdne vířivka, 2× bazén, 1× týdně ergoterapii. Odpoledne ti Mudr píše procházky venku. Někdo měl ještě magnet, nebo masáže. To záleželo opravdu na diagnóze.
Já bych to nechala až jak se domluvíš s Mudr na místě a jak bude malej zvládat.
Možná bych pro prcka doporučila elektro.
http://www.marianum.cz/ stránky Mariana, občas se dá bydlet na Výšině - ale tady toho je víc http://www.janskelazne.cz/…commodation/ já když už jsem bydlela na dospělém, tak občas přijeli kamarádi, kteří ten rok lázně nedostali, ale ti většinou spali ( ač se to nesmí ) na pokoji, protože dost lidí jezdívalo na víkendy domů a byly volné postele.