Poradna duly
Jana Čurdová
No ja to nechapu proc me to dala, je to na ruzne zvraceni a pocit zvraceni treba po operacich, ruznych zakrocich, zavrate a tak .. jsem to ukazovala mamce a ona ma ty same cipky na polohovou zavrat ale take je nezkousela takze nevim ucinky. Me uz to vubec nebavi, jsem myslela jak si to budu uzivat a ono tohle, vzdyt ja ani nikam nemuzu kdyz zvracim, porad jenom lezim
Fakt bych to nikomu neprala.
Dobré ráno holky. Teda teď mi dali v práci hned po ránu zabrat. Řekla jsem, že v jednu jedu domů. Jsem nějak hotová a unavená. Ale zatím jsem taky ještě nezvracela, i když mi je po ránu trochu hůř, ale zatím se to zvládá, jakmile se najím. ![]()
Petule: no já bych asi nerisovala, pokud na letáčku je napsáno, že to není vhodné pro těhotné. Nebo bych se znovu zeptala doktora.
Boni: buď optimista, bude to určitě dobrý, jen nechává ne sebe čekat… a pak ti to ukáže… ![]()
Peetule - mně taky nezabíralo nic, navíc já nemohla ani nic pít, nechutnala mi voda, cola, džusy, prostě nic. Večer mě už tak bolela navíc hlava, z toho jak jsem toho za den ani moc nepila, byla to hrůza. Ale nejhorší období jsem měla od 7-9 týdne. To mi bylo takto zle 24 hodin denně. Pak to trochu přešlo a drželo mě to ráno a pak večer, ale mohla jsem trochu jíst. S tím pitím mě to bohužel drželo až do 4 měsíce. TAkže jsem nejedla ani žádné vitamíny, nic. Měla jsem pořád strašně kyselo neho hořko v puse, tak jsem většinu dne pořád něco malinkého pojídala. Ale pití jen minimum. Ale o vánocích, jakoby mávnutím kouzelného proutku, najednou klid. Mohla jsem všechno a bylo mi dobře. Taky jsem stihla přibrat nakonec 18 kilo.
Většinou to ale prý vymizí kolem 12 týdne, kdy výživu plodu už přebírá placenta. Tak Ti přeju,aby Tě to přešlo, co nejdříve.
Vio - myslím, že v Ostavě to bude tutově. Ve Valmezu to ale asi není, protože kamarádku odkázali na Zlín.
Bobule to ja take ani piti neudrzim, pres den pak uz jo i snim obed ale nejhorsi je to rano a vecer, prvni den kdy jsem zacala zvracet byla nedele a to bylo nepretrzite. Tak me to prave zacalo na prelomu 6-7tt tak me to brzo prejde, dr. rikala ze tak do tech trech mesicu ale ja uz to ted nedavam ![]()
Děkuji Bobule, to jsem ráda že to dělají i v Ově ![]()
Peti, to zvládneš. Mysli na to, že je miminko v pořádku. Musí to být vysilující. Ale představ si holky které i s tím musí do práce a třeba mají malé dítě a musí se o něho starat. Je to hrůza, ale svět nekončí…ale právě začíná. Tak to ber pozitivně ![]()
Mě přestaly chutnat slazené minerálky, takže piju neochucenou. Mám opět hlad a už je mi trapné jit za paní z bufetu, že chci zase aspoň rohlík ![]()
Dobré ráno povídalky
Hlásím že dnes jsem opět ok, jeden den je mi dobře, druhý špatně a už se to takhle pěkně střídá týden. Dnes půjdu s kamarádkou na kávu, manžel odjíždí pracovně do Francie, zítra kadeřník no čeká mě báječný víkend, hlavně aby nám svítilo sluníčko ![]()
Peti věřím že ti ty nevolnosti vynahradí miminko hladkým porodem a tím že bude hodňoučké a zdravé ![]()
Boni, držím pěsti pro štěstí!!!
Moje kamarádka dnes musela do Ústí na genetiku, vyšly jí pozitivně tripl testy, ale už ví že má holčičku a srdíčko je ok, takže jí držím pěsti aby i to ostatní vyšlo dobře ![]()
Je tak ti závidím Amálko…a samozřejmě moc přeju. Mě tyto příjemné chvilky čekají až příští týden. Švagrová bude mít totiž křtiny malé Josefínky a já jdu za kmotru. Tak se moc těším. ![]()
Určitě to Peti zvládneš. Kamarádka mi radila i po ránu nejprve sníst suchary (be-be sušenky), a pak teprve vstát. Dost ji to pomohlo. Tak se snažím tím teď taky řídit, a zatím to jde.. ![]()
Holky taky se vám začínají dělat akné?
Monco me nai ty susenky, piskoty nezabiraji .. jeste nez vstanu tak si je dam, polezim a pak vstavam s tim ze uz letim
Ted jsem si dala rohlik se sunkou snad to bude dobre!!!
ahojky vsem, ja si dneska prispala ![]()
Peti s tou colou opatrne, obsahuje kofein a ten bys nemela ![]()
jinak ja teda porad nic s nevolnosti,ale ono to asi prijde,co ![]()
bobule, ja se taky bojim, ze mi budou vychazet blbe ty tripple testy, kdyz je mimi takhle pozadu, chci jit urcite na ty ve 12. ![]()
jinak jsem si koupila ty vitaminy femibion, at ma mimi to nejlepsi. doktor me nechal doma az do pristiho ctvrtka, tak uvidime, co potom a jaky bude mimco. spineni je porad.. ale co nadelam ![]()
xreni - pokud si necháš udělat NT screenig v tom 10-12 týdnu, tak tam se opravdu hodně řídí ultrazvukem a většinou pak ta plodovka není nutná. Ale někdy se bohužel musí udělat i ta, ale na to teď vůbec nemysli.
malá bude asi za chvilku vstávat,tak já nakouknu asi zase až večer ![]()
Xreni colu jsem pila asik 3 dny po troskach ale nepomahala me, radeji dzus, ten me dela lip nez bublinky. Dr. me v pondeli svolila kofolu ale uz ji nepiju. ![]()
Tak to už jsem s radama v koncích Petule… ![]()
Jinak já jsem taky zatím v pohodě Renčo. Taky mi ještě špatně nebylo. Je mi občas těžko a mám takovou kovovou pachuť v puse. Ale zatím jsem běhat na toaletu nemusela. A v jakým jsi ty týdnu Renčo?
Jediné co stále cítím jsou citlivá a občas až bolestivá prsa, a občas mě píchne v podbříšku či bříško zabolí. Jinak bych pořád spala a cítím se celkově unaveně.. ![]()
x reni - ta trocha coly určitě neublíží. Myslím, že ani jedno kafe denně tě neohrozí. a pokud je ti tak blbě, tak budeš klidně pít i litr coly, jen když ti bude konečně líp
Že jo, Peetule ![]()
moncicak, mela bych byt 5+5,ale podle velikosti plodu to bude o par dni min..takze sama nevim
muj jediny priznak je unava, to je fakt poznat …
Tak to jsme na tom stejně Reni, já také spím pomalu na každém kroku a doma si připadán jak lenoch, protože si každou chvilku lehnu.. ![]()
Já jsem podle PM 5+2tt, ale na ultrazvuk jdu až za týden. Tak mám pořád strach, aby se vše vyvíjelo dobře… ![]()