Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, mně je dnes úplně dobře, fakt paráda, ale trochu mě děsí to, že se mi nic nezměnilo na prsou, když jsem byla těhotná s malým, tak to byl první jasný signál, teď nic, bradavky nebolí, nezvětšují se..Tak mám strach, jestli je vše o.k. Dnes jsem si dělala zase test a pořád nejsou ty dvě čárky stejně tlusté…Sice za dva dny trochu zesílila, ale žádný zázrak…No ať už je zítřek…
Vio - k vitamínům, žádné neberu, jen kyselinu listovou, nic jinýho do mě nikdo nedostane, raději jím zdravěji. U malého jsem jedla 2 trimestry GS Mamavit a měl 4300g, takže chci schválně vyzkoušet kolik bude mít pídě, když vitamíny jíst nebudu…Na sále mi řekli, že ta jeho váha může být těmi vitamíny, ale zas třeba sestřička v ordinaci mi tvrdí, že ne…Takže je to na každým..
Manželovi jsem to oznámila tak, že jsem na něj zavolala z koupelny:,,Táto, já jsem asi těhotná..:-)´´ Byl to šok i pro mě, dělala jsem si test, jen abych mohla zavolat na gyndu, že jsem to ani přes vyvolávačku nedostala a čekala jsem, že mi píchne dr. jště jednu…Takže jsem si udělala test a nechala ho tam ležet a šla obstarat maýho, najíst se a pak jsem tam přišla a oni tam //…Je fakt, že ta druhá téměř neviditelná…
Malej chrní na zahradě, tak se jdu na chvíli vyvalit na gauč, pa pa ![]()
Jak jsem byla na kontrole toho 4.5. tak říkala doktorka asi 6 týden a právě mě pozvala znova za 14 dní, kdy bude už místo bublinky vidět víc. Tak uvidím co všechno bude toho 18.5. dělat předtím mi nebrala ani krev jen stěr z čípku a to spíš v rámci prevence už jsem tam delší dobu nebyla a koukla se ultrazvukem. Počítala mi ty týdny podle menstruace, ale mě to přijde hodně měla jsem poslední menstruaci od 31.3. tak mě to vychází 6 týdnů až teď tak nevím.
jojo, já mám poslední ms 26.3. takže jsme od sebe kousíček
Takže to vychází
Držím Ti pěstičky!!
Pro mě čtrnáct dní, za kdy mám jít na kontrolu, bude zase nekonečných…
teda tady to leti same ultrazvuky, az je mi to lito, ja byla rano, a pry je to naky maly, ze odpovida tak 4tt, pak me postrasila doktorka interupci, sem myslela ze ji neco udelam, se chovala necitlive, mluvila jak kdyby to bylo v pohode, i kdyz to nevyjde.
pak nastesti vysly vysledky hcg moc dobre, takze me poslala domu. uz sedim v obyvaku
zitra jdu ke gyndari, tak uvidim, co bude tam.. holky mate krasny fotecky, ja tem mela fakt jen malinkatou cernou dutinku.
Alushko: a jestli ty jsi jak píšeš dneska 6+3tt tak mi to opravdu doktorka počítala blbě a mělo by to u mě být teď necelých 6 týdnů. Při té kontrole se teda o týden sekla a bylo to 5 týdnů.
No teď si teda asi 5+5, jestli dobře počítám..? blížíš se ke konci šestého týdne.. Ale taky nevim no, protože mě dnesk stroupečka měřila ultrazvukem a vylezlo jí 6+3, což teda přesně odpovdá, tak nevim ![]()
Reni, uvidíš, že to bude v pohodě. Jak hcg stoupá jak má, tak je to dobré
Třeba jsi měla ovu později a to dr. nemůže vědět. Takže buď ráda, že jsi doma a uvidíš že to bude v pořádku ![]()
Alushko tak mi to podle tvého termínu menstruace taky vychází 5+5 tak se musela doktorka přehlídnout ona to počítala takových kolečkem s datumama a možná se jen překoukla. Měřit nebylo co, když tam byla jen ta bublina. Uvidím co mi spočítá příští týden.
vio, diky
no ale mela jsi videt tu dobu,kdy sem cekala na vysledky krve. rikala mi totiz, ze kdyz klesne od minula, veme me rovnou na cisteni… si dovedes predstavit ten pocit?? no ted se asi budu bat, az do 12.tydne ![]()
Xreni hlavně se nenervuj tím miminku škodíš. Určitě to bude dobré, když ti ten hormon stoupá. A že je menší nemusí znamenat nic špatného, každý doktor počítá tyhle věci podle toho, že má být ovulace uprostřed cyklu, ale spousta ženských jí má jindy a mohla jsi otěhotnět později. Já ji mám zase o pár dnů dřív než by měla správně být a u prvního těhotenství se to projevilo tak, že mi zase říkali, že je prcek větší než má být a narodil se podle doktorů v 38 týdnu a možná to byl skoro správný termín kdoví.
Reni věřím, že to muselo být strašně. Člověk vždycky myslí na nejhorší. Ale máš krásné hodnoty, takže bych byla klidná. Prcek se určitě ukáže a uvidíš, že už to bude v pohodě
Já vím, kdy jsme drobka počali a bylo to taky později. Já jsem celá nějaká opozděná ve všem
Takže si z toho nic nedělám když budu mít všechno později než všichni ostatní. I uhnízďování mohlo být později, no je toho moc. Takže můžeš být klidná. Četla jsem i príspěvěk, že dr. jednu maminky stále strašil že miminko je nějaké opozděné a kdesy cosy a nakonec všechno dohnalo a narodilo se jak mělo ![]()
Přesně tak ony ty miminka se doktorskýma tabulkama moc neřídí. Můj syn třeba nezvedal dlouho hlavičku a doktorka nás strašila, že je opožděný a nakonec v 10 měsících už běhal. Jen byl prostě dlouhý a hubený od miminka a hlava byla těžká tak se ji naučil udržet až kolem 4 měsíce a doktorce se to zdálo špatné. Taky vůbec nechodil po čtyřech rovnou se stavěl na nohy a pak věřte tabulkám. Prostě jsou ty děti každé jiné a někdy se vymykají všem doktorským chytrostem.
jj ja tabulkam samo neverim, prave nechapu ty doktory, ze proste udelaji zaver z prumeru.. ja se samo nestresuju
cekam na zitra na tu kontrolu..
To taky nechápu jak můžou dělat všechno podle průměru, když to zpravidla vůbec nepasuje. že to tak fungovalo před těmi 15 lety kdy jsem byla poprvé těhotná to ještě chápu nebyla ani ta technika tak na úrovni, ale že to berou tak podle toho i dneska to mi není jasné.