Poradna duly
Jana Čurdová
Bobule a kolik je nejstaršímu dítěti? A je to holka nebo kluk? ![]()
Holky chodíte do práce nebo jste doma?
Užíváte nějaké vitamíny?
Amálko - to je fakt divné. Každý doktor chce nejdříve vědět první den poslední MS a vypočítá TP. Pak se samozřejmě dělá utlrazvuk, kde ten TP vychází třeba o pár dnů jinak, ale vždy se jako první uvádí ten dle PMS. Proto se divím, že Tobě to doktor rovnou stanovil dle UTZ. Navíc teď, když ještě nejde plod pořádně změřit
Jen mě to překvapilo. Ale možná bude mít někdo stejnou zkušenost.
A xreni tady dávala tabulku. Mám mimo Barunky ještě dva kluky /15 a 13,5/ ![]()
xreni - držím pěsti, ať můžeš zítra domů ![]()
Amálko - moje poslední MS je 27.3., proto se divím, že nám vycházel TP na stejný den
Ahoj holky,
koukám, že jsme se zase rozrostly o další přírůstky, vítám.
Já ten svůj termín 5.1. taky nemám podle PM, protože mám hodně dlouhé cykly, tudíž i později ovulaci, takže chápu, že u Amálky to mohl doktor stanovit jinak, než jak to vychází dle PM.
Renčo, tak zítra už domů? No, to je výborná zpráva. Budeš ještě asi na neschopence, viď? (Jestli teda pracuješ, už jsem zase zapomněla, kdo je doma a kdo není.
)
Tak u mě bude termín podle PMS taky nesmysl…Poslední MS jsem měla 15.3.a 26.4. jsem byla na UTZ a nebylo po těhu vidu slechu…Když zadam tohle pochybné datum PMS do kaluklátoru, tak mi vyjde termín porodu na 20.prosice, takže fakt kravina…Jsem tady si myslím nejmíň těhotná, takže rodit budu třeba o měsíc dýl…Takže já spoléhám, že dr. vymyslí nějaký přesnější TP podle UTZ…Jinak právě mě totálně vytočila tchýně, jak já jí nesnášim!
Ještě že měnža stojí vždy při mě… ![]()
Dobre ranko holky
vcera byl hrozny den, zvracela jsem 8 :/ v noci jsem se budila jak me bylo spatne, ted je mi opet spatne ale zatim se drzim s piskotama a colou tak nezvracim, vim jak zase jednou zacnu tak neprestanu a dneska razim na prvni vysetreni k dr., do mesta to mam pul hodky tak jsem zvedava jak dojdu. Je mi fakt hrozne ![]()
Amalko ja jsem na UP, takze nepracuji, ted si rikam ze jsem aspon v klidu doma, takhle bych to v praci nedala. Beru vitaminy Babyplan.
Dobré ránko holky,
no vy jste se rozkecaly ![]()
Vidím, že je vám pěkně zle. Ale buďte rády, aspoň víte že je vše v pohodě. Mi bývá jen jednou denně blivno, ale to rozdýchám. Hlava se mi motá stále a prsa bolí až běda a o podbříšku ani nemluvě. Jinak mi už nic není a o víkendu jsem nebyla ani unavená, ale to bylo asi tím, že jsem nic nedělala a celou dobu byla doma a chodila jen s hafanem ven. Ale teplota není stále dole, mám furt od 37,2 - 37,5. Je to už sice lepší a je mi jako dobře…až na návaly horka, ale musím se poptat dr. zda to neohrozí miminko a pokud ne, tak budu chodit do práce. Kromě té horkosti a občasného nadměrného pocení se cítím dobře.
Jinak teda u nás to ví jen kamarádka a můj přítel. Čekám na srdíčko, ale jelikož možná pojedeme příští týden k našim, tak jim to asi řeknu. Myslíte, že během týdne se mimi vyvine tak, že už by srdíčko byla slyšet??? Na kontrolu jdu zase ve čtvrtek a minulý týden byla jenom dutinka, takže na srdíčko to ještě tento týden nevypadá, co?
Jo jinak jsem si včera musela sundat všechny prstýnky, protože mi natekly prsty tak, že za chvíli by mi ty prstýnky museli odřezat ![]()
Ahoj holky,
Mikulko, ja chodim do prace
a prave bych uz rada sla,nehodlam tehu prosedet doma a z ceho by se mi pak vypocitala materska
takze bych sla co nejdriv zpatky.. no uvidime, ale delam u pocitace, takze vlastne to same, co v nemocnici kazdy den ![]()
Bon no to mas zajimavy s tim terminem.. ![]()
Peti, at je ti co nejdriv lip, to je husty s tim zvracenim blee. snad me to mine, i kdyz mamka rikala, ze se mnou ji bylo blbe od zacatku cely 3 mesice…
Dobré ráno holky. Já taky chodím stále do práce, jsme účetní a mravenec všeho druhu v rodinné firmě. Takže přinejhorším jsem domluvena, že bych pracovala z domu, když to nepůjde jinak… ![]()
A jak Vám bylo o víkendu? Mě zatím fajn, akorát si připadám jak ve školce, po obědě jsem vždycky na dvě hodinky vytuhla. Jinak nejvíce cítím prsa a docela nepříjemé nadýmání. V životě jsem tolik nekrkala a to…fuj. Vždycky jsem netrpělivě koukala, jestli mě někdo neslyšel.. ![]()
Včera jsme si akorát dopřála velký oběd a manžel se na mě smál a začal mi říkat otesánku…
Já jsme totiž nikdy moc nejedla, a teď jsme snědla dvojitou zeleninouvoui oblohu a celé jídlo. No myslím, že i když to ještě okolí neví (kromě manžela, mé a jeho matky, a mé nejlepší kamarádky), tak jim to asi brzo docvakne… ![]()
Renčo a už tě teda pustí domu po dnešním vyšetření???
Jo termín porodu to je jedna velká neznámá. Mě to na netu vychází od 28. 12. - 6. 1. a jelikož vím kdy ovu byla a kdy se nám zadařilo a jakou dlouhou LF mám, tak podle kalkulačky kde se to dá všechno nastavit, tak mám termín 6.1., ale to se stejně změní ![]()
Vio, ja doufam, ze me pusti, ale kdyz jim reknu, ze sem dnes zas zacla spinit, bojim, ze me nepusti
ale prece z par kapek nepotratim no ne?
uvidime, po obede bude vysledek krve, ultrazvuk nevim kdy me zavolaji…
Moni, ja taky uz dvakrat vytuhla po obede, nemohla jsem si pomoct, proste u tv usla ![]()
Tak z pár kapek asi nepotratíš, ale asi to není dobře. Nevím, takové zkušenosti nemám
Ale raději to doktorům řekni a uvidíš, oni ví nejlíp co bude nejlepší
Ty jo, Reni, ale jak tak koukám na ty tvoje hodnoty, na to že jde něco na utz vidět až 1200 - 1500 hcg a ty už máš pidi tečku, tak to je super
Mimčo bude určitě bojovník, takže uvidíš že budeš za chvíli doma.
Já taky odpadám, ale jen přes týden co chodím do práce, okolo půl osmé padám do postele
Teď přes víkend jsem se držela…
Tak uz jsem opet 2× zvracela, to bude skvela cesta k dr. :/
To ja jsem vcera spala jak dopoledne tak i odpoledne ale je taky pravda ze jsem strasne slaba a vysilena z toho zvraceni, ted jsem neudrzela ani piskoty s colou ![]()