Poradna duly
Jana Čurdová
Díky za info, já právě taky, jsem 6+3, byla jsem dnes na ultrazvuku a viděla jsem to samé ![]()
Ale foto jsem si bohužel nevzala
Tak příště ![]()
Amálko - ta řada těhotenských testů ![]()
Peetule - NT screening jsem prošla a určitě si zopakuju. TAky máme s přítelem už vyšší věk a chtěla jsem se vyhnout odběru plodové vody. V podstatě Ti vezmou jen krev a pak Ti udělají podrobný ultrazvuk, kde se vylučují genetické vady /převážně Down.syndrom/, a to na základě /myslím, že si to snad pamatuju správně/ šíjového projasnění a přítomnosti nosní kůstky. Nic tě tedy při tom nebolí a mívají tam super ultrazvuky. Já tedy byla v Olomouci a mám z toho krásnou fotečku a pak v 16. týdnu krásnou nahrávku ![]()
Bobule tak to uplne vim o cem mluvis, ja jsem zase brecela tak dva tydny zpet, mela jsem neskutecne bolesti pri uhnizdovani a ted to zvraceni take hruza. Cloveku v hlave probehne myslenka proc zrovna ja tak musim trpet jestli by nebylo lepsi aby nic nebylo ale tohle za to stoji, vcera jsem rikala priteli aby si to se mnou vymenil, aspon by vedel jak to boli. On je totiz strasna citlivka
vsechno ho boli jen kdyz na nej spatne sahnu
tak mu rikam ze bych ho chtela videt rodit!
Amalko dr. ti delal vnitrni nebo vnejsi ultrazvuk?
Bobule to víš já tomu pořád nemohla uvěřit ![]()
Hlavně mám lékárnu hned vedle práce, tak jsem tam byla pořád, měli ze mě srandu ![]()
Alushko neni vubec zac, me se ani neptala zda fotecku chci, vytiskla dve a jednu me dala
tak jsem ji hnedka okopcila at mame na rozdavani ![]()
Bobule jojo sestricka me vysvetlovala jak se to provadi ale ja jsem to uz davno mela zjistene
dala me i letacek a presne mam jit na genetiku do Olomouce takze tam jak si byla zrejme ty ![]()
Amálko, pěkné fotečky ![]()
Peti, do 12. týdne by vždycky měli dělat vnitřní..
Jo a vítám novou těhulku ![]()
Ahá, no tahle doktorka nic právě neříkala a pak jsem se ptala sestry, prý za to chtěj 50Kč, tak proto to asi automaticky netisknou… Ale díkes, jen rozdávej, je čím se chlubit ![]()
Amálko - toho 3.5. jsem viděla na ultrazvuku úplně stejný obrázek. Doktor ani neměřil a hned mi řekl, že velikost odpovídá 4.-5.týdnu.
Ty lízátka si raději hned nakoupím. A Femibion 800 jsem užívala měsíc před první pokusem. Teď jsem si tedy koupila kyselinu listovou taky 800, ale cena jen 49 kč. Je tam navíc i Inulin /něco na střevní mikroflóru a trávení/ a pyridoxin /proti ranním nevolnostem/. Je to od Elasti-Q. Měla jsem od nich i krém proti striím a jsem spokojená.
Peti, samozřejmě vnitřní, myslim že normální utz se dělá až po 12.týdnu. Na posledním utz jsem byla 4+6 tak jsem byla ráda že bylo vůbec něco vidět ![]()
Bobule tak to nám to hezky sedí
, už se těším na 21.5. bude kontrola, někdy se bojim ![]()
Peetule - byla jsem u Mudr. Petra Poláka. Má soukromou ordinaci, je to tam moc pěkné a i když bylo narváno, šlo to jako na drátkách. On velmi příjemný, sestřičky taky a prostředí opravdu moc pěkné. Doporučuju.
Amálko - ty se máš. Já jdu ještě o pár dnů později ![]()
Peetule - úplně jsem zapomněla. Já všechny tři porody v N.J. a musím říct, že teď po té poslední rekonstrukci jsou porodní sálky suprovní. Včetně sprchy a všeho potřebného pro miminko. Tzn. že miminko nikam neodnášejí a myjou, váží, měří přímo vedle Tebe, tatínek si může přestřihnout šňůřu, popsat miminko…byla jsem spokojená. Navíc - prostředí může být jakékoliv, ale když kápneš na blbého doktora nebo nepříjemnou sestru, je úplně jedno, jestli máš pokoj narůžovo nebo namodro. TAkže ač jsem slyšela od místních na porodnici spíš samá negativa, já byla velmi spokojená.
Malá spinká, jdu se na chvíli natáhnout nebo to zase celé prosedím u pc. Nakouknu večer ![]()
Já viděla minulý týden u doktorky ten stejný obrázek takovou černou bublinku, taky se mě doktorka neptala jestli chci obrázek, ale jdu znova 18.5. tak si o obrázek řeknu už toho bude víc vidět. I doktorka říkala, že už by mělo být vidět miminko.
Bobule, tak ten NT screening nedělají nikde blíž jen v Olmíku?
Asi všechny už máme krásné bubliny nebo jak řekl můj přítel černé skvrny
Já jdu zase příští týden a prý už by taky mělo být mimi vidět. Doufám jen, že mě objedná za delší dobu, protože chodit tam každý týden se mi nechce teda…