Leden a ledňátka 2011

Napsat příspěvek
Velikost písma:
168
7.12.10 16:45

No jsme tak nastříhačku Libča sem jezdí ale jinak je taky v Brně.A sníh tu je ale už to nějak taje!Můžou být další povodně :cry: No jestli bude opravdu taková kosa jak minulej rok tak toho kočárku asi taky moc neužijem!Uvidíme ale vánoce zas asi na blátě!A jinak zařizujete si vše sami přes byt? Mí teda se snážíme spíš přes mého tatku má dost známejch tak stačí že zavolá a zařídí ale od Libora tatka se do toho hrozně plete a ještě nám vnucuje všemožný levný šunty aby jsme si dali do bytu jen aby jsme ušetřili!Což ani jeden nechcem radši budu měsíc bez toho než aby mi za půl roku se něco podělalo!Nemáte to taky tak, jde na mě hrůza že tak bude se nám furt do všeho vrtat!Ale já jsem myslím taková že si to nenechám líbit.Mám i třeba strah aby se nám nepletli do výchovy atd.. naši bydlí ještě s babičkou (mamčinou tchýní) a jestli tu budem jen 14 dní nebo se ještě uvidí tak asi zešílím!Budu určo ráda když mi se vším pomůžou ale nasnáším staré výchovy po babičkách atd…tak snad to tak nebude!To stejný s náboženstvím moje rodina (babička) je věřící já na to nejsem abych nutila do křesťanství atd a když jsem jim oznámila že malého nepokřtím tak se jim to nelíbilo!Už jen tohle mě vytáčí.Jo vesnice tak prostě jako by bylo vše po jejich!Ale nebude!myslím že je to naše věc a jestli bude někdo něco vnucovat mému dítěti tak asi budu zlá!nesnáším nějaké vnucování a podobné věci když bude malej chtít a bude ho to zajímat nebráním se tomu ale až bude větší myslím že si vybere sám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
8.12.10 19:23

Ahoj.Tak sem dneska absolvovala kolotoč vyšetřeních a vůbec mě to nepotěšilo.Malá otočit nejde, má pupečník kolem krku a není zadečkem,ale nožičkama,takže mě císař čeká 100%, jinak to rodit nejde.No a aby toho nebylo málo, tak už sem se začala otevírat, takže se mi porod prý může rozeběhnout klidně do týdne.15. jdu opět do nemocnice a tam mi přesně řeknou kolikátého mi toho císaře udělají.Sem z toho špatná, protože jak sem ti psala, tak ještě nemáme ten byt a tak budu s malou muset být u mámy.Štve mě to, už tady máme ted ponorku a být tu ještě s malou???Nééééé :zed: :zed: :zed: :zed: …A ještě ke všemu to zatím vypadá,že v nemocnici budu přes svátky :-(..prostě vše špatně.Bude to hodně těžký…Jinak s tim bytem se nám do toho snaží kecat spíš přítelova máma,ale stejně je vše tak jak chceme my,jirkův táta je ok, ten tam jen maká,přes firmu nemáme nic,všechno si děláme sami, pro to se to tak vleče,ale nemáme žádnou takovou známost a nechce se nám to platit.Do výchovy a vůbec do všeho co se mě a dítěte týče mi nikdo nekecá, jasný tchýně rozdává rady a řiká mi co a jak bych měla,ale já jí vždycky skrotím.Moje máma ta mě spíš stráží abych něco netahala, nebo si nějak neublížil,ale ví, že se mnou není řeč, že si stejně vše udělám jak já budu chtít.Mám to tak od puberty, přeci sem jen býk a máma ví, že sem tvrdohlavá a prosadím si svou…Ach jooo, ani nevíš jak se těším až budem s malou ve svym a tohle provizorium bude za náma, je to fakt na palici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
8.12.10 22:04

Jéé ale zas to musíš brát že bude malá na světě.Hold taky to budem muset chvilku vydržet u našich :-( Aspon ti maminka pomůže ale je to škoda že musíš císař ale zvládneš to určitě i když je to po císaři asi horší ta péče.Malá tě utěší neboj.Musíme to brat asi z téhle stránky!Hold si ty miminka dělají co chtěj a mi to neovlivníme :( ale uvidíš bude to dobrý.
V bytě budete určo za chvilku.No já si dneska zas vyslechla od babičky co vše by se mělo udělat furt si tak nějak myslí že bude po jejim tak jí v tom nechávám ale vůbec to tak nebude!Nesnáším to jak musí být po někom jiném!Mám z toho zas jen zimu po těle fuj!A stím že bys byla na svátky v porodnici zas musíš vidět to plus budeš mít krásnej dáreček na Vánoce.
Já dneska celý den běhala po baráku a šůrovala(uklízela) jak říkala p.doktorka tak jsem zvědavá co to udělá zítra jdu do města to proběhnout aby jsem zas měla nějakej ten pobyb jak říká.No snažím se furt něco dělat mám nakonec strah že to budem přenášet a žádný vyvolání nebude :( ale uvidíme.
Dneska jsem si všimla že se mi docela tvrdne břicho tak se zeptám dokorky co to ale říkají že se předepisuje magnézko.V pondělí mi asi řekne co a jak jsem taky zvědavá.ted mi příjde že to utíká čím dal víc nepříjde ti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
8.12.10 22:47

jj, utíká to rychle, mě ted až moc rychle.já se naopak moc hýbat nesmím aby se mi porod nerozjel, už k tomu mám všechny dispozice.Jj, to znám, já taky nesnáším když mě někdo diriguje, ale já se moc nenechám no, proto mě taky štve, že sem ted tady a sem závislá na mámě a jejím příteli kdy mě kam odvezou a tak, je to otravný, protože si nemůžu úplně tak dělat co chci, chápeš.A rom toho mámy přítel je takovej, že furt se ptá a nepotřebuješ něco, je ti dobře, to netahej a podobně, je s tim až otravnej, někdy prostě chci mít klid a mám je pořád za zadkem.Dům neni moc velký a tak není ani moc kam zalést:-(..Ale joo no, nějak se to zvládnout musí.Na malou se těším,ale řeknu ti, že sem dostala strach, když mi řekl že už to bude nejpozději za 14 dní.Do ted sem si snad ani neuvědomila jaký to bude a co bude až vyleze.ted je to takový šok, že už nebudu břicháč,ale budu mít malého řvouna.Těším se,ale zároveň se i dost bojím.Hlavně aby vše bylo ok a nebyly ještě nějaké větší komplikace.A taky mě mrzí, že nezažiju klasickej porod.Prostě nic není tak jak bych chtěla,ale to už jí holt život no :-)…A tobě teda budou vyvolávat, když se ti to nerozběhne do nějakého data do konce roku?Nakonec obě stihnem porodné, třeba budem mít i stejný termín :lol: …Ted sem si opsala seznam, co je třeba vše ještě nakoupit, je toho poměrně dost, o víkendu vyrazíme, to bude peněz :roll: 8-o …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
8.12.10 23:52

Jojo co chceš vštšinou tak se opravdu nestane!Ale budem to mít tak i tak zasebou.A neboj žádné komlikace nebudou určo bude vše ok.Nesmíš na takové věci myslet i když je to těžký já už taky jsem taková nervozní furt se pozoruju břicho furt prohmatávám atd.. no ten poslední měsíc je jak krátký tak ale asi nejvíc náročný jak pro tělo tak pro hlavu.Taky jsem včera mluvila s Liborem a říkala mu že se nějak začínám bát.Tak mě trošku utěšil.
No já právě uvidím co v pondělí doktorka říkala mi ad se pokusím porodit sama dřív ale myslím že to nepůjde moje máma přenášela a prej se to docela i dědí ale prní jsem nebyla tak nevím ségra prej byla aokorát.No uvidíme co a jak bude.Mě jen řekla doktorka že malej je vlastně už dost velkej a že by bylo lepší abych to měla co nejdřív za sebou že pak jak malej třeba bude větší tak právě že můžou být taky komlikace a nakonec můžem taky klidně skončit na císaři.Uvidíme ale kéžby chtěl sám dřív.vyvolané prody co jsem koukala tak taky žádná sranda!Ale jak jsi psala co chceš nemáš :( Musíme doufat.Ale neboj budde vše dobrý musíme si věřit a těm prckům taky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
9.12.10 10:34

Moje máma přenášela mě i ségru,která byla první a rodila normálně,no a koukej jak sem dopadla já… myslím,že je každý porod individuální.Já už sem si tak nějak zvykla na skutečnost, že to bude císařem.Už si i zvykám, že to bude takhle dřív a že nepudem s malou rovnou do svýho, prostě se to zvládnout musí i když do ideálu to má daleko,tak zaplaťpánbůh, že je to takhle a že nejsou ještě nějaký větší komplikace a že to vypadá,že bude malá zdravá…Kolik si psala, že má Liborek gramů?Moje malá má totiž 2540g a říkali mi, že je malinká…No jinak nevím co by ti ještě pomohlo aby se malýmu chtělo ven :-(…já se teda musim přiznat,že sem se zase tak nešetřila, nosila sem třeba i koš s dřívím,nebo celej den stála u cukroví a když sem se šla projít tak sem se taky docela naťapala, tady je to totiž samý kopec,taky se to tady jmenuje mezihoří :-D…šla sem svyžnym tempem a když sem kopec vylezla, tak sem tea břicho cítila,…no a jak mi řekl doktor, tak už sem otevřená na 1,5 cm, tak sem si k tomu třeba i sama přispěla, kdo ví.Když se ti to samo nerozběhne, tak budeš sice asi o porodné chudší, ale mimi budeš mít taky zdravé a to je hlavní..Určitě by ti tam malýho nenechali dýl, kdyby vás to nějak ohrožovalo.Sem sama zvědavá co ti řekne v pondělí.Ale situace se podle mě v tomhle měsíci mění už každým dnem,tak třeba ti taky řekne, že už se připravuješ k porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
9.12.10 20:52

No uvidíme jak vše bude já myslím že dneska už radši neplánuju a asi to bude lepší až co bude tak to bude.je fakt že nám se v tomhle měsíci asi může stat ze dne na den něco :D Uvidí se co to pondělí nebudu moc doufat ale třeba bude nějaká změna velká co už by třeba trocha se to posunulo dolů.
Dneska jsem zas prošla město a na bytě trocha uklízela ale jak jsem dojela padla jsem na postel a spala jsem hned unavená horší je že já spím fakt dlouho třeba 4 hodiny odpoledne.A Furt spím!Mám trocha strach že přespím i to mimí ale to asi nebude moc čas myslet na to jestli se mi chce nebo nechce spát!myslím až porodím.Co tašku už máš zbaleno? já se tě ani neptala?Nebo už nevím.Já teda mám fakt kufr ale každej mi říká že to nevadí lepší víc jak min a dneska mi tu poradili že jsou dobré kuch. útěrky po porodu jak krvácíš tak aby jsis nešpinila ručník což je fakt.Koupím ještě asi balení ad aspon na začátek když se osprchuju abych si utřela pipinu a nedrala to ručníkem.To bude taky pro mě hrůza mít ty vložky a každou chvilku to měnit skoro vůbec jsem vložky nenosila a ted ještě ty tlusté.Hodně mi tu i holky psali že použili klidně 2 až 3 naráz jak krvácíš! :-? z toho asi budu taky taková špatná!Ale musíme vydržet! :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3896
9.12.10 23:00

No vůbec nemám připravenou tašku do porodnice a tím, že budu císařem, tak si ji připravím až tam půjdu (budu na určitý den a čas)..Jinak na vložky se vůbec netěším, já neměla ani pravidelnou menstruaci a když už sem to jednou, či dvakrát do roka dostala, tak sem používala tampony.To šestinedělí bude vůbec nepříjemný a asi náročný, uvidíme.Jinak já taky dnes byla trochu po nákupech, spíš sem ale dělala doprovod mámě, která si koupila pár věcí na sebe (v mé velikosti měli maximálně korále na krk)..a měla sem toho taky dost. tebe nebolí břicho když takhle couráš po krámech?Mě teda jo.Já už bych asi moc courat neměla, pro mě by nebylo dobrý kdyby se mi ted rozběhl porod, ale bohužel se tomu nevyhnu, nechala sem pár věcí na poslední chvíli a je potřeba to ted zařídit, takže příští týden se ještě proběhnu…Dej mi prosím pár tzpů co sebou do nemocnice, krom běžných věcí jako je župan, pyžamo, bačkory,ručník, kartáček a podobně.Určo to máš zmáklý, já si píšu jen s tebou jinak moc diskuze neprolézám.Slyšela sem taky o jednorázových kalhotkách, to je prý dobré je mít, klasické kalhotky ti tam snad ani nenechají po porodu (alespon za mojí mámy to tak bylo)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
10.12.10 12:31

Pučmeloun: poslala jsem ti zprávu tak koukni ju :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
26.10.11 07:00

Ahojte holky, omlouvám se, že ruším..budu se stěhovat a proto se snažím zbavit se oblečení po dětech.a vy čekáte mimuška v lednu…kdyby měl někdo z vás zájem, písněte mi..jen pro ukázku foto balíček za 350..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí