Poradna duly
Jana Čurdová
Tak konečně jsem dorazila!Dneska jsem si teda dala chodila jsem po městě a sotva jsem dojela k našim domů běhat a zhánět věci v tomhle počasí opravdu napadne jen mě!Dárky už jsem měla dávno koupit protože s takovou nic nekoupím to chození po městě je šílený ale doktorka mi říkala nejlepší jak si porod vyvolat tak furt něco dělat a né jen lenošit tak se budu snažit to dodržovat a chodit i na procházky atd!Asi začnu vánočním úklidem!JInak u p.doktorky super řekla mi že 20. prosince mě pošle s dopisem nebo nějakou zprávou do porodnice a je možnost že mi porod vyvolají.Ale není to jisté ale hlavně prej malej má už vše jak má být tak že byl nebyl problém rodit.Sama mi řekla že by mi pomohla skrz i finance víš jak to myslím
Ale prej mám hodně chodit dlouhé procházky a prostě abych měla niž a niž bříško a bylo vše ok!Jinak jsem ráda snad se to podaří byla bych i ráda kdyby to klaplo i když by to bylo asi na Vánoce tak bych přežila!Jinak malej je už pořádnej drobek má už 2800 g což je meďa béďa!
tak uvidíme ale snad se to podaří drž pěsti! ![]()
Jé, tak to si odvážná:Tak to já se tedy raději od ted ani nehnu, já nechci rodit o tolik dřív.Porodný by bodlo,ale ted ještě nemám vše připravené a malou bych tak přivedla akorát do chaosu.No každopádně at ti to dopadne jak ty si přeješ a at ste zdraví.Liborka by si mohla porodit třeba 24., do budoucna by si pak ušetřila.narozky +vánoce= jedny dárky
…
Byla si v průběhu těhotenství na 3D?Já ano,ale mám jen fotky, známý má i video,taky bych ho ráda měla.Píšu malý i deník, kde mám zdokumentovány pocity a události během těhotenství.
Prvně mě to taky trošku dostalo že tak brzo al jestli je fakt malej ok a už můžem rodit tak proč né.Nějak to bude necháme to na tom jak to říkala p.doktorka když by to šlo tak půjdem do toho.Jo to chození po městě bylo ok až na to že ted sotva lezu.
Jéé to je pěkný deníček mi chodili jen na ultrazvuky normál popravdě jsem chtěla na 3D ale zas jsem si řekla 1200 fud fotka a video malého nebo něco pro malého tak jsem radši zvolila něco pro něj.Fotek mám každý měsíc jednu tak aspon to budem mít na památku.Vím že deníček si psala moje máma má ho furt schovanej a je to moc pěkný!Taky tam píše co prej dělám v bříšku atd..je to takový hezký ![]()
Jj, to znám, já když lítám po městě (a to ani nemusí být nijak dlouho), tak sem pak taky orvaná…
Moje máma si právě žádný deníček nepsala a tím, že sem druhé dítě, tak nemám ani moc fotek, jako miminko sem se na fotce vůbec neviděla, mám pár fotek asi tak od mých tří let.Já si schovávám různé věci na památku, mám spoustu krabiček s takovejma blbostma jako je první stuha z tanečních, zátka s limonády z prvního rande a tak..schovávám si vzpomínky a tak chci i pro malou mít takovou dokumentaci,když to neocení ona, tak se tím jednou budu probírat já a vzpomínat
…Je teda fakt, že 3d nebylo levný (mě stálo 1000,–i s fotkama),ale nemohla sem si to nechat ujít.Dělala mi ho dvakrát, poprvé fotky nevyšly,ale mohla sem se na malou asi půl hodiny dívat a to bylo super, když jí vidíš jak se tam hýbe,cucá si paleček, dokonce i zívala a mnula si očíčka, no prostě je to pěkný ![]()
No vůbec mi to neříkej nebo budu závitět
jo musí to být krásný koukat na ní když je furt v bříšku:No u nás to stalo 2 fotky a video 1200 což jako je dost .Ale mě bude stačit až ho obejmu ted a bude jen a jen nás
taky jsi ted taková citlivka? mě přítel říká že jsem takovej brekánek všechno mě dostane!Např ted výhra komety ad spartou
sice blbost ale mě to normálka rozplakalo když jsem viděla to video s kometou
ale to není jen tohle příjde mi všechno hrozné co se mi nelíbí musím hned všem říct.Jako by muselo být jen po mém!Nechci se vidět až porodím to bude pro mě asi šílená radost a hromada slz!Ale těším se moc i když už mám takový trošku strach jak vše bude!Ale to je možná dobře kdyby ch neměla starch bůh ví jak by to třeba dopadlo!
No já sem taky citlivka.Sportovní zápasy sou mi sice fuk, ale dneska mě třeba rozbrečelo, když sem dopoledne viděla reprízu talentmánie a byl tam ten pejsek s tou holkou, tak mě to rozbrečelo, když sem viděla toho pejska, prostě mě to nějak dojalo.No a přítel ze mě taky nemůže, já sem teď u mámy na baráku (taky vesnice) a on v Praze na bytě, tak mu pořád volám a on je na nervy, že má práci a tak se vždycky rozbrečím, že mě nemá rád a že mi neřekne nic pěkného, tak mě začne uklidnovat,a taky mi říká, že sem citlivka
…Ale čoveče mám to až ted (poslední týden) a na začátku to taky tak bylo, jinak v poho.
Taky tě nemá rád to mu říkám furt
jo ty hormony pěkně stebou mávaj vlastně i semnou
Ale je taky ze mě kolikrát… chudák někdy asi když jsem ok tak si to uvědomím a omluvím se.Já jsem ještě taková povaha že prostě musí být vše ok a nejlépe po mém a taková spíš dominantní než nějaká putka tak někdy musí chudák fakt ustoupit nebo by jinak asi nabřinkal
člověk si to uvědomí až když je pozdě ale ted musí vydržet pak třeba budem vpohodě a zas ok!Někdy mám strah že třeba až porodím že už nebudu tak dominantní a že budu furt jen mluvit o mimču a Libor bude až pak jako na druhém místě!Přitom to nechci ale člověk si to někdy boužel neuvědomí!To je jako ted ted furt mluvím jen byt, mimčo a pak mi dva někdy mě za to zprdne jestli nechci spíš víc byt než jeho
pak si to člověk uvědomí a je mi to líto.Přitom to tak opravdu není Libča je moje nej nej
Nemáš to tak taky?
No já taky nejsem zrovna puťka, ale v tomhle vztahu nejsem nijak výrazně dominantní.Před tím sem měla vztah (5let) a tam sem byla teda totál domina,ale bylo to povahou toho partnera, který byl ke všemu flegmatický a moc se neprojevoval.Tady to máme poměrně na půl.Jirka se umí prosadit a já se většinou podřídím a jindy zase on mě, ve směs to máme celekm harmonické.I když asi víc kompromisů dělám já (hlavně co se týče jeho koníčků, hraje profesionálně kulečník), přes kulečník vlak nejede,tak sem se to naučila tolerovat a klape to.Ale je fakt, že někdy vybuchnu jak kamna protože mám poměrně jasné představy co a jak a taky si to hodlám prosadit.Třeba co se bytu týče, tak je většina po mym.Chodil s tebou přítel po vyšetřeních a na ultrazvuky?poslouchal a sledoval ti břicho?Mě ne,ono ho to nějak nebere, vždycky mi řiká, že to pro někj bude zajímavý až se narodí, že ted na tom nic nevidí, jen pupek.A upřímě, myslím, že on bude takovej ten tatínek pan opatrný, on i na sebe je opatrnej a když o malý mluvíme,tak už ted má starosti.Chce se zbavit psa, kterého mám aby malá nebyla mezi bacilama a kočárek musel být nový aby po někom něco nechytla a tak podobně.To já tohle zase tak neprožívám, na malou se těším, hodně o ní mluvím,ale myslím, že za partnera ji nevyměním.Taky všude v knížkách před tím varujou, že nemáš miminu dávat přednost před partnerem, že pak žárlí a vztah jde do kelu.Takže to chce tu lásku tak nějak rozumně rozdělit.V mém případě to ale možná budu já kdo bude žárlit.Jednou mi totiž Jirka řekl,že malá bude na prvním místě. ![]()
Tak u nás to je dá se říct taky jako půl na půl ale víc jsem já co chce plánovat atd.,.ale určo si taky prosadí svoje.V bytě bylo dost taky po mém jen něco si prosadil. Libča chodil jsem když jsem mu řekla na ultrazvuk prvně na určení pohlaví a pak byl ještě na velkém ultrazvuku co se dělá nějak v půlce.Mimi poslouchá jen někdy ted třeba mi sahal na pupík a poslouchal atd..Ale jinak to je asi vše vím že se těší i mi to říká ale oni necítí to co mi to vrtění a ty pocity nemaj to zas chápu.Jinak taky mi říká že malej bude jeho nej jsem zvědavá protože děti má Libča rád ale myslím že bude taky ze začátku opatrnej.A stím že upřednostovat dítě před partnerem věřím že jak je dítě víc tak že se vztah sere…Musí to být tak půl na půl ale max!
Jak jsi vlastně dlouho s přítelem?Mi pomale 3 roky a když si vzpomínám jak to bylo ze začátku nikdy by mě nenapadlo že by jsme spolu měli mimí i když jsme se třeba kolikrát o tom bavili.Tak by mě to prostě nenapadlo.
né že bych nebyla ráda jsem a moc ale i tak je to zvláštní ![]()
Jinak s těma ultrazvukama a těma citama k pupíku to maj skoro všichni chlapy skoro všechny kamarádky taky si mysleli jak bude přítel nadšený z pupíku a že budou chodit na kontroly do poradny atd a skoro žádná to neměla.Ale prej až když se malý narodili tak tatínkové se mohli posra…
jedna kámoška to má tak že prej její manžel jak se malej narodil chtěl jít místo ní na mateřskou ale neprošlo to ![]()
Jirka se mnou byl jen na jednom ultrazvuku,a to když sme se dozvěděli pohlaví.Pupik mi poslouchá jen když mu řeknu,ale hladí ho i sám od sebe,zvlášť když už je to ted takový velký objekt
..někdy na mě kouká s vytřeštěnýma očima,třeba když se jdu umýt a řiká mi, viď že zhubneš, to bych ho vždycky zabila a řikám mu, né,budu mít takovéhle břicho už pořád.Ale s těma pocitama máš pravdu, že to ta ženská víc prožívá, protože ty pocity cítí a tak jí přijde, že i ostatní musí vědět jak je to fajn,ale pro okolí je to prostě jen pupek a zajímá je až výsledek
.Byl to přesně rok co sme spolu byli, když sem otěhotněla, takže ted je to rok a 9 měsíců.Nijak moc dlouhej vztah,ale i tak sem ráda, že čekám mimi s ním a né třeba s tím pětiletým partnerem.S Jirkou si rozumím i když mě sere, tak je asi z mých bývalých nejschůdnější s mými představami, každý má holt něco no…
Jo chlapy maj asi hodně spolu splečného
já teda se budu snažit po malým vypadat dobře a chci to i bez toho aby to chtěl Libor!Někdy si říkám že bylo fajn když jsi někde a koukali po tobě ted ti kouknout akorát tak na pupík
Jo mi jsme měli taky takovej prvně volnej vztah ale oba jsme zjistili že nám to vlastně vadí a že na sebe žárlime:ted dělám tytyty když mám nějaké blbé řeči na nějaký slečny!Říkám mu že s malým utečem
Ale v téhle době nevíš co se může stát.Dneska jsem se rorhodla že udělám ten vánoční uklid jak říkala paní doktorka
a v neděli jdem uklízet už na byt tak třeba ten malej se rozhejbe
včera jsem koukala na net co vše pomáhá na vyvolání porodu.Tak nejlépe sex, stimulace bradavek a fyzická námaha a nejlepší prej všechno
Všechno bych brala jen teda ten sexík je ted hrozně směšnej mi někdy příjde s tím bříškem
už aby byl bez toho pupíku ![]()
Sex?Ten sem neměla už asi 4 měsíce.Přesto, že dřív sme oba byli hodně náruživý, tak ted se do toho ani jeden nehrnem.Já ti tak závidim, že už máte ten byt,nám to ještě potrvá, co bych dala za to abych už taky mohla uklízet.Zítra jdu k tomu doktorovi do nemocnice abych s nim prokonzultovala otočení malý.Budu mít docela frkot, páč sem zároveň objednaná i na první prohlídku v porodnici.Tady v praze se člověk musí registrovat a já mám registraci na vynohradech a ten doktor na to otočení je na bulovce a mezi těma vyšetřeníma mám asi hodinu času na přemístění a to ráno musím ještě ke své doktorce aby mi zapsala poslední výsledky do průkazu, tak budu mít hoňky…Kdybych se nakonec pro to otočení rozhodla, tak se taky může stát, že porodím už zítra, to je totiž hlavní riziko tohohle zákroku, že vyvolá porod, to bych nerada, když ještě nemáme vše připravené.
No taky se budu snažit ta kila co nejdřív shodit,ale řeknu ti, že to bude asi makačka.I když kolem malý bude asi cvrkot,takže to třeba půjde samo.Přes zimu já vždycky stloustnu.Nejsem moc posilovnový typ.Já mám hodně ráda kolo a brusle,takže přes léto sem vždycky zhubla,jak má člověk pohyb, tak to jde.Ale ted s malou nevim jak budu sportovat, asi bude muset hlídat tatínek, nebo babičky, když pojedem na kolo.Kolo to je další Jirkova láska,bez toho taky nemůže být, takže jak je hezky, tak mě docela prohání a pořád někde jezdíme, to pak jdou kila dolu
…
Tak u nás to taky není až tak žhavé stím sexem ale jednou za čas musí
mě to chybí
jemu stačí víš co ..ale mě néé
tak hodně štěstí stěma doktorama to jsem zvědavá teda jak to budeš mít snad se zadaří.A není to nějak bolestivé třeba? Ale zas asi vědí co můžou a nemůžou doktoři.Já jsem teda u doktorů opatrná ted vybírám dětského a furt nevím jak to bude protože nemůžu vybrat toho aby byl nej.Ale už bych mu měla zavolat.No sice jdem uklízet byt ale ještě tam asi nepůjdem tak že žádný závidění.myslím že tam půjdem tak v půlce ledna to má přítel dovolenou a to by se dalo stihnout vše tam dát a nachystat jinak asi ještě budem přežívat u našich.Ale už se tam vidím.jenže u nás se to taky mění každý den jestli půjdem nepůjdem. takže až to bude ofic. tak budu ráda!Jak jsem včera byla na bytě celá jsem jen koukala co je zas nového.Těším se na na to až tam budem!Ale to by se těšíl každej!A stím zítřkem taky budeš chuděro utahaná jak já včera!To běhání je hrůza!Já plánuji zas příští týden velké nákupy ad už mám vše skrzku.Jo zeptám se máš už tu odsávačku na mléko?Říkala jsem si že to koupím až asi bude malej že ted nevím jak na tom budu.moje mamka hrozně málo kojila že jí to nešlo tak právě nevím.Ale asi počkám až jak to bude pak s kojením.a s tím kolem jsou přece takový ty vozíčky
za kolo to by šlo až bude malá větší ![]()
Ne ne, odsávačku budu kupovat až jak se to kojení rozběhne.Teď bydlíte oba u tvých rodičů?Tak to je taky něco jako my.Já sem u své mámy a asi tady s malou taky budu muset být dokud nebude byt hotový.Přítel je kvůli práci v Praze u svých rodičů a ve volném čase makaj s jeho tátou na bytě.Dneska obkládají koupelnu, tak sem zvědavá jak se jim to podaří, dělá to prvně…
Nevím jestli ten zákrok bolí,asi jak koho, jedna mamina tady na netu psala, že měla právě komplikace, že se nakonec miminko ani nepodařilo otočit a že jí to bolelo.Já popravdě nevím co mě zítra čeká, já to beru jako konzultaci co a jak a pak se uvidí.Třeba bude malá už otočená, víš jak sem ti psala, že se mi změnila pozice břicha.To by bylo asi to nejlepší.Já vánoční dárky tenhle rok moc neřeším, s rodinou sme se dohodli že nebudem nic kupovat, my buem mít dost výdajů za malou a za byt, tak na dárky ani moc nezbyde, koupím jen pár maličkostí…
Jak vůbec máte v Brně?Asi taky sněhu tři zadky a vagon, co?Tady je tak půl metru a dneska je nad nulou tak kape ze střech.Říkají, že vánoce mají být na blátě, zatím to teda nyvypadá a jestli takhle bude celou zimu až někdy do března jak minulý rok, tak ani nevyjedu s kočárem, bych neprojela…