Poradna duly
Jana Čurdová
soninka68 píše:
ahoj a uz citis nejaky kontrakce nebo neco?
Ahoj, ted nevím na koho byla tahle otázka, nějak se tady v tom nevyznám. Čekám první miminko, tak nevím co přesně to bylo,ale zhruba týden zpět sem měla křeče v břiše, které přicházely zhruba po půl hodinách v sérii po 7-10 křečích. Tak to možná byly poslíčci, ale přijde mi to brzo, když porod by měl být až za měsíc…Od té doby už nic takového nepřišlo.Malá má ale polohu koncem pánevním, která se v Praze rodí téměř vždy císařem, tak podnikám různé kroky aby se otočila, nebo abych i tuhle polohu mohla rodit přirozeně…
soninka68 píše:
ahoj a uz citis nejaky kontrakce nebo neco?
Ahoj Holky tak já mám kontrakce již od 29 týdne a již jsem ve 33 týdne a kontrakce jsou intenzivnější a doktor mi na kontrakce předepsal Magnézko ![]()
ahojky mě také předepsal doktor magnézko…a také sem strašená cisařem,říkal mi at delam doma „kočičku“a že by se měl malej otočit termín mám poposunutý na 12.1.....
Taky se přidávám k ledňáčkům ![]()
Mi máme termín 3.1.2011 taky ted prožívám možná už trošku poslíčky no uvidíme jak vydržíme ale vypadáto že to jsou oni
stahování bříška a jakoby kčeře..v pondělí jdu k doktorce tak uvidmíme co a jak bude!a jinak holky cítíte nějaké změny velké ??Mě je zatím dá se říct ok záda nějak nebolí jen teda bolí třísla a jinak si teda nestěžuji. ![]()
ahojky zatim nepocituju zmeny…krom trisel a nekdy i zada,ale to je kdyz,uklizim skoro cely den…jinak nic… ![]()
Ahoj.
Já mám jen pár menších obtížích, které se mi objevily v posledním týdnu.Nejvíc mě trápí oteklé nohy, které mám jak, když sem je právě vyndala z včelých úlů.Občasné křeče v tříslech.a občas takové nepříjemné tlačení kolem plic a žaludku, které je asi spojené s tím, že je malá hodně vysoko, její hlavičku zcela bezpečně nahmatám těsně pod žebry.Záda mě trápí jen zřídka, většinou když někde dlouho stojím.Jinak vše ok.
Ještě dotaz, nemáte někdo zkušenost s polohou miminka koncem pánevním?Moje malá si bohužel tuto polohu vybrala a nehodlá se hnout ![]()
právě každej mě starší bolesta zad a já nevím čím ale myslím že se cítím velmi dobře.Čeká mě teda ještě vanoční nakupování a stěhování do nového bytu tak jsem zvědavá co budu říkat pak
ale jinak teda ok a to musím zaklepat
mi máme hlavičku už dole tak ti neporadím
ale určo jsou tady holky co poradí.Ale to bys asi musela cisař že? Ale nejsou třeba nějaké cviky atd co by někdo poradil a nebo mudr nic neřekla co je dobré na to udělat?Ono je i možná docela už pozdě malá je už dost velká tak se asi chuděrka už nepřevalí.Ale určo i tak to bude ok.
![]()
Taky mě čeká stěhování do nového bytu, doufám, že to stihnem do porodu (tatínek nám byt ještě přestavuje a zvelebuje)…
Doktorka ta mi na to neřekla nic, jen že to nijak otočit nejde a že mě i tak budou určitě rodit normálně.Ale jak sem si jinde zjistila, tak se to v praze rodí vždy císařem
.Byla sem už u jedné paní, která se zabývá alternativníma metodama a tak mi poradila akupresurní bod na malíčku a pak tři cviky co sem měla opakovat dva dny za sebou celý den, spočívalo to v tom, že sem půl hodiny musela vydržet v určité poloze a ty polohy po hodině a půl střídat.Takže sem klečela na čtyřech opřená o lokty, pak sem ležela na žehlícím prkně hlavou dolů a pak sem půl hodiny lezla po bytě po čtyřech, což bylo komické a zároveň nejobtížnější, ale i tak si malá trvá na poloze koncem pánevním
. Ve středu jdu k panu doktoru, který miminka otáčí do správné polohy, ovšem když sem si na netu přečetla jak to probíhá tak bojim bojim. Zajímaly mě spíš zkušenosti jaký je porod a jak je to po něm,po porodu císařem je to prý vždy horší pro mamu i pro prcka (rekonvalescence, kojení atd.)..Tak snad se ještě malá otočí
Jejda tak ted jsem ráda že malej je otočený správně
hmm toho p.doktora bych se po pravdě bála taky
ale třeba to opravdu pomůže nevím.Je to těžké.Ale císař bych já sama třeba nechtěla ne jen skrz jizvu atd ale když už tak ad to jde normálně.Je pravda že pak to je určo těžší prej sotva lezeš a moc to bolí což já chci se co nejdřív o malého postarat a hodně se naučit.Tak hodně štěstí!!! ![]()
Tak to věřím, že si ráda, že má malej správnou polohu. To mě je jizva jedno,ale chci být při porodu i po porodu při smyslech a malou mít hned přiloženou k prsu a užít si ty první hodiny a chvíli kdy jí prvně uvidím.Já se táááák těším, už aby tady byla
…
Přesto, že to vypadá na kompikovaný porod, tak ani nemám strach, co ty? Kde budeš rodit a jak se na to cítíš?
Já se teda taky nějak nebojím možná že ještě nevím jaký to bude
každej mi říká že po porodu na to hned zapomenu tak prostě ten jeden den budu muset trpět pro to malý a je to!Sice jsem zvědavá co a jak bude ale snad bude vše ok.Jínak já jsem z Brna a rodit budu ve fakultce v Brně Bohunicích.A jestli se těším jak malá na panenku
ale tohle je silnější a na pořád.Chlapečka jsme si přáli teda spíš přítel mě to bylo jedno ale vždy když jsem třeba se bavila s holkama co chcem tak já chtěla kluka tak sny se možná plní:D Prvně jsem měla stach že přítel bude trošku překvapný ale vzal to úplně vpohodě a ted je i rád je mu pomale 30 a už má i docela čas to já jsem ještě taková mladá 24 mi bude ale jsem ráda že už je to ted na věku nezáleží teda podle mého hlavní je že to mimí bude mít mamču a tatku který to malý budou milovat.Dneska jsem měla asi takový silnější křeče prej to byly poslíčci nevím ale už jsem si říkala že kdyby náhodou to opravdu přišlo že bych byla hrozně ráda.Někdy mi příjde že až se narodí že ho umačkám jak se na něj těším
a jinak právě si cítím velmi dobře jen teda spinkám po o nebo prostě přes den jnak opravdu si myslím že to snáším vše ok snad takový bude i porod ale to se asi nestane!nesmíme si to připouštět že to bude tak strašný sice to bude bolet ale musíme vydržet!Jsme přece ženský! ![]()
Tak to si skoro stejně stará jako já.Mě bylo 24 v květnu. Tatínka máme šestadvacetiletého a miminko sme neplánovali.Ale ted se oba těšíme.Já měla velké gynekologické problémy a bylo nepravděpodobné, že otěhotním přirozenou cestou, takže naše malá je takový trochu zázrak a velká náhoda a taky i překvápko, mimi sme opravdu ani jeden nechtěli takhle brzo.Taky ted vše připravujem na rychlo, byt a vše kolem.Já sem si to plánovala jinak.Klasika,napřed vybudovat zázemí,pak svatba a pak baby.Ale nakonec sem ráda, že je to takhle.
Přítel chtěl taky kluka a já vlastně taky.Hlavně kvůli němu, ale nakonec sem ráda za holčičku, na holky jsou hezčí hadříky
…Joo a s tim spaním, já byla jak zimní medvěd,ale ted v posledním měsíci sem nějaká čilejší a vydržím vzhůru celý den.Na malou se těším a nejhorší to je když koukám na fotky dětí mých známých, nebo když jí připravuju věcičky, to bych si tam pro ní nejraději sáhla a pomazlila jí…Ta čekací doba je moooc dlouhá
![]()
Jo tak to jsme tak trošku na tom opravdu stejně
já mimí vůbec neplánovala a přítel vůbec neříkám že bych děti nikdy nechtěla ale říkala jsem si maminka kolem 30 stačí a ono ejhle a bylo to
ale teda vubec mi to nevadí všichni mi říkaj jak mi to sluší to těhotenství a já si sama připadám moc spokojená!Byt to stejný měli jsme 1+1 a ted vše na rychlo pořídit větší nakonec ale to dopadlo dobře přítel vlastní barák s bytma tak jsme vedlejší byt probourali a máme ted 3+1 a docela velké ale vše na rychlo zařizování a vše nové mě kolikrát opravdu nervuje ale zas mám kde být tak si říkám prostě až to bude tak to bude
Jo s těma oblečkama to máme stejný furt na to koukám a říkám si že bude myslím furt v něčem jiném protože jsem se zbláznila a nakoupila jsem toho opravdu dost
ale to jsme myslím takové všechny
říkám si že ten příští rok bude pro nás takovej zlomovej mimí,nový byt a mi tři taková ted pro mě nádhera už se moc těším.Ted jen aby bylo vše ok a mimí zdravé!! A jak se bude malá jmenovat?A svadba bude? chystáte se brát? já teda ani přítel moc na to nemyslíme a po pravdě já moc ani na vdávání nejsem ale jednou snad určo jen skrz to aby jsme měli stejné přijmení atd…
u nás se bude malej jmenovat po tátovi Libča já chtěla Sebastiána,Krystiána ale neprošlo!Šlo jen o to že muj tata se jmenuje Libor přítelův táta taky Libor a přítel taky Libor tak prej je to znamení že prej musí být další Libor!tak jsem jim chtěla udělat radost tak budou mít Libču IV
a kdyby náhodou to byla holčička tak Adrianka nebo Lily
Tak to sme v hodně věcech na stejno.My sme si taky probourali byt do vedlejšího bytu, jen s tím rozdílem, že ted máme 1+1.Koupili jsme garsonku, která byla vedle bytu, který patří přítelovým rodičům a jeho pokoj sousedí přímo s tou garsonkou, tak sme si tam pročutli díru a máme ted dva pokoje,ale je to malinkatý.Sem ráda, ale i za tohle.Tady v Praze to s bydlením není jednoduché a větší investici sme si nemohli dovolit.Před tím sme nic svého neměli, tak je to taky změna a hlavně to bude velké placení hypotéky, korunek teda moc mít nebudem, ale zvládnout se to nějak bude muset.Když o tom tak přemýšlím, tak já bych asi nebyla zajištěná ani v těch třiceti, kdy sem to dítě plánovala, takže je to fuk. Jinak svatbu taky neplánujem.Já bych chtěla jen kvůli jménu,ale nejsou peníze a zatím to nehrotíme.Časem bych se ale vdát chtěla.Ještě nevíme jak se bude malá jmenovat.Zatím vedou jména Tereza a Klára, pak možná ještě Natálie a Agáta.Ještě uvidím.A jak to u vás chodí?Tady se musí na matriku aby mimi mělo příjmení po otci. Jinak, kdybychom měli kluka tak by to musel být Jirka, ze stejného důvodu jako u vás Liborek ![]()