Poradna duly
Jana Čurdová
Dobré ránko holky ![]()
Peti nevím jak je to s tou porodnicí v NJ…nějak jsem na ni nějakou extra chválu neslyšela. Prý je to tam nové, ale jinak nevím. Spíš všeobecně na nemocnici moc chvály neuslyšíš…já tam byla třikrát. Jednou na pohotovosti na gyndě a to byl děs vysvětlovat před všema spolučekajícíma co mi je. Potom na zubní pohotovostí a to bylo super, i když jsem myslela že bolestí umřu. A potom na operaci s nosem, ale to bylo asi před 10 lety a to byl děs. Takže fakt nevím
Kamarád měl problémy s břišní stěnou a v NJ mu řekli, že se přežral. Jelikož měl bolesti, tak jel do FM, kde na všechno přišli a odoperovali ho. Takže já osobně bych tam asi nešla i kdyby na porodnici samotnou slyšela kdo ví jakou chválu ![]()
holky no budte rady za male nemocnice.. tu v praze jsou 4 porodnice na vsechny, registrace nutna ve 14. tydnu a vsechny jsou pry jak na bezicim pase..pritel vetsinou s vami pry nemuze byt, az na samotny porod, kdy uz je vam to fuk…no ja budu hodne premyslet, kde budu rodit, si snad i nekam dojedu ![]()
Myslím, že u porodnice hodně záleží na personálu. Jak je nepříjemný doktor nebo sestry tak je to celé na prd, ať je to tam sebe krásnější…ale na takové věci máme ještě čas, když nejsme z Prahy
Vybírat si nemocnici tak brzo to je mazec, Xreni to teda nezávidím.
Holky ale já včera dostala takovou křeč do podbříšku až hrůza. Hrovna tam kde je děloha. Byla jsem zohnutá a obouvala si boty a jak jsem se zvedla, tak taková bolest. Samozřejmě jsem hnedka dostala strach co se děje, klasika u mě
Myslíte, že i nějaká občasná křeč je normální??? Něco uvnitř se asi stalo, doufám jen že nic zlého…
Vio,
to je tím jak se roztahuje a prokrvuje děloha. Mě takové bolesti taky vždycky vystraší, ale měla jsem je i u minulého těhu a bylo to ok. Jen v případě, že se budou často opakovat a budou silné, bys to měla říct dr. Pro jistotu. Třeba ti dá magnesko.
Xreni,
jak ti dnes je? Něco nového?
vio rekla bych to same jak jude, roztahovani delohy ![]()
jude - dnes mi zas vzali krev, jestli hcg roste, doufam, ze jo
vysledky budu mit v poledne
Dík holky
Takové mírné bolesti a píchání mám často, ale to člověk ani nevnímá. Jen včera to byla křeč až hrůz, tak jsem měla strach. Bylo to poprvé a už mám klid. Tak jak je to roztahování, tak je to v pohodě ![]()
Xreni a jak to krvácení, už to přešlo? A kdy tě pustí, až budou vědět že hcg stoupá jak má? Určitě to bude v pohodě ![]()
Já jdu k dr. dneska, snad bude mít jenom samé dobré zprávy. Sice chčije jak sviňa a busem se mi moc nechce, tak se těším. Ale trošičku i bojít teda ![]()
Vio,
nejhorší jsou náhlé pohyby, na to si dávej pozor. Především u vstávání z postele. To je lepší překulit se na bok a až pak vstávat. Teď to ještě jde, ale počkej později ![]()
Ať je u dr. všechno ok a fazolka tam kde má být ![]()
Xreni,
určitě to bude OK, dej vědět kolik.
vio, krvaceni jeste nepreslo, to me trapi asi nejvic
ne, ze bych krvacela, je to spis spineni (teda rano takove silnejsi)… no uvidime po obede..
k doktorovi se neboj, bude to urcite ok ![]()
Ahojky holky ![]()
Vio tak ono kazdej neco rika na nemocnice ale prej porodnice je fakt dobra co jsem slyselůa ale taky nemuzes vsemu verit ![]()
Joo tak takove krece znam, zrovna dneska rano kdyz jsem stlala postel a jak jsem se natahla tak uplna krec, to se me stava pri blbych pohybech, takze musim opatrne.
Pak dej vedet jak si dopadla u dr., urcite bude vse v poradku a fazolku uz uvidis ![]()
Ahoj holky, tak k těm porodnicím, to teda pražským nezávidim, to musí být děsný stres…Já budu rodit asi zase tady v Sokolově v pidi nemocnici, když jsem rodila syna, tak jsem za celý den rodila jen já, klídek pohodička, jen já, manžel a porodní asistentka, která je ještě ke všemu moje kamarádka, takže fakt pohodový porod a to měl malej 4300g a 53 cm, byla jsem tak v klídku, že nebylo třeba ani nástřihu…Podle mě je celý porod záležitostí psychiky… ![]()
Jinak já jsem od včerejška strašně nervózní, podrážděná, všechno mě točí, tohle teda z předešlého těhotenství neznám, to jsme spíš zářila jak sluníčko…Tak třeba to bude pro změnu holčička, to bysme moc rádi, ale v podstatě je nám to jedno…Jméno už mě ani nebaví vybírat, asi to necháme na poslední chvíli, jinak se fakt neshodnem…
Já pořád vymýšlím, kdy zajít na tu gyndu…Vy, co jste to měly pravidelné, tak to máte celkem lehký, víte kolik dní máte zpoždění..Jenže já já fakt vůbec netuším…Jen vím, že 26.4. na UTZ mimi vidět nebylo, jen zvětšená sliznice…Teď v pondělí to bude 14 dní, tak co myslíte? Mám už jít, nebo ještě týden počkat? Asi to nevydržím…Domluvim se s ním, že přijdu ještě za 14 dní na srdíčku, protože to ještě asi vidět nebude..On můj gynekolog je zároveň i náš kamrád, což se může hodit.. ![]()
Ahoj holky,
tak u nás taky prší, děs, budem celé dopoledne zavření doma.
Ty křeče taky znám, už jsem takové silné asi dvě taky měla, ale měla jsem pocit, jestli to nejsou spíš střeva, mám nějaké rozházené trávení.
Dneska jsem se objednala na kontrolu na gyndu, jdu 12.5 v 13h, bojím, bojím, co mi doktor řekne
. Musím se přiznat. Měla jsem doporučeno začít se snažením až v květnu, doktor mi to výslovně opakoval i v telefonu, když jsem si ověřevala výsledky toxoplazmózy. Navíc jsem doktora změnila, byla jsem u něj zatím jen jednou na kontrole po tom potratu. Neznám ho, tak nevím, jak bude na mou neposlušnost reagovat a taky mě mrzí, že se u něj hned ze začátku zapíšu jako problémová pacientka
, protože je to vážně dobrej doktor, jak profesionálně tak lidsky, i sestřičku má úžasnou. No, a taky se moc bojím, jak bude vypadat to těhotenství.
Snažit jsme se začali na den přesně 3m od zákroku, do května už jsem opravdu vydržet nemohla, a otěhotněla jsem určitě hned při tom prvním milování
, a to jsem si myslela, že budu muset několik měsíců čekat než se zadaří a doktor na to nepříjde. ![]()
Uff, jsem se musela vykecat, moc mě to trápí, ale hned je mi líp. ![]()
mikulko, 3m jsou dost, nekteri necekaji vubec..tak nestresuj
doktor to veme v pohode.
Bon, no já byla minulý týden a to byla taky jen sliznice a dneska o týden později už by prý něco vidět být mělo. Takže klidně běž v pondělí a nebo jestli chceš počkat na
tak vydrž ještě 14 dní. No a ani se nedokážeš představit jak já jsem protivná, přitel mi řekl že jestli budu taková celé těhotenství tak to nevydrží
Snažím se kontrolovat, protože on se chudák snaží.
Včera jsem třeba usnula u ulice, totálně mrtvá a probudila až na dr. House a on všechno uklidil šikulka, tak jsem mu aspoň nachystala svačinu, i když říkal že ji zvládne a šla jsem zase spát ![]()
Mikulko, uvidíš že to bude v pohodě. Doktoři vždycky straší a nakonec je to v klidu. Měli jste se zase snažit až po půl roce? No nevím, ale někde říkaji že po potratu se může po šestinedělí, někdo psal že po třech měsících a někdo po půl roce. Já si vždycky říkám, že co se má stát se prostě stane. Takže měsíc sem, měsíc tam bych vůbec neřešila. Určitě to bude v pohodě ![]()