Ledňáčci 2014 :)

• Fotoalbum (39)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1989
7.8.13 10:39

@marvcel Těch věcí je :-) Ufff ten seznam se nějak zvětšuje. Ale holčičky děkuji za každou radu. Na tu kombinézku do autosedačky už jsem taky koukala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
7.8.13 10:40

@Vejunka1 já jsem měla narozený všechny děcka v létě, takže budu kupovat zimní věcičky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1734
7.8.13 11:58

No, asi jsem to špatně písla, myslela jsem ten seznam, co ti dají při zapisování do porodnice, to je asi tak měsíc před porodem, je k tomu spousta letáků a bropžurek, takže se snad ani nedá na nic zapomenout :-)

Jinak syn trpěl hodně na bolení bříška, měl Frejka (takové široké balení, tak se nemohl prokopat), navíc byl v zimě, tak by mi plíny asi neschly, mamka říkala, že se mnou byla spotřeba i 50 ks látkovách plen denně, to nevím, kde bych v bytě sušila. Tak jsem zkusila látkování až v 1,5 roce - aby byl v mokru a naučil se pomalu na nočník. Ale byla to bída, měla jsem nějaké ty neoprenové kalhotky a klasické pleny, ale i ten neopren lehce nasával a pak byla třeba vlhká autosedačka, tak jsem toho po pár dnech nechala. Naštěstí je syn už před 2 rokem bez plínek přes den a v 2 a 1/4 i na noc, je to šikulka :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
7.8.13 12:01

@iiiveta já jsem nikdy žádnej seznam nedostala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1734
7.8.13 12:27

@marvcel Tak já ti nevím, kde jsem k tomu přišla, měla jsem zafix, že tam, ale nestojím si za tím úplně :-)

Máme štěstí, po listopaďáčkovi bude ledňátko, tak mu sice budou některé věci větší, ale snad vše celkem mít budeme :lol: Ani kočárek nebudeme kupovat nový, vypadá pořád jako nový :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
7.8.13 12:32

@iiiveta kočárek taky nebudu kupovat, kupovala jsem si nový na třetí dítko :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1989
7.8.13 13:48

Holky a jaký kočárek máte???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
7.8.13 16:10

Také budu kupovat pro mimi až tak v říjnu, v listopadu a co se nekoupí, to se dokoupí až se mimi narodí, nijak to nehrotím.

Ivčo, chtěla jsem si na zimu kupovat sušičku, ale těch 50 plín denně by mě zabilo asi… Jako Sisi byla bez plín asi od 18 měsíců, sem tam to uteklo, ale tak se převlíkla a byla zase v suchu. Na cesty si po domluvě plínku vzala.

Věci do porodky už řešíte? Ježiš, tak jednorázový kalhotky (kolik ks nevím, asi 4, 5 daj se dobře prát), porodnické vložky (já jsem jich potřebovala dost, ale muž vždycky dokoupil), kojící podprdu (asi 2), kojící vložky (do začátku tak 2 balení), jednorázové podložky, něco hezkýho a pohodlnýho na sebe ať tam nelítáš v noční košili(to mi poradila pa, hodně mi to pomohlo, cítila jsem se hned dobře a ne jako pacientka, ale rovnou jako maminka). K porodu pití a něco lehkého k jídlu (třeba kousek čokolády na energii nebo ovoce). A dál zatím nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
7.8.13 16:13

Kočárek - ten nevím, jestli mám vůbec řešit, máme ještě po Sisi, ale já bych chtěla spíš šátkovat, tak bude sloužit asi pro babičky nebo když bude mimi kočárkové, tak že by v něm spinkalo venku. Máme xlandera xa arctic 2010.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1734
7.8.13 17:05

@Monika H. Ty budeš v lednu parádně připravená :-) Myslím to dobře :-) Do porodnice bych ještě přibalila přebalovací podložky, v Brně v Bohunicích jich byl nedostatek, hodila se nakonec i vlastní závinka :-)
Jak se jmenuje tvoje holčička? Možná jsem to přehlídla, Sisi je hezký :andel:

Chystáte se některá rodit do Brna? Do které porodnice? Zkusili jste třeba porodnici v Boskovicích?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1734
7.8.13 17:08

@Vejunka1 My máme kočárek DorJan Prestige, takový ten s koženkou, béžovou barvu, super je kožený potah řídítek, nesaje déšť :-) Jen už bych asi nešla do dvojkombinace, ta sportovní verze + větší dítko je dost těžká, ale hlubokej byl SUPER, měl i polohování pod hlavičkou, při rýmě nebo zvědavém mimču k nezaplacení! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12064
7.8.13 17:44

Ivčo, to nevím, nechávám to na poslední chvílí spíš, beru přípravy hodně v klidu. Spíš řeším věci kolem porodu. Naše dcera se jmenuje Sophia Ellen, říkáme jí Sisi, tedy především muž, ten si jí píše se 2 s :lol:. Dneska právě Sisi dávaj v televizi a naše Sisi se chce dívat. Ve vašem kraji o porodnicích moc nevím, vím jen, že porodnice v Boskovicích by mela být velice nakloněna alternativám a že lze domluvit ledacos. Vím, že Krnov je vyhlášený a dostmých mých známých o ní mluvilo v superlativech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
7.8.13 20:49

@iiiveta já budu rodit v Boskovicích a už jsem tam 3× rodila a byla jsem spokojená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1734
7.8.13 20:57

@marvcel To je fajn, nepamatuješ si jména dr.? Já teď nově chodím k dr. Chroustové a ta spolupracuje právě s Boskovicema, je mi jedno, kde budu rodit, tak přemýšlím o různých možnostech.

Třeba v Brně v Bohunicích jsme museli zapisovat gramáž každého kojení a kojit mi malýho nosili přesně po 3 hodinách (jsem po císaři) a to ve dne v noci, občas spinkal, vůbec na to nebrali ohled, prostě vyvezly všechny děti a hotovo. Chtěla bych osobnější přístup… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9133
7.8.13 21:10

@iiiveta Chroustová mi něco říká. Jinak já jsem nikdy žádnej problém neměla, takže jsem vlastně ani nic nepotřebovala,4.den jsem vypadla domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí