Poradna duly
Jana Čurdová
Jé, holky, krásná bříška máte. Dneska jsem byla na pedikůře a pedikérka že prý by to ani nepoznala, a to bych řekla, že už je bříško vidět a na koních ve středu co jsem byla s dcerou paní také říkala, že nic moc nevidí
Jinak dneska začínám 18. tt.
@Monika H. Ono to přijde
Moje švagrová měla tokový pupík, jako mám já teď před porodem, je to individuální… Pravda, ona přibrala celkem 7 kg, já u syna 17 ![]()
Ahoj můžu se k vám taky přidat??? Mám termín 2. ledna, a minulý týden jsme se dozvěděli že čekáme chlapečka. Teď dávám pomalu všechno dohromady, ale moc si zatím nevím rady. Nemáte někdo nějaký seznam kolik čeho přibližně koupit a co vše je potřeba??? Moc by mi to pomohlo ![]()
@Vejunka1 jé, ahojky a vítej ![]()
S tím nakupováním…no také budu přemýšlet… co všechno už máš? Pro mimi oblečení - bodýčka, overálky, dupajdy, mě se osvědčila rychlozavinovačka, na zimu určitě pořádný fusak, čepičky, 2 osušky, látkové plínky…
Na koupání vaničku nebo kyblík a kosmetku na koupání, my jsme používali olejíček na koupání - mandlový z lékárny Balmandol, Weledu, Nobillis, Eone, Cannaderm
Líh na pupíček, krém na prdelku (hodně se doporučuje Bepanten), krém na obličejík, když se jde ven, plínky (nevím jakou máš představu, zda chceš látkovat nebo ne, ale s látkováním ti neporadím, sama budu teprve hledat informace)…, borovou vodu na očička, teploměr do koupele, nůžtičky na nehtíky…
Holky, doplňte mě, už si moc nepamatuju…
@Vejunka1 Ahoj mamino ![]()
Já bych místo rychlozávinky doporučila spíš obyč závinku se šňůrkama, děti mají rády ten pocit těsna, aspoň zezačátku a syn v ní ještě aspoň 4 měsíce spinkal
Jinak ještě vlhčené ubrousky, podložky na přebalování, nějaké deky a bryndáčky, do lékárničky ještě něco na teplotu a na zvlhčení nosánku, to bude v zimě potřeba, třeba Libenar, odsávačku na soplík, máme tu na vysavač a je bezva, je to hned hotový. Taky je potřeba klín do postýlky- na zvednutí hlavičky, dá se koupit běžně v dětských potřebách, no a pokud budeš mít vlasáčka, tak i nějaký ten hřebínek, jinak už taky z placu nevím, to přijde, v porodnici dostaneš seznam, co je potřeba mít doma
![]()
@Monika H. Budeš látkovat? Proč ses tak rozhodla? My to se synem zkoušeli a byl z toho hodně opruzenej, tak jsme se po pár dnech vrátili zpět k jednorázovým plínkám
To jsem nakoupila spešl kalhotky, nějaké neoprénové či co a stejně i ty navlhly a musely se měnit splu s plínkama téměř pokaždé ![]()
@iiiveta jsem (sice to slovo nemám ráda, ale už to tak asi bude) alternativec, ráda hledám různé alternativy a možnosti. Ještě jsem se ohledně látkování nerozhodla, teprve začnu sbírat informace, ale nelíbí se mi jednorázové plínky z hlediska obsahu a parfemace. Třeba mi vyloženě vadí pampersky. Nakonec jsem dceři kupovala Babylove z DM, ty by snad neměly mít tolik chemikálií a parfemace a měly by se dobře rozložit. Chtěla bych také více zkusit bezplenkovku a můj osobní pocit u dcery byl, že když má plínku, která odsaje veškerou vlhkost, tak nemá potřebu zkoušet bezplenkování, navíc ráda bych udělala něco pro přírodu. Jak jsem ale psala, rozhodnutá nejsem, třeba nakonec bude druhátko křiklounek a já budu ráda, že ještě nebudu muset řešit praní plínek
Co jsi všechno na to látkování pořizovala?
@iiiveta už si nevzpomínám přesně, ale v porodce snad žádný seznamy nedávají, nebo asi jak v které…
![]()
@Monika H. taky mi žádný seznam nikdy nedali, navíc si myslím, že když už jsi v porodnici, tak je trošku pozdě, chce to mít všechno nachystané dopředu.
@iiiveta @marvcel @Monika H. Holky díky za radu, mám koupeny jen 2 bodýčka s dl. rukávem, 2× tepláčky, 1× kombinézu, fusak - ten je ještě po mě z ovčí vlny
, a to je zatím vše. Je toho dost málo. Když to tady tak pročítám ty diskuze tak někteří maj už skoro vše nakoupeno a dokonce už nakupují plíny do zásoby:D
@marvcel No jo ale ty už děti máš. Některý věci vůbec kupovat asi nemusíš a navíc si v tom už sběhlá víš co kupovat. Já jsem prvorodička, nechci mít zbytečně hodně věcí ale nerada bych aby mi něco chybělo.
@Vejunka1 na zimu ještě určitě budeš potřebovat čepičky, rukavičky, papučky. Já si budu kupovat zimní kombinézu do autosedačky