Poradna duly
Jana Čurdová
@marvcel můžu se zeptat, jestli ti radili, aby jsi děti v noci budila na kojení po 3-4 hodinách, nebo jsi je mohla nechat spinkat až si řeknou sami?
@iiiveta mohla jsem je nechat spinkat, žádný buzení, dokonce paní, co tam ležela se mnou, tak její mimčo mělo žloutenku, tak ji dávali mimčo pod modrý světlo a vždycky ji ho donesli na kojení, když spalo, tak ho nebudili, že třeba kojila až za 5 hodin
@marvcel To by se mi taky líbilo víc než pravidelné buzení, musela jsem mít nataženého budíka
No a malje si na to hooodně rychle zvyknul a měl tak celý den i noc stejný režim po 3-4 hodinách. Začnu uvažovat o boskovické porodnici, tam to asi neberou jako na běžícím pásu ![]()
Holky, nechci vám do toho mluvit, ale myslíte, že by nebylo možné se dohodnout, že si budit miminko nepřejete? Že to zkrátka chcete jinak? Osobně nemám zkušenost z takovýchto porodnic, z toho se mi ježí oholený chlupy na těle, ale se svou povahou bych se nenechala tlačit do něčeho co nechci, zvláště ne co se týče dítěte a porodu. Jako je mi jasný, že po porodu jsme zranitelné a věci vnímáme jinak a raději jsme ticho abychom se ještě nemusely dohadovat…
Nicméně, určitě je dobrý si zvolit porodnici, kde člověk nemusí bojovat za mimi a za sebe a svoje základní lidská práva…
@Monika H. Ahoj no pokud tam bude z personálu někdo normální tak to asi půjde. Ale nedovedu si představit že tam bude nějaká tvrdě zarytá příznivkyně toho budit dítě na jídlo.
Známá docela nedávno rodila tady v Praze. Tam se budilo po 3 hod. Přijela domů a kluk něž jí usnul tak ho budila na jídlo. Kluk protivnej, nechtěl jí spát, než jí usnul a spal třeba 10min tak už ho budila na jídlo.
Já jsem osobně zastáncem toho že dítě se o jídlo přihlásí samo ne??? Jsem tedy prvorodička, dítě teprve čekám ale je to jen můj selský rozum.
@Monika H. Pravda je, že jako prvorodička jsem ze všeho byla trošku vyděšená a brala jsem to tak, jak to šlo, až teď se mi otvírají oči a už vím, co chci a nechci, nejen pro sebe, ale i pro mimčo
Takže souhlasím s @Vejunka1, taky myslím, že hladový dítě asi spokojeně nespinká
Spíš to bude porodnicí, v Bohunicích na to asi neměli čas, je to tam „velkokapacitní“ a nosit každé císařátko zvlášť, tak to sfoukli ve 12,3,6,9, to si pomatuju doteď ![]()
@iiiveta kdy máš termín? Pojď do Boskovic a třeba se tam sejdem ![]()
@marvcel píše:
@Jennýsek jasně,že můžeš, vítej mezi námi, pěkný TP
Díky, dneska jdu na kontrolu, tak snad se dozvím už pohlaví, minule na screeningu bylo mimčo otočené, takže šlo prd vidět
![]()
@Jennýsek já jsem byla dnes na kontrole a mudr. tipuje holčičku
@marvcel píše:
@Jennýsek já jsem byla dnes na kontrole a mudr. tipuje holčičku
Jéé teď se dívám, já jsem přesně o týden pozadu od tebe
Dneska jsem 14+6 ![]()
@marvcel Holčička, gratulace, vím, že jsi psala, že bys ji i chtěla
Mám TP 19.1.14, jsme o týden, to bysme se tam klidně mohly potkat ![]()
@Jennýsek Vítej ![]()