Poradna duly
Jana Čurdová
mě včera říkal, že plodové vody mám přiměřeně mému týdnu. Mám doktora, který jak už jsem někdy psala, že to moc neřeší, ty kontroly někdy odbyde, ještě jsem nikdy nebyla na „koze“ na vyšetření v těhotenství, prostě cítím se dobře, všechny výsledky mám vždy dobré, takže to nehrotí asi moc..ani já už teď, jako prvorodička mám strach ale věřím mu…kontroly mívám co 3 týdny
@adelka87 ptala jsem se na tlak sama mudr. a ona mi řekla, že se tlak řeší až když je ta horní hranice nad 140,což já jsem nikdy neměla. Říkala, že chápe, že může být trochu zvýšený nervozitou a tak, že to má každý jinak. Já bych žádný prášky na tlak nebrala, protože vím, že ho mám takhle fakt jen u doktorky. Když se měřím u našich, tak mám klidně i 90/70,takže u mudr. to mám nervama. Uvidíš, jak dopadneš zítra, ale možná by stálo za to mít tlakoměr doma a měřit se doma, abys věděla, jak na tom doopravdy jsi.
@martina91 Já jsem taky ještě nebyla na koze a myslím, že můj doktor je precizní. ALe každý doktor je jiný a má jiné postupy, pokud k tomu nebyl důvod, tak by tam stejně asi nic nevykoukal. Ostatním třeba dělali ultrazvuky jen ty veliké, mě ho dělá při každé návštěvě.
taky si myslím.. mě za celé těhotenství dělal jen 3 + ještě jeden když jsem byla u jiného pana doktora na screeningu.. Nemám žádný problém tak snad to tak bude až do konce ![]()
Juju každý doktor má jiné metody. Určitě vědí, co dělají. Nedělají to po prvé doufejme
teď jen 2v1 vydržet bez větších komplikací a pak budeme řešit dále
proč pláče, jak roste, co zoubky apod.
![]()
@adelka87 jojo,až se narodí, tak bude strach o mimčo daleko větší. Ale s tím tlakem bacha na to, je to nebezpečný, je důležitý zjistit, jaký máš doopravdy tlak, protože jestli budeš mít léky na vysoký tlak a ty ho máš nižší, tak bude problém
@marvcel Uvidíme kolik mi naměří sestra zítra. Budu se snažit nějak těm tabletkám zatím vyhnout. Pokud ten tlak bude tak okolo těch 130. Ale můj doktor mi neustoupí je tvrdohlavý
tak snad se tam nebudeme hádat. Snad to bude v pohodě. Musím se zítra hodit do klidu
a teď se jdu uklidnit uklízením
ale vůbec ale vůbec se mi nechce. ![]()
Ja som teraz v 34 týždni, ale keď som bola pred dvoma týždňami na veľkom utz tak mala malá 40 centimetrov a 1604 gramov.
@luthy Taky krásná váha maličké, teď bude zase větší
a silnější šikulka. ![]()
@adelka87
Sama som zvedavá, aký ten odhad bude. Či ešte prečkáme Silvester doma, alebo pôjdeme silvestrovať do pôrodnice. Rada by som, aby sa na rodila v termíne. Hoci od 37 týždňa je už dieťa hotové, tak sa môže stať čokoľvek.
@Bambulcina
no ja som na koze bola len raz v 25 týždni tuším, či mám v poriadku čípok a potom ma doktorka vyšetrovala sondou a zisťovala aký ten čípok je, či sa neskracuje. Bolo všetko v poriadku.
Utz mi robí pri každej kontrole. Čo sa týka tlaku, tak som mala raz zvýšený ale potom mi ho zmerala ešte pri odchode a už to bolo dobré.
@luthy Neboj určitě donosíš do termínku. A Silvestr budeš ještě domka, miminko ti dá čas a pak hned po Novém roce se bude tlačit na svět
a pak už to budete mít za sebou, v klidu a ve zdravíčku ![]()
Tak holky, uklizeno, vyžehleno, ale dalo to práci
teď si jdu dát krásnou spršku a pak jen odpočinkovat, tak jak mám nařízeno
a co jste dneska vyváděly vy?
Ahojky! Tak jsem zpátky z kontroly, máme 2000g, jsme hlavičkou dolů a CS 0.Placenta je prý trochu níž, ale prý se ještě vytáhne.