Poradna duly
Jana Čurdová
@jamo Je mi divný, že jsi nic neplatila, dostává se většinou papír a ten si jdeš nechat proplatit na pojištovnu…je mi divný, že by to zařídili oni…
Tak tyjo nevim.
Jen se bojím těch zdrobnělin, líbí se mi Olí, Olík, Oliverek..ale co slyšim od starších, tak si ze mě dělaj prdel, že mu budou říkat Oldo a Oline, to už nechci žejo
jenže si nevybereš, některý lidi to stejně budou říkat po svém..
A na každý jméno se něco najde…
Martin je můj brácha a když jsem byla malá říkala jsem mu Mapa ![]()
@cucik14 Já jsem se minule o tom bavila s Humlovou, takže to vím 100% že žádanku nedostanu, říkala, že se píše akorát ta první a to proto, že když ji někdo nemá, tak si to musí platit. Druhá je placená pojišťovnou, tak ji nepotřebuješ. Ale vím, že jsem ji ani u malého neměla na tu druhou.
Jo a teď nevím..asi jsem ti to nepsala. Zmínila jsem se, že tobě ji na první genetiku dali (řekla jsem jako známa co chodí taky do G-čka) a ona se divila..prý se to nesmí a prý by ji zajímalo, kdo ti tu žádanku vypsal. Prý se to nedělá už tři roky..ale hraje teda na to asi jenom ona, protože kámoška co rodila v lednu, takže byla na druhé gen. někdy v září..to máš rok zpět, tak ji taky měla. A mě ji nedali
![]()
Já už jsem na kontroly objednaná až do listopadu. Ty se budeš objednávat teď? Já jdu teď 9.9 pak 7.10 na 9:00 a 4.11 na 9:00 chodíš taky do 3patra?
@jamo To je fakt koza
no já si myslím že se na to vyprdla, ale tak když se ji do toho nechtělo, tak tě měla někam poslat. Hlavně s to teď ohlídej. V té A4 je napsané: Tvé údaje - tvá anamnéza a potom info o UZ
Kolik jsi přesně týden (podle tohoto UZ se to počítá až do porodu)
Nálezy, srdeční akce, srdeční frekvence, Temenokostrční vzdálenost, šíjové projasnění, intrakraniální transluence, ductus venosus PI, pupečník
Pak píše jestli je přítomna nosní kost A TOTO JE HODNĚ DŮLEŽITÉ NA PRVNÍ GENETICE SKRZ TY POSTIŽENÍ pak se píše něco o chlopni
A potom naposledy anatomie plodu, já tady mám přesně toto: Lebka/mozek normální nález, páteř nor. nález, srdce čtyřdutinové, břicho nor. nález, žaludek zobrazen, močový měchýř nor. nález, ruce a nožičky taky nor nález
A až půjdeš na kontrolu, tak se ji zeptej, jestli ti to dělala a jestli ne tak proč.
@misheila7
jo on má velikou pusinu, my máme všichni hodně plné rty a on má ještě po příteli tu hubu takovou roztaženou
A jako měla váhu a délku malá? Mě každý říkal, jaký je malý obr v porodnici a prý jakou má velikou nožičku…a já co? Vždyť je tak malinký..
ale pak když jsem ho viděla mezi ostatníma miminkama, tak byl větší než ostatní…hlavně v hlavičce.
Oliver je pěkný!
Holky tak jak jsem teď dopsala ten příspěvek..co mě trval 27min
dám odeslat a přítel rychle…honem zkopíruj si to. Že mu vypadl net. Tak to bylo tak tak, dám zkopírovat a konec..vypadla mi stránka. ![]()
@misheila7 jj olda se hodně používá, ale to máš jedno. Každý mu bude říkat tak, jak mu to přijde nejpřirozenější.
Nejhorší jsou potom takový ti ve škole…mě se třeba líbí Linda, ale už slyším Linda-pinda ![]()
@jamo Teď koukám do své průkazky a jak je tam ten UZ ve 12-14tt tak to je normální UZ jestli jsi myslela toto, že máš vyplněné. On se dělá UZ ve 12tt, 20tt a 30tt od dr
A máš vyplněné triple testy v žádance? Já si myslím, že ona ti místo toho velkého UZ vzala krev na triply - vyšetřuje se vlastně to stejné, až na to, že ty triply nejsou přesné no.
A jaké je prosím tvé jméno? ![]()
@Matynečka Ajééééjej, to by mě švihlo, chudák známá
![]()
@misheila7 Jojo, malej šel ven o deset dní dřív před termenínem
A kamarádka ted čeká holku, v pátek měla druhý termín a pořád nic ![]()
@Katuška.B Noo na prvním jsem byla v gen centru, takže předpokládám, že i druhý tam, ale nikdo mi nic neřekl, takže jsem se ještě neobjednávala, tak Ti vůbec nevím
Ale v úterý jdu na gyndu, tak se hned zeptám doktorky.
@jamo No podle toho co píšeš mi ani nepřijde, že by Ti doktorka dělala screening
Já teda chápu, že ji nechceš dát najevo, že ji nevěříš, ale já bych se teda poptala, protože jestli Ti ho nedělala a ani ted, tak to bych byla hodně nervozní. Já na tom velkém screeningu prvním byla skoro dvacet minut na ultrazvuku…
Ted mi určitě dá doktorka doporučení at se objednám zase na tu genetiku, jak jsem byla na prvním…
@misheila7 Já myslím, že budu mít to i to.. U malého jsem měla také to i to. Ale spíš to vidim na punčošky a bodýčko, nebo pokud to bude holčička, tak legíny… ![]()
@Katuška.B aaa ted jsem se dočetla, že na druhý screening žádanku nepotřebuju, tak to já v pondělí volám a objednávám se ![]()
Malej je úúúžasnej
![]()
Oliver je nádherný jméno, mají ho dvě mé kamarádky, jinak kdybych měla kluka, tak mu ho dám ![]()
Holky mě tak strašně od včera bolí klouby… Zápěstí - lokty - kolena - klouby v prstech, ale to je bolest, že chvilkama se mi chce i brečet… Vůbec nevím co to jako je ![]()
@Katuška.B Zvláštní, každý to asi dělá jinak, ale je to blbý, když je to stejná klinika
Já se objednávám vždy po kontrole na další prohlídku ![]()
@Katuška.B Jono.
Ty školáci si něco najdou, smráďata malý.
Vážila 3170g a měřila 49cm, já jen že jsem naposledy viděla miminko před třemi lety Nikolku, tak jsem to uplně zapomněla, že to je tak malý. A to jsem viděla jen hlavičku, byla zabalená a nesměli jsme ji ani chovat.
Trapný. Tak se těším, až budou doma, až si ji pomuchlám. Jako zas tak velkou ruku nemám, ale stejnak. ![]()
@cucik14 Hlavně je to pěkně nefér vůči ostatním no. Měli by se doktoři dohodnout a dělat to stejně.
Ona mě říkala, že jen kdyby v rodině byla nějaká vrozená vada a já ji říkám, že otec má srdeční vadu a mamka svalovou atrofii a to je dědičké…je to vážná nemoc, protože co generace, tím je to horší a děti se prý dožívají tak 12let
A ona no že správně jsem na to měla nárok, ale už to prdím, příště si budu stát za svým. Je blbé že jsem tehdy přecházela a mluvila jen s recepční.
Mě objednala rovnou dopředu no..
@misheila7 A proč jste si ji Míši nemohli pochovat? Ta má světloučké vlásky.. ![]()
@marcelka88 Ti byli malý co?
A je po tobě nebo spíš po tatínkovi?
Když se Maty narodil, tak každý říkal že je celý já. Pavlova rodina dlouho říkala, že je po mě, ale teď zase, že je celý Pavel. Ono dělá hodně, že má totiž Maty po mě černé oči, ale jinak je po tatínkovi, vlásky má taky spíš světlejší.
Holky půjdete potom v těhu na focení?
Já už si pomalu budu domlouvat fotografku. Když jsem byla s Matýskem těhotná, tak to byly tak krásné fotky, pár mi jich ukázala při pocení, měla jsem z obchodu půjčené i věci na focení..a fotografka si myslela, že je přetáhla do PC a z foťáku vymazala…samozřejmě v PC nebyly.
a my se to dozvěděli až na focení s Matym, když měl 10 dnů.
Takže jsem měla po fotkách. Teď půjdu k jiné!
@jamo: U nás pokud to bude kluk, bude taktéž Martínek
A taktéž po mojim chlapovi ![]()
Co se týče těhotenskýho focení, moc bych chtěla, ale nevím, jestli bych měla nějaké pěkné fotky. Ptž jsem před těhotenstvím dost zhubla a všechno mi visí ![]()