Lední brusle pro 3leté dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Lední brusle pro 3leté dítě
Ahoj holky, potřebovala bych poradit, naše malá bude mít za dva týdny 3 ročky. Chceme ji pořídit brusle na led. Myslíte že pro 3 leté dítě koupit už klasické brusle anebo raději ještě ty kačenky.. Co vy jste pro prcky koupily a jak se s tím popraly. Děkuji moc za rady.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Záleží jak je na tom pohybově. Jsou buď kačenky s rozpětím okolo 4-5cm ty už bych nekupovala, potom je ještě mezikrok 1,5cm břity od sebe a pak už klasické krasobrusle.
my v 3,5letech budeme kupovat krasobrusle a chodit do bruslení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MišelkaX Ahoj, nevím, jaký názor mají ostatní maminky a jejich lékaři, ale nám bruslení lékařka jak děstká tak na ortopedii nedoporučila před 5.rokem
Pokud opravdu budeme chtít tahat dítě na brusle, tak jen na ty „kačenky“, kdy má svojí pevnou a tavrovanou botičku. Prý na tenhle pohyb a klasickou, tvrdou bruslařskou botu nejsou dětské nohy v předškolkním věku do 5.-6.roku stavěné ![]()
Tak to byl jen můj vklad k tématu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naši kluci bruslí od 3,5 roku, měli klasické brusle. Ale oni toho až tolik nenajezdí, jdou tak 1× za 2 týdny na stadion. Starší se učil bruslit se židlí, mladší na to přišel hodně rychle sám. Ale on je šikovnější i na kolo, lyže, atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím co jsou kačenky.
Máme brusle normální, teda s možností upravit na velikost nohy ( asi o 2 čísla). Kluk na nich od začátku normálně stabilně stojí, nechá se za ruku vozit. sám se odrážet zatím neumí, byli jsem jen jednou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoubky Tak to jsi mě dostala, to se raději poptám
ale nechceme ji brát do nějakého kroužku kde by stála na nich každý týden, co my tak zajdeme přes zimu tak 3×-4×, minimálně.
Malá mi chodí už od 10 měsíců, je strašně akční ve všem, tančí, dělá kotrmelce, na trampolíně je jak doma
tak proto bychom ji chtěli přes tu zimu tímto zabavit, lyže jsme ji taky pořídili a letos určitě zajedeme..
Kačenky jsou brusle co mají dvě lyžiny, takže udrží krásně stabilitu. Koukala jsem na obyč brusle které jsou nastavitelné v rozpětí 25-29, ale raději se poptám ještě toho dr. co mi na to řekne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zoubky ikdyž sama nesnáším ono „vždyť je to jen na chvíli“ (třeba u uživatelek choditek), tak u bruslí mi fakt přijde, že tříeťák za zimu nabruslí tak 5 hodin dohromady.
V holinách tráví většinu času víc a nebude to na nohu o moc lepší. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holka bruslí od loňska na klasických bruslí /má ty nastavovací na 3 veliosti/.
V březnu jí budou 4. Letos už jezdí jak drak. Doma jezdí i na kolečkáčích.
S doktorkou jsem to teda nekonzultovala.
Kluk taky jezdil takhle brzo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my jsme triletakovi zkusili brusle pujcit kdyz jsme byli se starsi a nebavilo ho to, takze kupovat zatim nebudem. Co to zkusit taky takhle? Na kluzistich se vetsinou daji pujcit. Jinak kacenky bych nedavala, nic se na tom nenauci a vetsinou to pada z boticek co jsem slysela. Takze kdyz tak urcite klasiku a my teda mame pevne brusle bez zoubku (ja i dcera) a super. Plastove na tkanicku, presku+suchy zip. Piruety se nechystame delat tak zoubky nepotrebujem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holkám je 2,5 roku, zatím mají „kačenky“, ale příští rok k vánocům budeme kupovat už normální lední brusle a asi i kolečkové.
Jde o to, jak je na tom pohybově a jak moc chceš do bruslí investovat, „kačenky“ jsou levnější a taky nastavitelné, holkám by ještě nějakou dobu byly a ani jim nepadají z nohy.
A nebo také je možnost ty brusle půjčit, to mi také přijde jako rozumný nápad, když to bruslení neplánujete časté - my chodíme bruslit jednou týdně, a holky se tam většinou „plácaj“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My chodíme s malou už od jejích 2 let, ale ještě pořád má „kačenky“, za pár dnů bude mít 3. Jiné brusle bych jí na nožku nedala, dyž jsem viděla, jak někteří rodiče blázní a už třeba 2letému děcku nacpou na nožku klasické břiťáky a to děcko má kotníky pomalu u ledu otvírá se mi kudla v kapse.
Nekoupila bych klasické dokud by na nich děcko neumělo samo stát - zkusit půjčit na zimáku a pak se rozhodnout
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Januliiik píše:
My chodíme s malou už od jejích 2 let, ale ještě pořád má „kačenky“, za pár dnů bude mít 3. Jiné brusle bych jí na nožku nedala, dyž jsem viděla, jak někteří rodiče blázní a už třeba 2letému děcku nacpou na nožku klasické břiťáky a to děcko má kotníky pomalu u ledu otvírá se mi kudla v kapse.
Nekoupila bych klasické dokud by na nich děcko neumělo samo stát - zkusit půjčit na zimáku a pak se rozhodnout
prosím tě jak může mít dítě kotníky u ledu, když jsou to většinou plastové boty, které kotník nepustí?
Nedovedu si to představit. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lama Lama já jsem to posledně viděla, to děcko mělo tak pokřivěné nožky a fakt téměř u ledu. Nevím jestli to bylo bruslema nebo je mělo špatně oblečené
ale hodně mě to zarazilo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit