Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše: Více
když se ještě necítíš ok, tak rozhodně v pondělí do práce nechoď a zůstaň ještě aspoň ten týden v klidu a teple -a uvidíš, co to udělá
Mně tenkrát začaly bolesti v neděli, bylo to něco jako menstruační bolesti, pak to znova přišlo ve středu v noci, takže jsem ve čtvrtek ráno šla k doktorovi, pak znova v pátek večer, to mi bylo tak zle, že jsme jela do nemocnice. Pak jsem přežívala na indometacinových čípkách, to bylo jediný, co mi na bolest zabralo. A bolest to byla jako kontrakce u porodu, akorát nikam nemizela, bolelo to furt. Pak ve středu tyhle bolesti přestaly, asi jak se začal kamínek (nebo spíš písek, na rentgenu taky nebylo nic vidět) začal spouštět dolů. Do pátku jsem měla úplně nesnesitelný bolesti při močení a v pátek už jsem myslela, že mi vypadnou vnitřnosti. Pak jsem šla jednou na záchod, asi jsem to vyčůrala a od tý doby klid. TAkže u mě to trvalo necelý dva týdny.
Jinak hodně štěstí, ať máš brzo klid, protože po tomhle zážitku jsem už netvdila, že nejhorší bolest je porod. ![]()
Tak můžu říct, že máš štěstí, já se při ledvinové kolice zakousla bolestí do podlahy. Pokud máš možnost, tak sežeň přesličkový čaj. Uvař si ho litr a půl a celý den to popíjej. Kamínek je potřeba vypláchnout, takže hodně tekutin, ale hlídat příjem a výdej a pít třeba půllitr každou hodinu.
A to bude ten lepší stav, kdy jej dokážeš dostat sama pryč. Všechno ostatní je na týdny či měsíce.
Věř mi. Tohle kolika není. Zažila jsem a během hodin jsem byla v nemocnici… Tímto se omlouvám spolu-paxientkam za příšernou Noc
Ledvinová kolika a podbřišek? Při ledvinové kolice snad bolí ledviny, ne? Měla jsem párkrát a tedy bolesti jsem lezla po zdi. Rozhodně se to nedalo zvládat nějakou přesličkou a teplem. Vždycky to bylo na špitál. Bolest to byla fakt šílená. Pro mne horší než porod, protože tam ty bolesti aspoň k něčemu vedly.
@inkakřivák píše: Více
Pokud máš uvolněný kámen, tak opravdu bolí podbříšek. No bolí, to je jako by ti tam někdo otáčel rezavou zubatou kudlou. A pokzd je zakladatelka schopná fungovat, lékaři ten kámen nevidí na ultrazvuku a nehospitalizují ji, tak jí stejně nic jinýho bezbývá. Já s první kolikou skončila na tři dny ve špitále, pak už jsem věděla, co dělat a ta přeslička opravdu pováhá. Uvolní močový cesty a dezinfikuje je. Musíš rozlišovat, jestli je ta kolika kvůli zánětu ( i ten jsem měla a nerozeženeš ho) nebo kvůli kamenu a písku.
@Janli není pravda. Já i partner jsme kolíků měli, on dokonce dvakrát. Podbřišek ho při uvolněném kamenu nebolelo, za to ledvina ano… Přichází to ve vlnách, podle toho jak ledvina pracuje. A to bral na to nějaký byli my i přímo léky. Vždy pomohla až nemocnice… Kapacky, zvracení a furt dokola. U mě to u předcházelo pár dní zima a celkově divné a pak jednou v sobotu… Únava a během hodiny odvoz do nemocnice. Byla jsem zelená jak sedmá, nemohla ani jít, v ambulanci jsem se pozvracela ( což pak trvalo skoro celou noc )a neskutečný bolesti… Kámen nenašli ani při x hodinovým čůrání…
Pardon za chyby, furt mi do toho leze reklama.
@liptom píše: Více
Ono záleží, kde se ten kámen zasekne. Ale nelze říct, že u koliky bolí vždy jen ledviny. U kamenů je to nejčastěji v podbříšku, protože se zasekne tam, kde se močovod ohýbá. Ani se neptej, kolikrát jsem měla koliku já. Jen v devátým měsíci těhotenství 3×.
Ahoj, jsem už naprosto zoufalá.
nebo jít v pondělí do práce a uvidí se
.
Od úterý mám bolesti v levém podbřišku, připomínají mi porodní bolesti. Byla jsem na gynde, na chirurgii - udělali mi rentgen a ultrazvuk břicha. Prý jsou to bolesti od zad a mám jít k praktickému lékaři.
Praktik jako jediný si myslí, že podle všech příznaků to je ledvinová kolika. A ze ten kaminek je buď malý nebo se prostě schoval a na ultrazvuku nebyl vidět.
Mám být v teple, hodně pit a brát novalgin. To dělám, bolesti ustupují (nebudim se už bolestí), ale úplně ok se necítím.
No a teď nevím co dělat…jestli stále být doma a čekat
Nevíte jak dlouho ta kolika může trvat? Případně jak uspíšit léčbu? Děkuji