Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Urinal akut nebo si nechat v lékárně něco poradit. Nečekala bych.
@Okta děkuji, to neznám. Podívám se na to a kdyžtak pro to zajdu do lékárny
@Anonymní píše: Více
Ahoj,
záda a spodek v teple, hodně pít, neprochladnout a popřípadě v lékárně něco na nachlazený měchýř. Nicméně já mám třeba kamínek v pravé ledvině a já bedra cítím poměrně často. Většinou, když špatně piju a musím zvýšit příjem tekutin.
![]()
@chs.jasmin ahojky, moc děkuji za doporučení
pokusím se dodržet…
A vyšší příjem tekutin ti pomáhá, jo?
Ano. I doktor říkal, že prostě budeme kamínek sledovat a uvidíme. Jakmile málo piju, asi je to více podrážděné. Jamike zase začnu pít více, tak je vše v pohdě a nevím o něm. Asi ho mám roky, protože už od prvního těhotenství mám bílkovinu v moči, což je ukazatel…
Ahoj, s mocakem si je neradno zahrávat. Určitě bych si zašla na pohotovost. Dle krve či moci nasadí antibiotika a bude ti brzy lépe. Urologické čaje se nedoporučují, dráždí močový měchýř.
lepší než Urinal acut je Blokurima sáčky
Nazdárek, holky. Před pár dny mě začalo pobolívat v bedrech na pravé straně. Neměla jsem žádnou náročnou fyzickou aktivitu a bylo mi to divné, myslela jsem, že to přejde. No, ale k mému překvapení nepřešlo.
Prakticky se bolest soustřeďuje jen na pravé straně beder a dnes ráno jsem zjistila, že mi tak jako “štipká” při močení. Není to úplně nesnesitelná bolest, ale něco tam prostě je.
Samozřejmě panika a šla jsem googlit…bohužel jsem takový stav bolestí v těchto místech nikdy neměla a tak moc nevím, co teď. Píše mi to, že mohou být nachlazené ledviny, potažmo i močový měchýř. Ale nemocná si nepřijdu. Kašel, rýmu ani teplotu nemám, max. nějakou zimomřivost a teď furt chudím na malou + ty bolesti.
Nechci zbytečně vyšilovat a nevím, zda je to na nějakého doktora?
Moje MUDr. má dovolenou a zástupní doktor bere pouze “velice akutní případy”, což já si tak upřímně nepřipadám
Tak nevím, jestli to nějak vyležet. Zítra ještě máme akci pro děti venku, tak se pokusím být vevnitř trochu v teple, no ale moc to nevidím.
Dočetla jsem se, že hodně pít, ale hned jak se napiju, tak jdu na malou…
Takové bolesti jsou pro mě poprvé a doma na to nic nemám. Poradily byste prosím, co na nějakou “rychlo léčbu”? Děkuji moc.