Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
S duplem si kluci moc nehrali, to juniors jsme nikdy nemeli. Od 4 let oba zacali s Lego city, pozdeji creator a technic. Vetsinou postavili, rozebrali a ruzne kombinovali, vystavovani moc nehrozilo, to jsem jim musela vylozene sebrat a vystavit sama, jako treba Bradavice nebo Pricnou ulici. Starsiho staveni prestalo bavit uz davno, mladsi je nadsenec do lego technik a to uz moc nerozebira a vystavuje.
Včera jsem se v Pompu divala na akce Lego a měli tam sady, které nejsou na internetu.
Myslela jsem, ze na to mrknu v klidu doma. Jak je to možné?
@Sára 1 píše:
@martina.se Taky jsem nakupovala v Dračiku. Koukám po Duplu, Friends… Potřebuji spíš holčičí.
jj, duplo jsem kupovala přes eifel optic eshop, tam bylo za dobrou cenu. Ale spíš to klučičí
![]()
Lego je skvělá věc, stejně asi nejvíc vzpomínám na starší kousky. Mohly by se líbit i nadcházející ratolesti (doufám
)
Máte zkušenosti s nakupováním retro kousků, třeba tohoto z roku 89, případně z raných 90 let? https://www.youtube.com/watch?…
Ahoj, našla jsem taky spoustu lego k pronájmu zde skvěly nápad))))
edit admin - propagace
Kde mají nějaký větší výběr a hlavně novinky? Syn od nich už má dost věcí, tak se to snažím hlídat, abych koupila vždycky něco aktuálního a zatím jsem na nic nenarazila.
@Kikinka01 Podívej se na pompo, tam mají pěkně velký výběr a novinek tam mají teda taky dost co jsem se dívala.
@DrahusN Aha, super, děkuji moc, mrknu se na to, co tam mají. U nás bude letos opět pod stromečkem lego, je to snad už taková tradice a Aleš by se bez toho snad ani neobešel
@Kikinka01 To chápu, u těch kluků je to asi fakt nejoblíbenější hračka
@Kikinka01 a kolik je synovi let? U nás syn 9.let dostává lego k narozeninám, vánocům i k svátku. Libi se mu vše, ale úplně nejvíce jursky svět. Jinak já objednávám spíše podle ceny a recenzi obchodu, novinky mají většinou všude, i kdyz se nám stalo, třeba loni před vanoci, že některé nové sety nebyly k sehnání nebo za příšernou cenu. A dobre akce mívají v tescu, klidně i za polovinu, ale chce to mít štěstí nebo známého což já nemám, tak spoléhám na tu první variantu. jednou jsem ve výprodeji sehnala duplo Ariel za 49,– původní cena 500,–
@Majinka7 píše:
@Kikinka01 a kolik je synovi let? U nás syn 9.let dostává lego k narozeninám, vánocům i k svátku. Libi se mu vše, ale úplně nejvíce jursky svět. Jinak já objednávám spíše podle ceny a recenzi obchodu, novinky mají většinou všude, i kdyz se nám stalo, třeba loni před vanoci, že některé nové sety nebyly k sehnání nebo za příšernou cenu. A dobre akce mívají v tescu, klidně i za polovinu, ale chce to mít štěstí nebo známého což já nemám, tak spoléhám na tu první variantu. jednou jsem ve výprodeji sehnala duplo Ariel za 49,– původní cena 500,–
Tak to jsi měla velké štěstí. Já lego kupovala většinou tak s 40 % slevou. Hrajou si s tím vaše děti? Moje to slozi a pak už si s tím nehrajou nebo hrajou a chtějí to skládat znovu, ale něco ztratí a už to nejde.
@Sára 1 hele to bude záležet jak který obchod, co mám zkušenost, v každém tescu si zlevní něco jiného a za jinou cenu. Dceru 10.let lego nebaví už 2 roky, ale syn je úplný závislák, teď už si staví podle své fantazie, ale byly doby, kdy to postavil, po pár dnech rozebral a tím to skoncilo. Pokud dostane nějaký drahý set, snažím se aby si ho vystavil a hrál si s ním tak jak je.Ale stalo se, že přijela návštěva s dětmi a v zápalu hry vše rozebrali.No už to tak neřeším, plno kostek se vysalo a poztracelo, jedine co chci, aby dinosauři byli komplet
@Sára 1 jo a chybějící kostičky jdou objednat přímo u výrobce, vzadu v návodu je u každé kostky napsaný kód, podle toho se to dá, co nejde jsou např ti dinosauři
Ahoj holky, prosím o radu, dcera má kostičky lego Duplo, objednala jsem ji zelenou podložku na stavění, ale až teď sem si všimla, že je to lego classic ( nenapadlo mě, že má Duplo speciální podložku) otázka zní, budou na té classic podložce držet i Duplo kostky? Děkuji za radu